آموزش طرز تهیه انواع شیرینی عید خانگی؛ لیست کامل شیرینی های ایرانی

انواع شیرینی عید

انواع شیرینی عید, انواع شیرینی عید نوروز, انواع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز, انواع شیرینی عید و طرز تهیه

عید که می‌آید، خانه‌ها رنگ و بوی دیگری می‌گیرند. بوی خوش گلاب، هل و زعفران از آشپزخانه‌ها به مشام می‌رسد و میزهای پذیرایی با انواع شیرینی‌های خوش‌طعم و رنگارنگ زینت داده می‌شوند. شیرینی‌های عید نه‌تنها کام را شیرین می‌کنند، بلکه نمادی از مهر، مهمان‌نوازی و لحظات خوش در کنار عزیزان هستند. از شیرینی‌های سنتی مانند نان برنجی، باقلوا و گز گرفته تا شیرینی‌های مدرن و خلاقانه، هرکدام داستانی دارند که نسل به نسل منتقل شده است. در این مطلب، با دنیای خوشمزه و متنوع شیرینی‌های عید آشنا می‌شویم و طعم شیرین این روزهای خاطره‌انگیز را با هم مرور می‌کنیم.

لیست انواع شیرینی عید

شیرینی نخودچی

برای تهیه شیرینی نخودچی، ابتدا آرد نخودچی، پودر قند و هل را الک و مخلوط کرده، سپس روغن را اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر را با گوشتکوب برقی یا چرخ کردن چندباره یکدست کنید و روی سطحی صاف با ضخامت دلخواه پهن کنید. پس از قالب زدن، شیرینی‌ها را در سینی فر چیده و با پودر پسته، تخم خرفه یا سیاه‌دانه تزیین کنید. سپس در فر ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در ظرف مناسب قرار داده و تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.

شیرینی بهشتی

برای تهیه شیرینی بهشتی، ابتدا پودر قند و روغن صاف را به مدت ۷ دقیقه با همزن مخلوط کنید تا پوک و کرمی شوند، سپس روغن مایع، وانیل، پودر هل و آرد الک‌شده را اضافه کنید و هم بزنید. برای تنوع رنگ، خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و به یکی آرد و به دیگری پودر کاکائو اضافه کنید. مواد را در قیف‌های جداگانه ریخته و با فاصله روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید. بعد از پاشیدن سیاه‌دانه یا تخم خرفه، فر را از قبل با دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید و شیرینی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا کف آن‌ها کمی تغییر رنگ دهد. پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.

شیرینی دانمارکی

برای تهیه شیرینی دانمارکی، ابتدا شربت مخصوص را با جوشاندن آب و شکر تهیه کرده و پس از غلیظ شدن، زعفران دم‌کرده را اضافه می‌کنیم. سپس کرم میانی را با ترکیب آب، شکر، آرد و وانیل روی حرارت ملایم آماده می‌کنیم تا غلیظ شود. برای تهیه خمیر، خمیر مایه را با شیر و شکر عمل آورده و با تخم‌مرغ، شکر، وانیل، روغن و آرد ترکیب می‌کنیم تا خمیری نرم و یکدست به دست آید. خمیر را پس از استراحت باز کرده، با کرم پر کرده و رول می‌کنیم، سپس برش زده و در سینی فر می‌چینیم. بعد از استراحت، با زرده تخم‌مرغ و زعفران رومال کرده و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزیم. در نهایت، پس از خنک شدن، شربت زعفرانی را روی شیرینی‌ها می‌ریزیم و آماده سرو می‌شود.

شیرینی مربایی

برای تهیه شیرینی مربایی آلمانی، ابتدا کره و پودر قند را هم زده تا پوک شود، سپس تخم‌مرغ و وانیل را افزوده و یکدست می‌کنیم. آرد را دو بار الک کرده و کم‌کم اضافه می‌کنیم تا خمیری نرم به دست آید. خمیر را بدون ورز دادن زیاد، به دو قسمت تقسیم کرده، بین دو کاغذ روغنی باز کرده و قالب می‌زنیم. وسط نیمی از شیرینی‌ها را خالی کرده و همه را در سینی فر می‌چینیم. پس از گرم کردن فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد، شیرینی‌ها را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می‌پزیم تا کمی طلایی شوند. بعد از خنک شدن، بین دو شیرینی را با مارمالاد پر کرده و روی آن را با پودر پسته تزیین می‌کنیم. این شیرینی را می‌توان تا یک ماه در یخچال نگهداری کرد.

