طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و ترد به روش قنادی

طرز تهیه شیرینی قیطونی

طرز تهیه شیرینی قیطونی غلطونک شیرینی عید نوروز خانم گلاور خانگی توپکی قلقلی

شیرینی قیطونی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که در طعم ها و رنگ های بسیار متنوعی پخته می شود. این شیرینی خوشمزه معمولا در مناسبت های خاص برای پذیرایی استفاده می شود که یکی از مهم ترین این مناسبت ها عید نوروز می باشد و به همین دلیل شیرینی قیطونی به عنوان یکی از شیرینی ها متداول عید نوروز شناخته می شود، برای مشاهده آموزش طرز تهیه شیرینی قیطونی در ادامه با سایت سرگرمی چی شی همراه باشید.

مواد لازم شیرینی قیطونی
آرد شیرینی۲۲۰ گرم
آرد برنج۱۱۰ گرم
آرد نخودچی۷۰ گرم
روغن جامد۳۰۰ گرم
پودر قند۳۰۰ گرم
گلاب½ پیمانه
پودر زنجبیل۱ قاشق چایخوری
پودر هل¼ قاشق چایخوری
کنجد، پودر نارگیل و پودر پستهبه مقدار کافی

دستور پخت شیرینی قیطونی

مرحله اول

برای تهیه شیرینی قیطونی ابتدا روغن جامد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن می زنیم تا کمی نرم شود، سپس پودر قند را به آن اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه سه نوع آرد را با هم مخلوط کرده و دو مرتبه الک می کنیم.

مرحله دوم

حالا آردها را کم کم به مخلوط روغن و پودر قند اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه پودر رنجبیل و پودر هل را اضافه می کنیم و با نوک انگشت خمیر را به آرامی ورز می دهیم. این خمیر روغن پس می دهد و نباید با فشار ورز داده شود.

مرحله سوم

پس از اینکه خمیر منسجم شد، با یک دستمال تمیز روی آن را می پوشانیم و به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت می دهیم. پس از گذشت یک ساعت خمیر را به شکل گلوله های به اندازه گردو با دست حالت می دهیم.

مرحله چهارم

حالا گلاب را داخل یک کساه مناسب می ریزیم و جلوی دستمان قرار می دهیم. پودر نارگیل، پودر پسته و کنجد را هم به صورت جداگانه داخل چند کاسه می ریزیم و جلوی دستمان می گذاریم. داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم.

مرحله پنجم

حالا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود و زمان اماده شدن شیرینی ها معطل نشویم. در ادامه توپک ها را داخل گلاب می زنیم و خیلی فوری خارج می کنیم و به دلخواه در پودر نارگیل، پودر پسته یا کنجد می غلطانیم.

مرحله ششم

سپس شیرینی ها را به ترتیب داخل سینی فر می چینیم. پس از اینکه تمام شیرینی ها آماده شد سینی فر را داخل فر قرار می دهیم. برای آماده شدن شیرینی ها حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است. پس از پخت صبر می کنیم شیرینی خنک شود سپس در ظرف مورد نظرمان می چینیم.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 6

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.