طرز تهیه کتلت مرغ با برنج خوشمزه و مخصوص به روش شمالی
طرز تهیه کتلت مرغ با برنج
کتلت مرغ با برنج یکی از انواع کتلت های خوشمزه ایرانی است که با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به کتلت مرغ ساده داردف با این تفاوت که مواد طعم دهنده موجود در این کتلت متفاوت تر هستند و نکته مهم تر اینکه در این کتلت از برنج پخته شده هم استفاده می شود که باعث می شود طعم کتلت را خوشمزه تر کند. در این کتلت هم در صورت تمایل می توانیم از سبزیجات معطری مثل جعفری، ریحان و گشنیز استفاده کنیم که سلیقه ای می باشد. این غذای خوشمزه را نسبت به ذائقه خود می توانیم در کنار برنج یا نان سرو کنیم، یا اینکه بدون نان و برنج با سس مورد علاقه خود آنرا سرو کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزش چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
سینه مرغ | 500 گرم |
برنج پخته شده | 1 لیوان |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد متوسط |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کتلت مرغ با برنج
مرحله اول
برای تهیه کتلت مرغ با برنج مجلسی ابتدا سینه مرغ را به تکه های کوچک تر تقسیم می کنیم، سپس پیاز را از وسط نصف می کنیم و به همراه تکه های گوشت مرغ و 2 پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به همراه آب لیمو ترش به قابلمه اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت حدود 30 دقیقه مرغ به طور کامل بپزد.
مرحله سوم
پس از اینکه مرغ به طور کامل پخت، آنرا از قابلمه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا به طور کامل خنک شود. حالا گوشت مرغ را به همراه برنج پخته شده، تخم مرغ ها، جعفری و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل مخلوط کن می ریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مخلوط کن یا میکسر را روشن می کنیم و اجازه می دهیم مواد به طور کامل میکس شوند. پس از اینکه مواد کاملا یکدست شدند، آنها را از مخلوط کن خارج کرده و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله پنجم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کتلت استراحت کند. البته در صورتی که وقت نداشته باشیم می توانیم مایه کتلت را بدون استراحت کردن سرخ کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله مایه کتلت را پس از استراحت از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، حالا کمی صبر می کنیم تا روغن به طور کامل داغ شود.
مرحله هفتم
حالا به اندازه یک گردو از مایه کتلت بر می داریم و با دست انرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس داخل روغن داغ می اندازیم تا کتلت سرخ شوند. حدود 2 تا 3 دقیقه زمان می دهیم تا یک سمت کتلت ها سرخ شود.
مرحله هشتم
در این مرحله کتلت ها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود، سپس کتلت ها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان به طور کامل گرفته شود، سپس به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
- منبع :
- img from foodibook.ir