طرز تهیه کوکو سبزی

طرز تهیه کوکو سبزی دونفره ضخیم مرحله به مرحله در فر شمالی با سیب زمینی با ماست برای ۶ نفر

کوکو سبزی یکی از انواع غذاهای فوری ایرانی است که امروزه به عنوان فینگر فود و پیش غذا هم در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد. کوکو سبزی به طور معمول متشکل از سبزی کوکویی و تخم مرغ است ، البته زمانی که بخواهند آنرا مجلسی تر درست کنند موادی مثل زرشک و گردو نیز به آن اضافه می کنند.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی سیب زمینی مجلسی

مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی کوکویی۵۰۰ گرم
تخم مرغ۳ عدد
زرشک۱ قاشق غذاخوری
گردو۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

دستور پخت کوکو سبزی

مرحله اول

ابتدا سبزی کوکویی را پس از شستشو یه صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا سبزی کوکویی کمی سرخ شود. در این مرحله نباید بیش از حد سبزی را تفت دهید زیرا باعث می شود تمام خاصیت های سبزی از بین برود.

مرحله دوم

نکته دیگر در مورد تفت دادن سبزی کوکویی این است که تفت دادن زیاد سبزی باعث می شود که در پایان پخت کوکوی شما رنگش بیش از حد تیره شود. پس از اینکه تفت دادن سبزی کوکویی به پایان رسید آنرا از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شود.

مرحله سوم

در این مرحله تخم مرغ ها را در یک کاسه مناسب می شکنیم سپس مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با یک چنگال تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا یکدست شوند و به طور کامل بافت شان از بین برود.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی کدو سبز خوشمزه

مرحله چهارم

زرشک را بهتر است از قبل کمی در آب بخیسانیم تا کمی نرم شود. در این مرحله مغز گردوها را به صورت دلخواه خرد می کنیم و به همراه زرشک به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم. مواد داخل کاسه را مجددا مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله پنجم

اجازه دهید سبزی کوکویی به دمای محیط برسد سپس آنرا نیز به کاسه حاوی تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند. نکته مهم در این مرحله این است که اجازه دهید سبزی کوکویی حتما خنک شود زیرا اگر سبزی کوکویی داغ باشد در هنگام مخلوط کردن باعث می شود تخم مرغ ها سفت شوند.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه کوکو آماده شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقدار کمی روغن مایع اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود. در این مرحله می توانیم کوکوها را به چند روش سرخ کنیم. روش اول که مرسوم ترین روش هم هست این است که تمام مایه کوکو را به صورت یک جا داخل تابه بریزیم و کوکو سبزی را به صورت یک تکه درست کنیم.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی مرغ شمالی

مرحله هفتم

پس از اینکه مایه کوکو را داخل تابه ریختیم با یک قاشق آنرا صاف می کنیم به طوریکه ضخامت کوکو در تمام قسمت های تابه یکسان باشد. پس از اینکه سمت زیرین کوکو سرخ شد انرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

مرحله هشتم

می توانید برای سرخ کردن کوکو سبزی از انواع قالب های فلزی استفاده کنید یا اینکه مانند شامی کباب ، کوکوها را به صورت تکه تکه در دست حالت دهید و در روغن سرخ کنید. پس از اینکه سرخ کردن کوکو به پایان رسید آنرا به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی و نان سرو می کنیم.

نکاتی برای بهتر شدن کوکو سبزی

کوکو سبزی در فر

در صورتی که می خواهید کوکو سبزی را در فر آماده کنید ، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود سپس قالب خود را با روغن مایع چرب کنید و مایه کوکو را داخل قالب بریزید. برای پخت کامل کوکو سبزی در فر حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. پس از اینکه کوکو پخت اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا برش بزنید و در ظرف دلخواه سرو کنید.

سبزی مخصوص کوکو

امروزه می توانید با مراجعه به سبزی فروشی ها بدون دردسر سبزی کوکویی را خریداری کنید اما اگر می خواهید سبزی کوکویی را با اندازه خودتان تهیه کنید باید از سبزیجاتی مانند گشنیز ، جعفری ، شوید و تره به نسبت یکسان استفاده کنید. مثلا در دستور بالا از هر کدام از سبزیجات ذکر شده ۱۲۵ گرم تهیه کنید. اضافه کردن شنبلیله هم طعم خوبی به کوکو سبزی می دهد ولی نباید بیش از حد باشد ( حدود ۲۵ گرم کافی است ) زیرا کوکو را تلخ و بدمزه می کند.

پف کردن کوکو سبزی

خیلی از خانم ها برای اینکه کوکو سبزی پفکی تری داشته باشند از پکینگ پودر در دستورشان استفاده می کنند. برای پف کردن بشتر کوکو سبزی نیاز به استفاده از بکینگ پودر نیست ، کافیست زمان هم زدن تخم مرغ ، آنرا بیشتر هم بزنید تا به طور کامل کف کند. در زمان پخت هم بعد از اینکه مایه کوکو را در تابه ریختید ، درب تابه را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید تا کوکوی شما به حد کافی پف دار شود.

کوکو سبزی با ماست

در برخی مناطق کوکو سبزی را با ماست چکیده طبخ می کنند، برای مواد بالا باید به مقدار ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم ماست چکیده بدون آب اضافه کنید. برای اینکه مایه کوکو سبزی شل نشود باید مقداری آرد سفید هم به مایه ان اضافه کنید. کوکو سبزی با ماست نسبت به کوکو سبزی معمولی ترد تر می شود.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.