طرز تهیه کتلت برنجی شکم پر خوشمزه و مجلسی ترکیه ای

طرز تهیه کتلت برنجی

طرز تهیه کتلت برنجی تبریزی شکم پر ترکیه ای زعفرانی xvc jidi  jgj fvk d

کتلت برنجی که با نام کتلت برنج هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. این کتلت خوشمزه را می توانیم به سلیقه خود به صورت ساده درست کنیم یا اینکه آنرا به صورت مجلسی تر برای مهمانی ها و مجالس خود تهیه کنیم. البته این کتلت برای مهمانی ها به صورت پیش غذا سرو می شود، ولی در منزل می توانیم از آن به عنوان یک غذای کامل استفاده کنیم. برای مجلسی تر شدن کتلت برنجی باید آنرا به صورت شکم پر درست کنیم. مواد داخل کتلت سلیقه ای می باشد و می توانیم به سلیقه خود از گوشت یا مرغ به همراه قارچ، فلفل دلمه ای و .. استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج2 پیمانه
پنیر پیتزا1 فنجان
پیاز1 عدد
گوشت چرخ کرده200 تا 300 گرم
کالباس خرد شده50 گرم
فلفل دلمه ای1 عدد
ذرت½ فنجان
پاپریکا½ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سس کچاپ1 قاشق غذاخوری
آرد سفید½ لیوان
تخم مرغ1 عدد
شیر3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری½ لیوان
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
آویشن و زردچوبهبه مقدار کافی
روغنبه مقدار کافی

دستور پخت کتلت برنجی

مرحله اول

برای تهیه کتلت برنجی شکم پر ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. کالباس را نیز مکعبی ریز خرد می کنیم. فلفل دلمه ای را می شوییم و کلاهک و تخمه های آن را جدا می کنیم.

مرحله دوم

سپس روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یکی تابه بزرگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

مرحله سوم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ آن ها کاملا تغییر کند. در ادامه کالباس را به همراه فلفل دلمه ای اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی نرم شوند.

مرحله چهارم

سپس ذرت را به همراه فلفل، آویشن، پاپریکا و کمی نمک روی مواد می ریزیم و تفت می دهیم. مواد را به دیواره های تابه می کشیم و وسط تابه را کمی خالی می کنیم و رب گوجه فرنگی را دقیقا آنجا می ریزیم.

مرحله پنجم

سپس به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و سس کچاب را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد همگی مواد را کاملا مخلوط می کنیم تا آغشته به سس شوند و شعله را خاموش می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله داخل یک قابلمه ای متناسب با مقدار برنج را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت ملایم رو به بالا قرار می دهیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد.

مرحله هفتم

حالا برنج را می شوییم و آب ان را بیرون می ریزیم و خود برنج را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم و یک هم می زنیم و اجازه می دهیم تا برنج حسابی بپزد و به اصطلاح شفته شود و بعد آبکش می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم.

مرحله هشتم

سپس فلفل، مقدار کمی زردچوبه، آویشن و پنیر پیتزا را به آن اضافه می کنیم و برنج را زیر و رو می کنیم تا با مواد آغشته شود و داغی برنج باعث آب شدن پنیر شود. پس از آماده کردن مواد، تخم مرغ را داخل کاسه ای می شکنیم.

مرحله نهم

حالا با چنگال آن را هم می زنیم تا از لختی در بیاید و شیر را به آن اضافه می کنیم و کاسه را کنار دستمان قرار می دهیم. آرد سفید را داخل کاسه ای می ریزیم و کنار کاسه محتوی ترکیب تخم مرغ و شیر قرار می دهیم.

مرحله دهم

همین طور آرد سوخاری را نیز داخل کاسه ای می ریزیم و کنار کاسه  آرد می گذاریم. کاسه ای آب کنار دستمان قرار می دهیم و به اندازه یک عدد نارنگی از مخلوط برنج با دست بر می داریم و کف دستمان را باز می کنیم

مرحله یازدهم

حالا از مواد داخل تابه کمی بر می داریم و میان برنج می ریزیم و مقدار کمی پنیر پیتزا نیز روی آن می ریزیم و برنج را جمع می کنیم و با دست آن را خوب کاور می کنیم تا مواد میانی بیرون نریزد و بعد اول داخل آرد سفید می غلطانیم.

مرحله دوازدهم

سپس بیرون می آوریم و سریع داخل تخم مرغ فرو می کنیم تا کاملا آغشته به آن شود و در آخر داخل آرد سوخاری کاملا کاور می کنیم و در ظرف در داری قرار می دهیم. همگی مواد را به همین شکل آماده می کنیم و در ظرف قرار می دهیم

مرحله سیزدهم

سپس در ظرف را می بندیم و داخل یخچال می گذاریم تا 1 ساعت استراحت کند. داخل قابلمه ای کوچک ترجیحا با عمق زیاد روغن سرخ کردنی شناور می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.

مرحله چهاردهم

سپس ظرف را بیرون می آوریم و برنج های آماده شده را بر اساس گنجایش قابلمه یکی یکی داخل روغن قرار می دهیم. به هیچ عنوان کتلت ها را روی هم قرار ندهید، چون به هم می چسبند و ظاهرشان خراب می شود.

مرحله پانزدهم

با کفگیر دارای سوراخ کتلت ها را جابه جا می کنیم تا به طور یکسان همه نقاط آن سرخ شد.کتلت برنجی های سرخ شده را داخل توری قرار می دهیم تا روغن اضافه آن خارج شود و بعد در ظرف مورد نظر آن ها را می چینیم.نوش جان

چه امتیازی میدی؟
دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 4 دی 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.