لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
غذاهای شمالی
غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در این مطلب لیستی بلند بالا از آموزش طرز تهیه این غذاهای لذیذ و خوشمزه آماده کرده ایم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه انواع غذاهای شمالی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
لیست غذای شمالی
فهرست محتوا
- 1 کوفته انار دون
- 2 کباب تابه ای ترش
- 3 دختر لوس
- 4 آغوز کوکو
- 5 کباب تابه ای اناری
- 6 واویشکا بوقلمون
- 7 مرغ پرتقالی
- 8 خورش فسنجان کنجد
- 9 مرغ لواشکی
- 10 خورش آلو مسما شیرین قاتق
- 11 کباب با سس نارنج
- 12 مرغ ترش
- 13 بادمجان ناردونی
- 14 مرغ دهاتی
- 15 سیر پلو
- 16 ترش کباب با مرغ
- 17 ترش واش
- 18 خورش فسنجان
- 19 ترش تره
- 20 باقلا قاتق
- 21 جوجه کباب فسنجانی
- 22 کباب ترش
- 23 اکبر جوجه
- 24 خورش پرتقال
- 25 مرغ وحشی
- 26 مرغ لونگی
- 27 کوکوی مرغ
- 28 میرزا قاسمی
- 29 گمج کباب
- 30 خورش طلا کوله
- 31 جوجه ترش
- 32 واویشکا دل و جگر
- 33 مرغ با سس گردو
- 34 باکله پته
- 35 خورش اسفناج قالی
کوفته انار دون
برای تهیه کوفته انار دون، ابتدا برنج را خیس کنید و پیاز داغ آماده کنید. گوشت چرخکرده را با نیمی از پیاز داغ، برنج آبکششده، گردوی پودر شده، سبزی خشک، تخممرغ، آرد نخودچی، زعفران و ادویهها ترکیب کرده و ورز دهید تا مایهای منسجم حاصل شود. سپس برای سس، رب انار، دانههای انار، نمک، فلفل و آب انار را با مابقی پیاز داغ تفت دهید. مایه گوشت را به شکل دوک درآورده و در سس جوشیده قرار دهید. با قاشق از سس روی کوفتهها بریزید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه بپزند. کوفتهها را با برنج سرو کنید. نوش جان!
کباب تابه ای ترش
برای تهیه کباب تابه ای ترش، ابتدا پیاز نگینی را در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت دهید. پس از باز شدن رنگ رب، رب انار ملس و آب را افزوده و بگذارید سس روی حرارت کم جا بیفتد. در این حین، پیاز رندهشده را با گوشت چرخکرده، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز دهید. گوشت را در تابه پهن کرده، برش بزنید و دو طرف آن را سرخ کنید. سپس سس انار را روی کبابها بریزید و اجازه دهید جذب شود. کباب تابهای ترش را با کته زعفرانی و ترشی سرو کنید.
دختر لوس
برای تهیه دختر لوس شمالی، ابتدا گوجهها و بادمجانها را روی زغال کبابی کنید تا طعم دودی بگیرند. بادمجانها را در قابلمه قرار دهید تا عرق کنند و پوست آنها راحت جدا شود، سپس هر دو را ساطوری کنید. سیر را در کره تفت داده و سبزیهای معطر (خالواش، چوچاق، گشنیز، پونه و نعنا) را اضافه کنید. گردو آسیابشده و رب انار را به مخلوط بیفزایید و مواد را کوتاه حرارت دهید. سپس بادمجان و گوجههای کبابی را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا جا بیفتند. در نهایت نمک، فلفل و گلپر اضافه کرده و با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان!
آغوز کوکو
برای تهیه آغور کوکو، ابتدا گردوها را پودر کرده و در کاسه بریزید. پیاز رندهشده و آبگرفته، سبزی معطر ساطوری، نمک، فلفل و زردچوبه را به گردو اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس تخممرغها را افزوده و مواد را یکدست کنید. از مایه کوکو به اندازه نارنگی برداشته، گرد و تخت کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف طلایی شود. کوکوها را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود و با نان سرو کنید. نوش جان!
کباب تابه ای اناری
برای تهیه کباب تابه ای اناری، ابتدا پیاز رندهشده و آبگرفته را با گوشت چرخکرده، زعفران دمکرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و ورز دهید. مایه کباب را پس از استراحت یکساعته در یخچال، در تابه پهن کرده و برش بزنید. کباب را با حرارت زیاد سرخ کرده، سپس حرارت را کم کنید تا دو طرف کامل سرخ شود. برای سس، رب گوجه، رب انار، رب آلبالو و کره را تفت دهید، سپس آب انار، دانه انار و زعفران اضافه کنید و بگذارید سس بجوشد. سس را روی کبابها ریخته و بگذارید بهخوبی جذب شود. این کباب را با برنج سرو کنید. نوش جان!