شیرینی ساوارین

برای تهیه شیرینی ساوارین، ابتدا کره و پودر قند را هم زده تا کرم‌رنگ و کشدار شود، سپس زرده تخم‌مرغ و رنده پوست پرتقال را اضافه کرده و کمی مخلوط می‌کنیم. نشاسته ذرت، شیر خشک و آرد الک‌شده را در سه مرحله افزوده و هم می‌زنیم تا خمیر یکدستی به دست آید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و سینی را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم. خمیر را به اندازه یک فندق برداشته، در کنجد می‌غلتانیم و در قالب سیلیکونی فشرده کرده، سپس از قالب خارج می‌کنیم. شیرینی‌ها را در سینی فر چیده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم تا کف آن‌ها طلایی شود. بعد از خنک شدن، وسط آن‌ها را با مارمالاد قرمز پر کرده و برای نگهداری در یخچال قرار می‌دهیم.

شیرینی دادلی

برای تهیه شیرینی دادلی، ابتدا کره نرم‌شده را با پودر قند و روغن مخلوط کرده تا پوک شود، سپس زرده تخم‌مرغ و پودر هل را افزوده و هم می‌زنیم. خمیر را با سلفون پوشانده و ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم تا از ترک‌خوردگی جلوگیری شود. پس از استراحت، خمیر را کمی ورز داده، گلوله‌های کوچکی به اندازه فندق درست کرده و وسط آن‌ها را با نی یا قالب مخصوص گود می‌کنیم. شیرینی‌ها را در سینی فر چیده و در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از خنک شدن، شکلات تخته‌ای را به روش بن‌ماری ذوب کرده و داخل حفره‌های شیرینی می‌ریزیم. پس از سفت شدن شکلات، آن‌ها را در ظرف موردنظر چیده و در یخچال نگهداری می‌کنیم.

شیرینی اسکار

برای تهیه شیرینی اسکار، ابتدا کره نرم‌شده را با پودر قند و وانیل هم زده تا یکدست شود، سپس زرده تخم‌مرغ و پودر هل را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. آرد الک‌شده را کم‌کم افزوده و با لیسک هم می‌زنیم تا خمیری لطیف شکل بگیرد. خمیر را به گلوله‌های کوچک تقسیم کرده، وسط آن‌ها را با نی نوشابه سوراخ می‌کنیم و رویشان سفیده تخم‌مرغ می‌زنیم. سپس با پودر بادام، پسته یا کنجد تزیین کرده و در تابه‌ای با کاغذ روغنی، روی حرارت ملایم با شعله‌پخش‌کن به مدت یک ساعت تا ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه می‌پزیم. پس از خنک شدن، داخل سوراخ‌ها را با مارمالاد پر کرده و در ظرف دربسته داخل یخچال نگهداری می‌کنیم.

شیرینی نارگیلی

برای تهیه شیرینی نارگیلی، ابتدا شکر، پودر نارگیل، نیمی از سفیده تخم‌مرغ و نیمی از روغن را در غذاساز میکس کرده و در تابه‌ای روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. سپس باقی‌مانده سفیده تخم‌مرغ، روغن، وانیل و آبلیمو را افزوده و به مدت ۱۰ دقیقه هم می‌زنیم تا مخلوط یکدست شود. مایه شیرینی را در ظرف دربسته خنک کرده، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم و مایه را در قیف می‌ریزیم. روی سینی فر با کاغذ روغنی شیرینی‌ها را با فاصله قیف زده و در صورت وجود برآمدگی، سطح آن را با انگشت چرب صاف می‌کنیم. شیرینی‌ها را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر می‌پزیم و برای طلایی شدن، یک دقیقه گریل را روشن می‌کنیم. پس از خنک شدن، آن‌ها را در ظرف دربسته نگهداری می‌کنیم. در توستر با دمای ۱۶۰ درجه و کاسه آب جوش، یا در قابلمه با سه‌پایه فلزی و دم‌کنی نیز می‌توان این شیرینی را پخت.

شیرینی قندی

برای تهیه شیرینی قندی، ابتدا روغن جامد، پودر قند و پودر هل را هم زده تا پفکی و روشن شود. سپس آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده و کم‌کم به مخلوط اضافه می‌کنیم تا خمیر یکدستی شکل بگیرد، اما نباید زیاد ورز داده شود تا روغن نیندازد. نیمی از خمیر را با پودر کاکائو مخلوط کرده تا رنگ آن قهوه‌ای شود. سپس از خمیر گلوله‌های کوچک برداشته، گرد کرده و روی سینی فر می‌چینیم. روی هر شیرینی یک علامت + ایجاد کرده و فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. شیرینی‌ها را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر می‌پزیم تا کف آن‌ها طلایی شود. بعد از خنک شدن، در ظرف دلخواه چیده و سرو می‌کنیم.

