طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و مخصوص رستوران های گیلان

طرز تهیه میرزا قاسمی

طرز تهیه میرزا قاسمی رستورانی دونفره مجلسی رستورانها با گردو با کشک سنتی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای اصیل و بسیار محبوب استان گیلان است که به دلیل طعم خوشمزه و خاصی که به خاطر بادمجان کباب شده دارد در تمام شهرهای ایران از محبوبیت بالایی برخوردار است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه میرزا قاسمی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

برای تهیه میرزا قاسمی مجلسی، ابتدا بادمجان‌ها را کباب کرده و پوست می‌گیریم، سپس آنها را له کرده و کنار می‌گذاریم. گوجه‌فرنگی‌ها را پوست گرفته و آماده می‌کنیم. در تابه‌ای با روغن، سیر و زردچوبه را تفت داده، بادمجان و گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا روغن انداخته و آب گوجه تبخیر شود. اضافه کردن رب گوجه فرنگی اختیاری است. در پایان، تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و با سایر مواد مخلوط می‌کنیم. میرزا قاسمی را با نمک و فلفل طعم‌دار کرده و پس از جا افتادن سرو می‌کنیم.

مواد لازممقدار مواد برای 4 نفر
بادمجان۶ عدد متوسط
گوجه فرنگی۲ عدد متوسط
تخم مرغ۲ عدد
سیر۴ حبه
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی

طرز تهیه میرزا قاسمی

مرحله ۱: کباب کردن بادمجان

برای تهیه میرزا قاسمی مجلسی ابتدا باید بادمجان ها را کباب کنیم، برای این منظور می توانیم از شعله اجاق گاز یا منقل زغال استفاده کنیم. باید بادمجان ها را به خوبی کباب کنیم به حدی که پوست بادمجان ها به طور کامل بسوزد.

مرحله ۲: روش‌های جایگزین کباب کردن بادمجان

البته اگر طعم دودی بادمجان کبابی را دوست ندارید می توانید بادمجان ها را به صورت آبپز بپزید. پس از اینکه کباب کردن بادمجان ها به پایان رسید اجازه می دهیم کمی سرد شوند سپسپ پوست شان را به آرامی جدا می کنیم.

مرحله ۳: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پس از اینکه پوست گرفتیم در یک کاسه بزرگ می ریزیم سپس آنها را با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم تا بافت شان از هم جدا شود. در ادامه بادمجان ها را کنار می گذاریم و گوجه فرنگی ها را اماده می کنیم.

مرحله ۴: آماده سازی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها را به مدت ۵ دقیقه در یک قابلمه حاوی آب جوش قرار می دهیم تا پوست شان به راحتی جدا شود. پس از گذشت ۵ دقیقه گوجه فرنگی ها را از آب جوش خارج می کنیم و پس از اینکه کمی سرد شدند پوستا شان را به راحتی جدا می کنیم.

مرحله ۵: تفت دادن سیر و اضافه کردن زردچوبه

یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را رنده می کنیم و در روغن کمی تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند ، در ادامه مقداری زردچوبه به سیر اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا سیر با زردچوبه یکدست شود.

مرحله ۶: اضافه کردن بادمجان و گوجه فرنگی به تابه

در این مرحله بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود ۲۰ دقیقه تفت می دهیم ، سپس گوجه فرنگی ها را به صورت خیلی ریز یا رنده شده به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا آب اضافی گوجه فرنگی ها تبخیر شود و میرزا قاسمی به روغن بیفتد.

مرحله ۷: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی اختیاری است اما اگر می خواهید میرزا قاسمی طعم و رنگ بهتری داشته باشد می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این مرحله به میرزا قاسمی اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

مرحله ۸: اضافه کردن تخم مرغ

در این مرحله مواد میرزا قاسمی را یک سمت تابه جمع می کنیم سپس تخم مرغ ها را در قسمت خالی تابه می شکنیم و پس از اینکه به خوبی پختند با دیگر مواد میرزا قاسمی مخلوط می کنیم تا کاملا با دیگر مواد یکدست شوند.

