طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه و مجلسی به روش گلپایگان

طرز تهیه شیرینی زبان

طرز تهیه شیرینی زبان خانم گلاور با خمیر هزارلا آماده خانگی گلپایگان xvc jidi advdkd cfhk

شیرینی زبان یکی از انواع شیرینی ها خوشمزه و بسیار قدیمی ایرانی است که با خمیر هزار لایه تهیه می شود. در سالیان گذشته شیرینی زبان به عنوان یکی از مجلسی ترین شیرینی ها در میان ایرانیان شناخته می شد و از آن برای پذیرایی در مجالس و مهمانی ها استفاده می شد. البته امروزه شیرینی هایی مثل دانمارکی و پای سیب جای این شیرینی را در مراسم ها و مهمانی ها گرفته اند و آنرا کمتر در مجالس می بینیم. امروزه در برخی دستورها پس از اینکه شیرینی زبان آماده شد، مقداری شربت بار به آن اضافه می کنند که این علاوه بر اینکه باعث نرم شدن شیرینی می شود، باعث می شود شیرینی زبان براق تر نیز شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم شیرینی زبان
خمیر هزار لایه1 بسته
پودر قند1 قاشق غذاخوری
شربت بار1 فنجان
رده تخم مرغ1 عدد
پودر پستهبه مقدار کافی

دستور پخت شیرینی زبان

مرحله اول

برای تهیه شیرینی زبان ابتدا خمیر هزار لایه را از فریزر خارج می کنیم و در محیط آشپزخانه قرار می دهیم تا کمی نرم شود و بتوانید با وردنه روی آن کار کنیم، البته خمیر نباید شل شود و در هنگام کار باید سرد و کمی سفت باشد.

مرحله دوم

در این مرحله خمیر هزارلا را با وردنه به صورت یکدست باقطر 1 الی 1/5 سانتیمتر پهن می کنیم. البته توجه داشته باشید که نباید لبه های خمیر را خیلی با وردنه فشار دهیم، چون هنگام پخت به هم می چسبند و خمیر لایه لایه نمی شود.

مرحله سوم

در این مرحله کاتر و چاقویی که برای خط انداختن وسط شیرینی در نظر گرفته ایم را در فریزر قرار می دهیم تا کاملا سرد شود، سپس خمیر را قالب می زنیم. حالا با چاقویی که در فریزر قرار داده بودیم، وسط خمیر را به اندازه 2 سانتیمتر برش می زنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم، سپس به آرامی خمیرهای قالب زده شده را در سینی فر می چینیم. در ادامه روی خمیرهای قالب زده شده را با یک برس تمیز شربت بار می مالیم.

مرحله پنجم

در این مرحله فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. در همین فاصله زرده تخم مرغ و پودر قند را ترکیب می کنیم و روی شیرینی ها را رومال می کنیم، در اخر کمی پودر پسته روی شیرینی ها می پاشیم.

مرحله ششم

پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را به مدت 20 تا 30 دقیقه درون فر قرار می دهیم تا شیرینی ها پف کنند و بپزند. پس از اینکه شیرینی پف کردند و اطراف شان طلایی شد، فر را خاموش می کنیم.

مرحله هفتم

حالا چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی شیرینی ها رنگ بگیرد. در ادامه شیرینی ها را از فر خارج می کنیم، سپس با برس از شربت بار روی شیرینی ها می مالیم تا براق شود، سپس در ظرف مورد نظرمان می چینیم.

مرحله هشتم

در صورت تمایل می توانیم شیرینی ها درون شربت بار بگذاریم تا هم نرم تر شوند، هم براق تر. برای این کار باید شربت بار بیشتری تهیه کنیم و شیرینی ها را به مدت 1 تا 2 دقیقه درون شربت بار قرار دهیم، سپس خارج کنیم.

مرحله نهم

البته توجه داشته باشید که اگر بخواهیم شیرینی ها را برای مدت طولانی نگهداری کنیم، بهتر است آنها را درون شربت بار قرار ندهیم. چون در ظولانی مدت شربت بار باعث سفت شدن و چسبنده شدن شیرینی ها می شود.

نکات تهیه شیرینی زبان

خمیر هزار لایه

این خمیر یکی از خمیرهای مخصوص پخت شیرینی هایی مثل زیبا و ناپلئونی است که می توانیم آنرا به صورت آماده یا خانگی تهیه کنیم. در صورتی که مایلید این خمیر ار د منزل درست کنید، آموزش زیر را مشاهده نمایید.

شربت بار

شربت بار یکی از پر مصرف ترین شربت های شیرینی پزی است که در تهیه انواع شیرینی ها استفاده می شود. این شربت را می توانیم به راحتی با کمترین مواد در منزل درست کنیم. برای تهیه شربت بار خانگی در ادامه به مطلب زیر مراجعه نمایید.

چه امتیازی میدی؟
بروز رسانی توسط در سه شنبه 2 دی 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.