شیرینی زبان

برای تهیه شیرینی زبان، ابتدا خمیر هزارلا را از فریزر خارج کرده و اجازه می‌دهیم کمی نرم شود. سپس آن را با وردنه به ضخامت ۱ تا ۱.۵ سانتی‌متر باز می‌کنیم و با کاتر قالب می‌زنیم. چاقویی که برای ایجاد برش وسط شیرینی در نظر گرفته‌ایم را سرد کرده و با آن یک شکاف کوچک روی خمیر ایجاد می‌کنیم. خمیرها را در سینی فر چیده، سپس با شربت بار و مخلوط زرده تخم‌مرغ و پودر قند رومال کرده و کمی پودر پسته روی آن می‌پاشیم. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و شیرینی‌ها را ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می‌پزیم تا پف کنند و طلایی شوند. در پایان، چند دقیقه گریل را روشن کرده تا سطح شیرینی برشته شود، سپس با شربت بار جلا داده و در صورت تمایل داخل شربت غوطه‌ور می‌کنیم. برای نگهداری طولانی، بهتر است از خیساندن در شربت پرهیز شود تا بافت شیرینی حفظ شود.

شیرینی گردویی

برای تهیه شیرینی گردویی، ابتدا نیمی از سفیده تخم‌مرغ، گردو، پودر قند و کیک اسفنجی خرد شده را در مخلوط‌کن میکس می‌کنیم. سپس باقی‌مانده سفیده را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا مایه‌ای نرم و چسبناک به دست آید. این مایه را به تابه منتقل کرده و روی حرارت ملایم ۲۰ دقیقه هم می‌زنیم تا پودر قند حل شود. پودر کاکائو و مقداری روغن مایع افزوده و هم زدن را ادامه می‌دهیم تا غلیظ شود. پس از خاموش کردن حرارت، باقی‌مانده روغن و سرکه سفید را اضافه کرده، مخلوط را در ظرف دربسته گذاشته و اجازه می‌دهیم خنک شود. سپس مایه را داخل قیف ریخته، روی کاغذ روغنی در سینی فر با فاصله فرم می‌دهیم و سطح شیرینی‌ها را صاف می‌کنیم. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و شیرینی‌ها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. پس از خنک شدن، آن‌ها را در ظرف مناسب چیده و سرو می‌کنیم.

شیرینی نان پنجره ای

برای تهیه شیرینی نان پنجره ای، ابتدا نشاسته، شیر و گلاب را مخلوط کرده و تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی اضافه می‌کنیم تا مایه‌ای یکدست به دست آید. وانیل را برای از بین بردن بوی تخم‌مرغ افزوده و آرد را کم‌کم اضافه کرده و مخلوط را از صافی رد می‌کنیم تا صاف و بدون گلوله شود. روغن را در تابه‌ای ریخته و داغ می‌کنیم، سپس قالب مخصوص شیرینی را چند ثانیه در روغن گرم کرده و داخل مایه شیرینی فرو می‌بریم. قالب را در روغن قرار داده و تکان می‌دهیم تا شیرینی جدا شود. بعد از سرخ شدن، شیرینی‌ها را روی دستمال حوله‌ای گذاشته تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. در حین کار، مایه را گاهی هم می‌زنیم تا نشاسته ته‌نشین نشود. در نهایت، شیرینی‌ها را در پودر قند غلتانده و در ظرف مناسب سرو می‌کنیم.

گز آردی

برای تهیه گز آردی، ابتدا شکر، آب و گلاب را در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار داده و با شعله‌پخش‌کن اجازه می‌دهیم تا شکر کاملاً حل شود. سپس گلوکز را افزوده و شربت را حدود ۱۰ دقیقه می‌جوشانیم تا به غلظت مناسب برسد. هم‌زمان سفیده تخم‌مرغ را با همزن تند می‌زنیم تا فرم بگیرد و وقتی کاسه را برمی‌گردانیم نریزد. دو قاشق از شربت داغ را به سفیده زده‌شده اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم تا دمای آن‌ها یکسان شود. سپس کل سفیده را به شربت اضافه کرده و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه هم می‌زنیم تا مایه گز غلیظ شود. در انتها، مغز پسته را افزوده و مخلوط می‌کنیم. مایه را در قالبی با لایه پلاستیکی و کمی آرد پهن کرده، روی آن آرد پاشیده و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم. پس از سفت شدن، گز را برش زده و آماده سرو می‌کنیم.

شیرینی قیطونی

برای تهیه شیرینی قیطونی، ابتدا روغن جامد را هم زده تا نرم شود، سپس پودر قند را افزوده و مخلوط می‌کنیم. سه نوع آرد را با هم ترکیب و دوبار الک کرده، کم‌کم به مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم. پودر زنجبیل و هل را افزوده و خمیر را بدون فشار زیاد ورز می‌دهیم تا یکدست شود. خمیر را با دستمال پوشانده و یک ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم. پس از استراحت، آن را به گلوله‌هایی به اندازه گردو شکل داده و داخل گلاب می‌زنیم، سپس در پودر نارگیل، پودر پسته یا کنجد می‌غلتانیم. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و شیرینی‌ها را در سینی فر چیده، به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم. پس از خنک شدن، آن‌ها را در ظرف مناسب چیده و سرو می‌کنیم.

لطفا بازم به این مطلب سر بزنید، چون بزودی شیرینی های بیشتری معرفی می کنیم!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 69

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.