طرز تهیه کوکو سبزی

طرز تهیه کوکو سبزی دونفره ضخیم مرحله به مرحله در فر شمالی با سیب زمینی با ماست برای ۶ نفر xvc jidi     sfcd

کوکو سبزی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که امروزه به عنوان پیش غذا هم مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی سیب زمینی مجلسی و خوشمزه به روش شمالی

مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی کوکویی۵۰۰ گرم
تخم مرغ۳ عدد
زرشک۱ قاشق غذاخوری
گردو۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

دستور پخت کوکو سبزی

مرحله اول

برای تهیه کوکو سبزی مجلسی ابتدا سبزی کوکویی را پس از شستشو یه صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا کمی سرخ شود. در این مرحله نباید بیش از حد سبزی را تفت دهید زیرا باعث می شود تمام خاصیت های سبزی از بین برود.

مرحله دوم

نکته دیگر در مورد تفت دادن سبزی کوکویی این است که تفت دادن زیاد سبزی باعث می شود که در پایان پخت کوکوی شما رنگش بیش از حد تیره شود. پس از اینکه تفت دادن سبزی کوکویی به پایان رسید آنرا از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شود.

مرحله سوم

در این مرحله تخم مرغ ها را در یک کاسه مناسب می شکنیم سپس مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با یک چنگال تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا یکدست شوند و به طور کامل بافت شان از بین برود.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی کدو سبز خوشمزه و مجلسی به روش رژیمی

مرحله چهارم

زرشک را بهتر است از قبل کمی در آب بخیسانیم تا کمی نرم شود. در این مرحله مغز گردوها را به صورت دلخواه خرد می کنیم و به همراه زرشک به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم. مواد داخل کاسه را مجددا مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله پنجم

اجازه دهید سبزی کوکویی به دمای محیط برسد و کمی خنک شود سپس آنرا نیز به کاسه حاوی تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند. نکته مهم در این مرحله این است که اجازه دهید سبزی کوکویی حتما خنک شود.

مرحله ششم

توجه داشته باشید که اگر سبزی کوکویی داغ باشد در هنگام مخلوط کردن باعث می شود تخم مرغ ها سفت شوند. پس از اینکه مایه کوکو آماده شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقدار کمی روغن مایع اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود.

همچنین ببینید : طرز تهیه کوکوی مرغ شمالی خوشمزه و مجلسی رستورانی

مرحله هفتم

در این مرحله می توانیم به سلیقه خود کوکوها را به چند روش سرخ کنیم. روش اول که مرسوم ترین روش هم هست این است که تمام مایه کوکو را به صورت یک جا داخل تابه بریزیم و کوکو سبزی را به صورت یک تکه درست کنیم.

مرحله هشتم

پس از اینکه مایه کوکو را داخل تابه ریختیم با یک قاشق آنرا صاف می کنیم به طوریکه ضخامت کوکو در تمام قسمت های تابه یکسان باشد. پس از اینکه سمت زیرین کوکو سرخ شد انرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

مرحله نهم

می توانید برای سرخ کردن کوکو سبزی از انواع قالب های فلزی استفاده کنید یا اینکه مانند شامی کباب ، کوکوها را به صورت تکه تکه در دست حالت دهید و در روغن سرخ کنید. پس از اینکه سرخ کردن کوکو به پایان رسید آنرا به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی و نان تافتون سرو می کنیم.

نکات پخت کوکو سبزی

کوکو سبزی در فر

در صورتی که می خواهید کوکو سبزی را در فر آماده کنید ، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود سپس قالب خود را با روغن مایع چرب کنید و مایه کوکو را داخل قالب بریزید. برای پخت کامل کوکو سبزی در فر حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. پس از اینکه کوکو پخت اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا برش بزنید و در ظرف دلخواه سرو کنید.

سبزی مخصوص کوکو

امروزه می توانید با مراجعه به سبزی فروشی ها بدون دردسر سبزی کوکویی را خریداری کنید اما اگر می خواهید سبزی کوکویی را با اندازه خودتان تهیه کنید باید از سبزیجاتی مانند گشنیز ، جعفری ، شوید و تره به نسبت یکسان استفاده کنید.

مثلا در دستور بالا از هر کدام از سبزیجات ذکر شده ۱۲۵ گرم تهیه کنید. اضافه کردن شنبلیله هم طعم خوبی به کوکو سبزی می دهد ولی نباید بیش از حد باشد ( حدود ۲۵ گرم کافی است ) زیرا کوکو را تلخ و بدمزه می کند.

پف کردن کوکو سبزی

خیلی از خانم ها برای اینکه کوکو سبزی پفکی تری داشته باشند از بکینگ پودر در دستورشان استفاده می کنند. برای پف کردن بیشتر کوکو سبزی نیاز به استفاده از بکینگ پودر نیست ، کافیست زمان هم زدن تخم مرغ ، آنرا بیشتر هم بزنید تا به طور کامل کف کند.

در زمان پخت هم بعد از اینکه مایه کوکو را در تابه ریختید ، درب تابه را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید تا کوکوی شما به حد کافی پف دار شود. در صورتی که تمایل دارید از بکینگ پودر استفاده کنید برای مقداری مواد بالا ۱ قاشق چایخوری بکنیگ پودر کافی است.

کوکو سبزی با ماست

در برخی مناطق کوکو سبزی را با ماست چکیده طبخ می کنند، برای مواد بالا باید به مقدار ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم ماست چکیده بدون آب اضافه کنید. برای اینکه مایه کوکو سبزی شل نشود باید مقداری آرد سفید هم به مایه ان اضافه کنید. کوکو سبزی با ماست نسبت به کوکو سبزی معمولی ترد تر می شود.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.