طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و جا افتاده به روش رستورانی

طرز تهیه خورش قیمه

طرز تهیه خورش قیمه برای 4 نفر سیب زمینی با مرغ در زودپز برای ۱۵ نفر رزا منتظمی خورشت قیمه رستورانی مجلسی برای 20 نفر با قلم شمالی تبریزی فوت و فن

خورش قیمه یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه علاوه بر اینکه در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی و مناسبت های خاص نیز شناخته می شود که به صورت نذری میان مردم پخش می شود. خورش قیمه به صورت سنتی با گوشت قرمز تهیه می شود، اما کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند این خورش خوشمزه را با گوشت های سفید مثل گوشت مرغ یا اصلا کاملا بدون گوشت درست کنند و از میل کردن آن در کنار خانواده لذت ببرند، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی۳۰۰ گرم
لپه۱۵۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
سیب زمینی۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی۴ عدد
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورشت قیمه

مرحله اول

برای تهیه خورش قیمه مجلسی به روش سنتی ابتدا چند ساعت قبل از اینکه آشپزی را شروع کنید بهتر است لپه را به مدت چند ساعت در یک کاسه حاوی آب بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ آن برطرف شود ، با سرعت بیشتری نیز بپزد.

مرحله دوم

توصیه ما این است که هر زمانی قصد دارید قیمه درست کنید از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپه ها گرفته شود. در این مرحله ۲ تا از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مرحله سوم

سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله گوشت گوسفندی یا گوساله را بشویید و به اندازه قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید. نکته مهم در مورد خرد کردن گوشت خورشتی این است که حتما گوشت را به اندازه متوسط خرد کنید.

مرحله پنجم

زیرا اگر گوشت خورشتی خیلی ریز باشد روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد و اگر خیلی بزرگ باشد علاوه بر تاثیر منفی که بر روی ظاهر خورش می گذارد باعث می شود که گوشت خورشتی دیرتر بپزد.

مرحله ششم

اگر از گوشت گوسفندی استفاده می کنید قطعات را کمی بزرگتر در نظر بگیرید زیرا گوشت گوسفندی پس از پخت کمی جمع می شود. گوشت خورشتی را پس از خرد کردن به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید.

مرحله هفتم

سپس کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود. در این مرحله چند دقیقه گوشت را تفت دهید تا کمی سرخ شود. سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید.

مرحله هشتم

البته باید توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد تفت ندهید زیرا باعث می شود گوشت سفت و دیرپز شود و در پایان پخت درون دهان به راحتی آب نشود. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.

مرحله نهم

رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. این کار علاوه بر اینکه طعم خورش را خوشمزه تر می کند باعث می شود در پایان کار خورش خوش رنگ تری نیز داشته باشید.

مرحله دهم

البته باعث مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید زیرا باعث بد طعم شدن خورش می شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادید، لپه را پس از آبکشی اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.

مرحله یازدهم

حالا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا گوشت و لپه به آرامی حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزد.

مرحله دوازدهم

در این مرحله لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخمه های داخل لیمو عمانی را خارج کنید. مهم ترین دلیل تلخی خورش تخمه های لیمو عمانی هستند. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند لیمو ها را به خورش اضافه کنید.

مرحله سیزدهم

پس از اضافه کردن لیمو عمانی، زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید. اگر بخواهید خورش شما طعم خورش های نذری را به خود بگیرد باید ۱ قاشق چای‌خوری دارچین به خورش خود اضافه کنید.

مرحله چهاردهم

دارچین را اگر از ابتدای پخت خورش اضافه کنید باعث می شود رنگ خورش تیره تر شود. بهتر است یا دارچین را در مراحل پایانی پخت خورش اضافه کنید یا از چوب دارچین استفاده کنید (چوب دارچین را می توانید اوایل پخت خورش اضافه کنید).

مرحله پانزدهم

پس از اضافه کردن چاشنی ها و طعم دهنده ها حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در این مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک و یکدست خرد کنید.

مرحله شانزدهم

سیب زمینی های خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و با دست زیر و رو کنید تا نشاسته های اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل از بین برود. می توانیم سیب زمینی ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهیم.

