طرز تهیه عصاره مرغ خانگی خوشمزه و خوش عطر در منزل
طرز تهیه عصاره مرغ عصاره مرغ یکی از طعم دهنده های پر مصرف بین المللی است که برای انواع غذاها استفاده می شود. برای خیلی از غذاها به آب مرغ نیاز داریم …
طرز تهیه ترشی قاشقی خوشمزه و مجلسی به روش ترکیه ای
طرز تهیه ترشی قاشقی ترشی قاشقی یکی از انواع ترشی های خوشمزه کشور ترکیه است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه …
خواص خیار برای فشار خون، تنظیم کننده طبیعی فشار!
خواص خیار برای فشار خون خواص خیار برای فشار خون یکی از موضوعاتی است که اخیراً مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. خیار، که اغلب بهعنوان سبزیجات شناخته میشود، در …
طرز تهیه مربای زرشک خوشمزه و مجلسی با رنگ فوق العاده
طرز تهیه مربای زرشک
مربای زرشک یکی از انواع مرباهای خاص و بسیار خوشرنگ ایرانی است که معمولا برای صبحانه تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبسایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
زرشک تازه | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
آب | ۵ لیوان |
دستور پخت مربای زرشک
مرحله اول
برای تهیه مربای زرشک ابتدا زرشک ها را داخل سینی می ریزیم و پاک می کنیم و بعد آن ها را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و روی زرشک ها آب سرد می ریزیم تا کاملا سطح آن ها از آب پوشیده شود و به مدت ۱ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند.
مرحله دوم
سپس زرشک ها را داخل آبکش می ریزیم و با آب سرد زرشک ها را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.یک سوم کل شکر را در کاسه ای می ریزیم و کنار دستمان می گذاریم و کمی از زرشک را داخل کاسه ای می ریزیم و کمی از شکر کنار دستمان روی زرشک می ریزیم.
مرحله سوم
حالا مجددا کمی زرشک می ریزیم و لایه بعد کمی شکر می ریزیم.همین طور لایه لایه زرشک و شکر می ریزیم تا زرشک و شکر کنار دستمان تمام شود و کاسه را داخل یخچال می گذاریم تا به مدت ۴ ساعت زرشک ها آب بیندازند.
مرحله چهارم
پس از گذشت ۴ ساعت قابلمه ای بزرگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب داخل آن می ریزیم و باقی شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و بعد کاسه محتوی زرشک و شکر را از یخچال بیرون می آوریم.
مرحله پنجم
سپس آن ها را به قابلمه آب و شکر می افزاییم و حرارت را ملایم می کنیم و کمی مواد را آرام با قاشق مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مربا قوام یابد.به هیچ عنوان درب قابلمه را نمی گذاریم چون رنگ مربا را بد می کند.
مرحله ششم
برای اینکه از غلظت مطلوب مربا مطمئن شویم نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد می ریزیم اگر مربا تا رسیدن به کف لیوان متلاشی شد یعنی هنوز زمان نیاز دارد تا مربا به غلظت مطلوب برسد.
مرحله هفتم
ولی اگر شهد ته نشین شد و به صورت منسجم به کف لیوان رسید، یعنی مربا به قوام مطلوب رسیده است. حالا وانیل را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مربا را مخلوط می کنیم، سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله هشتم
حالا اجازه می دهیم مربا با دمای محیط هماهنگ شود، سپس مربا را داخل ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم. برای نگهداری طولانی مدت مربای زرشک بهتر است آنرا بسته بندی و فریز کنیم.
نکات پخت مربای زرشک
له شدن دانه های زرشک
اگر در پایان پخت دانه های زرشک سالم بمانند و له نشوند ظاهر مربای ما خیلی شکیل تر می شود. برای اینکه دانه های زرشک سالم بمانند و له نشوند بهتر است که مربا را بیش از حد هم نزنیم و بگذاریم با حرارت ملایم به قوام برسد.
جایگزین وانیل
خیلی از خانم ها دوست ندارند، در هنگام مصرف مربا طعم وانیل حس شود. برای رفع این مشکل می توانیم وانیل را از مواد لازم حذف کنیم و یا اینکه از ماده غذایی دیگری مثل دانه های هل برای عطر و طعم بهتر مربای زرشک استفاده کنیم.
- منبع :
- img from ashpazie_eli - paashaei