طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی آبادانی با ماهی قزل پاکستانی راز خوشمزگی قلیه ماهی خورش قلیه ماهی مجلسی با گوجه فرنگی

قلیه ماهی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار استان های جنوبی کشورمان است که به دلیل محبوبیتی که دارد تقریبا در تمام کشور شناخته شده می باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر
فیله ماهی۴ تکه
پیاز۲ عدد
تمبر هندی۲۰۰ گرم
سیر۶ حبه
گشنیز۳۰۰ گرم
شنبلیله۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

دستور پخت قلیه ماهی

مرحله اول

ابتدا قطعات ماهی را تمیز می کنیم سپس روی دو سمت ماهی ها مقداری نمک و فلفل سیاه می ریزیم و انها را کنار می گذاریم. در ادامه گشنیز و شنبلیله را پس از پاک کردن می شوییم و آبکشی می کنیم سپس به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز نرم و شفاف شود سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

مرحله سوم

در این مرحله سیرها را به صورت خیلی ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم. سیر را خیلی زیاد نباید تفت داد چون سریع می سوزد. پس از اینکه سیر هم کمی تفت دادیم گشنیز و شنبلیله خرد شده را اضافه می کنیم و خوب سرخ می کنیم.

مرحله چهارم

سبزیجات را خوب تفت می دهیم تا آب بیندازند و آبشان تبخیر شود سپس نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سبزیجات به طور کامل پخته شوند. پس از ۱۵ دقیقه تمرهندی را با ۱ لیوان آب مخلوط می کنیم تا رقیق شود.

مرحله پنجم

سپس تمرهندی را به همراه ۲ لیوان آب جوش دیگر به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در صورتی که تمرهندی در دسترس ندارید می توانید از رب انار ترش هم برای تهیه این خورش استفاده کنید.

مرحله ششم

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت قلیه ماهی ، قطعات ماهی را با مقداری روغن تفت می دهیم تا حالت ظاهری خود را حفظ کنند سپس به خورش اضافه می کنیم. پس از اینکه خورش روغن انداخت و جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.

نکات پخت قلیه ماهی

قلیه ماهی با تن ماهی

اگر طعم ماهی تازه را دوست ندارید می توانید از تن ماهی برای تهیه این خورش جنوبی استفاده کنید. با این روش خورش شما خیلی سریع تر هم آماده می شود. تن ماهی را می توانید در پایان پخت خورش یا اینکه پس از کشیدن خورش در خورش خورش به آن اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 5 اردیبهشت 1399
  • منبع :
  • instagram/sadaf.sweet.home
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.