مرحله هفدهم

نشاسته روی سیب زمینی علاوه بر اینکه روی طعم سیب زمینی تاثیر منفی می گذارد باعث می شود که سیب زمینی در زمان سرخ کردن به هم بچسبند. پس از آبکشی سیب زمینی ها با آب سرد انها را با یک دستمال تمیز خشک شوند.

مرحله هجدهم

سپس در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. برای بهتر شدن طعم سیب زمینی ها می توانید در زمان سرخ کردن کمی زردچوبه به سیب زمینی ها اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش به غلظت مورد نظر شما رسید آنرا از روی حرارت بردارید، سپس در ظرف خورش خوری بکشید.

مرحله نوزدهم

خورش قیمه باید کمی آب داشته باشد پس باید حد وسط را نگه دارید، نه اجازه دهید خورش خیلی سفت شود، نه اینکه خیلی آبکی. پس از کشیدن خورش آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و به همراه برنج سرو کنید.

نکات طرز تهیه خورش قیمه

خوش رنگ شدن خورش قیمه

یکی از مهم ترین دلایل خوشرنگ شدن خورش قیمه استفاده از زعفران است. خورش های قیمه نذری هم به دلیل استفاده از زعفران فراوان خوشرنگ می شوند. البته نکاتی دیگری هم هستند که باعث خوشرنگ تر شدن خورش قیمه می شوند.

تفت دادن زیاد رب گوجه فرنگی باعث خوشرنگ تر شدن قیمه می شود البته باید مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید. البته برای داشتن رنگ بهتر توصیه می شود از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید، دستور رب خانگی را در مطلب زیر مشاهده نمایید.

تلخ شدن خورش قیمه

یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با درست کردن خورش قیمه دارند این است که خورشت شان تلخ یا بدمزه می شود. از مهم ترین دلایلی که باعث تلخ شدن یا بدمزه شدن خورش قیمه می شود سوزاندن رب گوجه فرنگی یا عجله کردن در اضافه کردن لیمو عمانی به خورش است.

۱ . لیمو عمانی

از مهم ترین دلایلی که باعث می شود خورش قیمه تلخ شود این است که لیمو عمانی ها از ابتدای پخت خورش داخل قابلمه ریخته شوند. نیاز نیست از ابتدای پخت لیمو عمانی را داخل خورش بریزید ، اگر در ۳۰ دقیقه پایانی لیمو عمانی را داخل خورش بریزید علاوه بر اینکه خورش تلخ نمی شود ، طعم بسیار خوبی نیز می گیرد. فقط توجه داشته باشید که حتما دانه ها یا تخم های داخل لیمو عمانی را قبل از ریختن در خورش خارج کنید.

۲ . رب گوجه فرنگی

نکته دیگری که باعث بد شدن طعم خورش قیمه می شود این است که رب گوجه فرنگی بیش از حد تفت داده شود. رب گوجه فرنگی را باید در حدی تفت دهید که طعم و بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.

طرز تهیه خورش قیمه با گوشت مرغ

خورش قیمه از خورش هایی است که با گوشت مرغ و هم طعم بینظیری دارد و همانطور که در ابتدای مطلب ذکر شد، در صورت تمایل می توانیم انرا با مرغ نیز درست کنیم. برای مشاهده آموزش خورش قیمه با گوشت مرغ به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

بهترین روش تهیه خورش قیمه

خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. اگر تمایل دارید این خورش خوشمزه را با بهترین کیفیت درست کنید، به نکات مهم تهیه این خورش خوشمزه نیاز دارید. در مقاله زیر برخی از این نکات را مطالعه نمایید.

طرز تهیه خورش قیمه با آلو خورشتی

اگر دوست خورش قیمه را با طعم ملس درست کنید توصیه می کنیم از آلو خورشتی استفاده کنید. در روش های قدیمی پخت خورش قیمه از آلو هم در این خورش استفاده می شده است. برای مشاهده آموزش طرز تهیه خورش قیمه آلو با مقاله زیر همراه باشید.