واویشکا بوقلمون
برای تهیه واویشکای بوقلمون، ابتدا گوشت بوقلمون را با آب بجوشانید تا زهم آن گرفته شود، سپس آبکشی کرده و به قطعات کوچک خرد کنید. پیاز و سیر نگینی را در روغن تفت داده و ادویهها (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و پاپریکا) را اضافه کنید. گوشت بوقلمون را با کره تفت دهید تا سرخ شود، سپس غوره و گوجهفرنگی پورهشده را اضافه کنید. مواد را مخلوط کرده و با درب بسته به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد. این خوراک را با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان!
مرغ پرتقالی
برای تهیه مرغ پرتقالی، ابتدا دو لیوان آب پرتقال آماده کنید. پیاز نگینی را در کره تفت دهید تا کاراملی شود و زردچوبه اضافه کنید. تکههای مرغ را اضافه کرده و پس از آب انداختن، دو طرف آن را سرخ کنید. سپس نمک، فلفل و آب پرتقال را افزوده و بگذارید مرغها بپزند. در انتها، زعفران دمکرده را اضافه کرده و اجازه دهید سس غذا غلیظ شود. این خورش را با برنج سرو کنید. برای تعادل طعم، میتوانید بسته به میزان ترشی یا شیرینی پرتقال، شکر یا آبلیمو اضافه کنید. نوش جان!
خورش فسنجان کنجد
برای تهیه خورش فسنجان با کنجد، ابتدا کنجدها را تفت داده و آسیاب کنید. کدو حلوایی و هویج را جداگانه پخته و پوره کنید. پیاز رندهشده را در روغن تفت داده و با ادویهها، کنجد میکسشده و پوره کدو و هویج ترکیب کنید. رب انار و آب سرد را اضافه کرده و اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد. گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویه ورز داده، قلقلی کنید و سرخ کنید. گوشتها را به خورش اضافه کرده و بگذارید نیم ساعت دیگر بپزد تا خورش غلیظ شود. این خورش را گرم و همراه با برنج سرو کنید. نوش جان!
مرغ لواشکی
برای تهیه مرغ لواشکی، پیاز خلالی را در روغن تفت دهید تا کاراملی شود. قطعات مرغ را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به پیاز اضافه کنید و با شعله کم سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شوند. چند تکه لواشک ملس و آلو به مرغ اضافه کنید. رب انار، رب گوجهفرنگی، آب نارنج یا لیمو و کمی شکر را در آب جوش حل کرده و به مرغ بیفزایید. بگذارید مواد با شعله کم بپزند تا مرغ طعمدار و خورش غلیظ شود. این غذای خوشمزه را با کته سرو کنید. نوش جان!
خورش آلو مسما شیرین قاتق
کباب با سس نارنج
مرغ ترش
بادمجان ناردونی
مرغ دهاتی
سیر پلو
ترش کباب با مرغ
ترش واش
خورش فسنجان
ترش تره
باقلا قاتق
جوجه کباب فسنجانی
کباب ترش
اکبر جوجه
خورش پرتقال
مرغ وحشی
مرغ لونگی
کوکوی مرغ
کوکوی مرغ به سبک شمالی از غذاهایی است که هم طعم بسیار خوشایندی دارد، هم اینکه خیلی سریع آماده سرو می شود.
میرزا قاسمی
میرزا قاسمی هم که از بهترین های شمال محسوب می شود و نیازی به معرفی خاصی ندارد، این غذای خوشمزه را در دستور اصلی با بادمجان کبابی یا دودی درست می شود.
گمج کباب
گمج کباب از کباب های ناب شمال است که در ظرف هایی به نام گمج درست می شود و به همین دلیل بااین نام شناخته می شود.
خورش طلا کوله
خورش طلا کوله از غذاهای معطر و کمتر شناخته شده شمال کشورمان است که شاید خیلی ها با این غذای سنتی و قدیمی آشنایی نداشته باشند.
جوجه ترش
جوجه ترش از غذای پرطرفدار شمال است که احتمال اینکه کسی به استان های مازندران و گیلان سفر کند و از این غذای بسیار خوشمزه بی بهره بماند خیلی کم است!
واویشکا دل و جگر
واویشکا دل و جگر از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان گیلان است که با ترکیبات و طعم های متنوعی درست می شود.
مرغ با سس گردو
خورش یا خوراک مرغ با سس گردو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه شمالی است که معمولا برای مجالس و مهمانی ها تهیه می شود.
باکله پته
باکله پته از غذاهای بسیار معروف و سنتی استان مازندران است که شاید در میان غیر بومیان کمتر شاخته شده باشد.
خورش اسفناج قالی
در این شماره به یکی از غذاهای کمتر شناخته شده شمال کشورمان پرداخته ایم که برای کسانی که گیاهخوار هستند مناسب می باشد. البته در تهیه خورش اسفناج قالی از تخم مرغ استفاده می شود که وگان ها می توانند آنرا حذف کنند.
غذاهای شمالی
این لیست به مرور کامل تر می شود، پس توصیه می کنیم باز هم به این صفحه سر بزنید. راستی اگر می خواهید فهرست غذایی کامل تری داشته باشید، توصیه می کنیم دستورهای زیر را هم ببینید.