مرحله ۹: تزیین و سرو

در آخر نمک و فلفل سیاه میرزا قاسمی را اندازه کنید و اجازه دهید کمی جا بیفتد. برای تزیین این غذای خوشمزه می توانید یک عدد تخم مرغ را در یک تابه جداگانه در یک قالب گرد بپزید سپس بعد از اینکه میرزا قاسمی را در بشقاب کشیدید تخم مرغ نیمرو شده را روی آن قرار دهید.

نکات طرز تهیه میرزا قاسمی

کباب کردن بادمجان

اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد حتما بادمجان ها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید زیرا کباب کردن بادمجان ها در فر باعث می شود که بوی دودی نگیرند. رستوران های شمالی برای کباب بادمجان از منقل ذغال استفاده می کنند که طعم بسیار عالی به بادمجان می دهد.

درست است که محبوبیت میرزا قاسمی به دلیل طعم دودی بادمجان آن است ولی افرادی هم هستند که به همین دلیل دودی بودن طعم بادمجان میرزا قاسمی را نمی پسندند. افرادی که طعم دودی بادمجان را دوست ندارند می توانید از فر برای کباب کردن بادمجان ها استفاده کنند تا بوی دودی نداشته باشد.

استفاده از رب گوجه فرنگی

بعصی آشپزها اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی را کاری اشتباه می دانند زیرا بر این این باورند که اضافه کردن رب گوجه فرنگی طعم اصلی میرزا قاسمی را از بین می برد و باعث می شود میرزا قاسمی طعم رب گوجه فرنگی بگیرد.

البته من با این موضوع مخالف هستم چون رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم بهتری به میرزا قاسمی می دهد باعث می شود میرزا قاسمی خوشرنگ تر نیز شود. شما هم در صورت تمایل می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور بالا حذف کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو

در برخی شهرها برای تزیین میرزا قاسمی از مغز گردو هم استفاده می شود ، در صورت تمایل می توانید برای تزیین و مجلسی تر کردن میرزا قاسمی خود پس از آنکه آنرا در ظرف مورد نظرتان کشیدید با چند عدد مغز گردو آنرا تزیین کنید.

تلخ شدن میرزا قاسمی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با ذوق و شوق این غذای خوشمزه را درست کرده و باشید و در زمان سرو متوجه شوید طعم غذا تلخ است. دلیل تلخ شدن میرزا قاسمی استفاده از بادمجان هایی است که دارای تخم هستند. اگر بادمجانی که استفاده می کنید دارای تخم هست، حتما بعد از کباب کردن تخم های آنرا جدا کرده و دور بریزید تا در پایان طعم میرزا قاسمی تلخ نشود.

فینگرفود میرزا قاسمی

برای تهیه تارت میرزا قاسمی، ابتدا بادمجان‌ها را کباب کرده و پس از خنک شدن پوست آن‌ها را جدا می‌کنیم. گوجه‌فرنگی‌ها نیز کباب شده و به همراه سیر کوبیده به تابه‌ای با روغن داغ اضافه می‌شوند. بادمجان و گوجه خرد شده را تفت داده، با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار می‌کنیم. تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا کاملاً پخته شوند. در نهایت میرزا قاسمی را درون نان تارت آماده می‌ریزیم و سرو می‌کنیم.

غذا با بادمجان

بادمجان، با طعم منحصر به فرد و قابلیت تطبیق‌پذیری بالای خود، از جمله مواد اولیه‌ای است که در آشپزخانه‌ها برای تهیه انواع غذاها از شام گرم و دلچسب گرفته تا ناهار سبک و خوشمزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از غذاهای سنتی و بومی گرفته تا دستورالعمل‌های مدرن و بین‌المللی، بادمجان قادر است در هر دستور غذایی جای خود را باز کند و طعمی جدید به آن ببخشد. اگر به دنبال الهام برای استفاده از این میوه گیاهی پرکاربرد در آشپزی خود هستید، به مطلب زیر مراجعه کنید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 20

ممنون که اولین امتیاز را دادید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 8 اسفند 1402
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.