خورش قیمه فوری با گوشت چرخ کرده

یکی از انواع دستورهای خورش قیمه که خیلی فوری آماده سرو می شود و مورد پسند خانم های شاغل است، دستور خورشت قیمه با گوشت چرخ کرده است. اگر مایلید خورش قیمه را با این سبک امتحان کنید، از آموزش زیر استفاده کنید.

خورش قیمه اسفناج

یکی از رسپی های قدیمی و بسیار متفاوت این غذا، خورشت قیمه اسفناج است که در گذشته از غذاهای مجلسی محسوب می شده است. در صورتی که تمایل دارید این غذای سنتی و خاص را تجربه کنید، می توانید آموزش آنرا از لینک زیر مشاهده کنید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 12

ممنون که اولین امتیاز را دادید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 30 اردیبهشت 1402

40 دیدگاه

  • حدیث 10 می 2024 at 7:57 ب.ظ

    سلام واقعا روش پخت و نکات طبخ فوق العاده بودن من هر بار میخوام قیمه درست کنم مو به مو با مراحل سایت پیش میرم👌
    دمتون گرم
    و اضافه کردن گلاب و هل هم واقعاً مزه بهتری به غذا داد ممنون

  • احمد 10 می 2024 at 2:26 ب.ظ

    عالی

  • حامد 24 مارس 2024 at 10:15 ب.ظ

    درود بر دوستان
    من از چوب دارچین بجای پودر استفاده میکنم البته کم و گلاب دست ساز خودمون دو قاشق غذاخوری و لیمو بدون هسته همون اول اضافه میکنم و یک هل تازه سبز کوچک رو آرد میکنم میریزم داخل قابلمه … و بعد زعفران دم‌ کرده و وسط هاش چند خلال سیب زمینی ترد سرخ شده میندازم و در آخر کمی هم مجددا سیب زمینی سرخ شده ترد اضافه میکنم و پلو را به صورت دمی داخل ظرف مسینه یا روحی میپرم و چند تکه نان سنگک تازه و سالاد شیرازی با پودر نعنا و آبغوره و چند پر ریحان و سبزی خوردن هم عالی میشه
    بنظرم طبخ غذا اولا سلیقه ای هست و دوم اینکه هر غذایی باید سر صبر و با عشق طبخ بشه

  • ناشناس 16 مارس 2024 at 1:26 ب.ظ

    سلام ممنون از تجربیاتتون من یک سوال دارم گوشتها الان بو می دهد برای بوی گوشت شما چه راه کاری پیش نهاد می کنید

    • سیدمحمد موسوی 17 مارس 2024 at 4:51 ب.ظ

      سلام
      پیاز و سیر: استفاده از پیاز و سیر فراوان در مراحل اولیه پخت نیز می‌تواند به خنثی کردن بوی گوشت کمک کند. پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی شوند و سپس گوشت را اضافه کنید.
      پخت اولیه گوشت: گوشت را به صورت جداگانه و در مقدار کمی آب بپزید تا کف آن گرفته شود، سپس آب آن را دور ریخته و با آب تازه، ادامه پخت دهید. این کار بوی ناخوشایند گوشت را کاهش می‌دهد.

      استفاده از ادویه‌جات: ادویه‌جات معطر مانند دارچین، هل، زردچوبه و فلفل سیاه می‌توانند به از بین بردن بوی بد گوشت کمک کنند. این ادویه‌جات را می‌توانید در ابتدای پخت به گوشت اضافه کنید.

  • ناشناس 25 فوریه 2024 at 11:13 ب.ظ

    سلام عزیزان لیمورابااب وکمی نمک پنج دقیقه بجوشونیدتلخیش ازبین میره

    • ادمین 26 فوریه 2024 at 8:48 ق.ظ

      سلام
      ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربیاتتون.

  • ساناز 22 فوریه 2024 at 2:56 ب.ظ

    سلام. من علاوه بر چوب دارچین، تعداد کمی هم هل اضافه میکنم
    واقعا خوشبو و خوشمزه میشه. مثل قیمه نذری میشه

    • ادمین 22 فوریه 2024 at 5:43 ب.ظ

      سلام
      ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربیاتتون.

  • درویشی 10 آگوست 2023 at 10:56 ب.ظ

    سلام ببخشید میپرسم من آشپزی زیاد بلد نیستم نمک وادویه به اندازه کافی یعنی چقدر لطفا توزیع بدین برای چهارنفر زرد چوبه چقدر یه قاشق دو قاشق…

    • ادمین 10 آگوست 2023 at 11:53 ب.ظ

      سلام
      زردچوبه نصف قاشق چایخوری می تونید اضافه کنید. نمک هم 1 قاشق چایخوری بعد از پخت گوشت اضافه کنید، در آخر طعم خورش را بچشید، اگر نیاز بود، مجددا نمک اضافه کنید.

  • مریم 10 آگوست 2023 at 11:13 ق.ظ

    سلام . بابت دستور غذا ها خیلی ممنونم. من گوشت رو با چوب دارچین داخل زودپز می پزم. لپه هم تو قابلامه جدا می پزم . بعد پیاز داغ و رب و ادویه رو که با هم تفت دادم به گوشت و لپه اضافه پخته شده اضافه میکنم . از پودر لیمو عمانی هم استفاده میکنم . در آخر هم کمی زعفران و خیلی کم گلاب اضافه میکنم . عالی میشه

    • ادمین 10 آگوست 2023 at 6:19 ب.ظ

      سلام
      ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربیاتتون.

  • ناتال 7 آگوست 2023 at 9:19 ق.ظ

    سلام
    یکی از دوستان شمالی ام یه روش جالب برای پخت لپه گفت که امتحان کردم و عالی بود
    گفت لپه رو بپزید و فریز کنید هم خیلی زود پخته میشه و هم اینکه همیشه لپه آماده دارید در فریزر

    • ادمین 7 آگوست 2023 at 11:47 ق.ظ

      سلام!
      این یک روش کاربردی برای آماده‌سازی لپه به نظر می‌رسد.
      برای به اشتراک گذاری این نکته کاربردی از شما و دوست شمالی‌تان صمیمانه تشکر می‌کنیم.

  • آرش 15 جولای 2023 at 12:20 ب.ظ

    سلام
    قیمه اگ میخاین خوشمزه بشه برای یکیلو گوشت یه پیاز متوسط کافیه
    پیاز زیاد باعث میشه اب پیاز طعم گوشت و از بین ببره

  • عاطفه 1 جولای 2023 at 5:44 ب.ظ

    سلام خسته نباشیدممنون ازمطالب مفید وآموزندتون.من لپه را ازقبل خیس میکنم نیم ساعت میجوشانم وصاف میکنم کفش ازبین بره وبوی لپه ازبین بره بعدتفت میدم باگوشت وباآب تصفیه درست میکنم خیلی خوب پخته میشه وجامیفته

  • دریا 1 جولای 2023 at 3:59 ق.ظ

    سلام دوست عزیز
    من چندین سال همین مشکل نپختن لپه داشتم یک نفر گفت از اب تصفیه شده استفاده کن برای پخت انواع حبوبات،علت نپختن به خاطر گچ و سختی ابه، بعد استفاده از اب تصفیه شده مشکلم حل شده خدا خیرش بده.ان شالله ک شما انجام بدید و ب نتیجه برسید

  • بانو 26 ژوئن 2023 at 2:02 ق.ظ

    الی خانم .اول پیاز بریز شعله کم تفتی خورد گوشت اضافه کن زیاد سرخ نشه ادویه بزن نمک نزن بزار بپزه رب نزن دلیل سفتی ترشی معده وقتی پخت خالیش کن تو قابلمه لپه اذرشهر بخر دونوع یکیش زودپز دیرپز لپی از قبل گذشتی پخته بدون آب بریز داخل زودپزت خیلی کم تو روغن ادویه زردچوبه بزن بو خامیش بین بره بعد به دلخواه آب جوش بریز داخلش در زودپز ببند حدود ۱۵ بزار تایمش بستگی به زودپز داره وقتی پخت به خورشت اضاف کن جداگانه رب سرخ کن بریز داخلش تا جا بیفته

  • زهرا 22 ژوئن 2023 at 11:15 ق.ظ

    سلام وقت به خیر .ممنون که وقت ارزشمندتون رو برای توضیح گذاشتید .مفید بود 💞

    • ادمین 22 ژوئن 2023 at 12:22 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      ممنون از لطف شما

  • الی 11 ژوئن 2023 at 11:16 ب.ظ

    سلام من همه مراحل رو میرم یا لپه نمیپزه یا گوشت…کفری شدم.خسته شدم از بس به این مشکل برخورد کردم.اعتماد به نفسم رو از دست دادم هر وقت قیمه درست کردم

    • ادمین 12 ژوئن 2023 at 9:01 ق.ظ

      با سلام
      ممکن است مشکل از گوشت یا لپه باشد و به آشپزی شما مرتبط نباشد.
      اگر مشکل فقط همین مورد است، زمان پخت را طولانی‌تر کنید.

  • رز 5 ژوئن 2023 at 3:54 ب.ظ

    سلام
    هویج هایی که نگینی خرد شدن به خورش اضافه کنیم طعمش فوق العاده میشه😋

  • Hosein 4 ژوئن 2023 at 2:03 ق.ظ

    چراسایت چی شد دانلود نمیشود

    • ادمین 4 ژوئن 2023 at 8:10 ق.ظ

      سلام، سرور سایت ریست شده است.

  • Fari 30 می 2023 at 1:54 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    یه دستور پخت خورش قیمه داشتید که لپه را جداگونه با یه پیاز میپختید میگفتید اینجور طعم ابگوشت نمیگیره الان تو سایت نیس هرچی دنبالش میگردم

    • ادمین 30 می 2023 at 5:54 ب.ظ

      سلام، اگر زمان اضافه کردن لپه آنرا چند دقیقه با دیگر مواد تفت بدهید، مشکلی پیش نمی‌آید و طعم خورشت عالی می‌شود.

  • Farzaneh 28 می 2023 at 8:03 ب.ظ

    ممنون از نکاتی که دوستان مطرح کردن.
    من لپه رو جدا پختم و در أخر به خوروش اضافه کردم خیلی خوشمزه شد.
    در مورد لیمو عمانی هم من جایی خونده بودم نیم تا یکساعت در آب خیس کنیم بعد به خورورش اضافه کنیم تلخیش گرفته میشه.
    ممنون از طرز تهیه و توضیحات کامل این غذا🙏🙏🌸

  • امیر مسعود 19 می 2023 at 9:06 ب.ظ

    نوشته شده یک قاشق غذا خوری پودر دارچین، به نظرم خیلی زیاده، یه قاشق مربا خوری سرخالی کفایت میکنه

    • ادمین 20 می 2023 at 7:43 ق.ظ

      با سلام، ممنون از شما. بررسی می شود.

  • مجد 17 می 2023 at 9:59 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من نمیدونم چرا وقتی خورشت رو درست میکنم خیلی زیاد آبکی میشه و انگار هرکدوم جدا جدا هستش نمیدونم چیکار کن

    • ادمین 18 می 2023 at 12:40 ب.ظ

      با سلام
      گوشت اگر کمی چربی داشته باشد، لعاب بهتری به خورش می‌دهد.
      پیاز را فقط در حدی تفت دهید که شیشه‌ای شود و از سرخ کردن بیش از حد خودداری کنید.
      در آخر توصیه می‌کنیم کمی پودر بامیه خشک به خورش اضافه کنید.

  • محلوجي 12 می 2023 at 10:32 ق.ظ

    سلام.من از روی دستور، غذا رو درست کردم خیلی عالی شد. ممنونم. فقط من لپه رو جدا سرخ کردم و به مواد قبلی اضافه کردم.

    • ادمین 12 می 2023 at 12:48 ب.ظ

      با سلام، نوش جان. ممنون از نکته ای که ذکر کردید.

  • ناشناس 7 می 2023 at 11:17 ب.ظ

    عالی

  • علیزاده 27 آوریل 2023 at 5:08 ب.ظ

    لپه باید با گوشت تفت داده بشه تا خامیش بره وگرنه ابگوشت میشه

    • ادمین 27 آوریل 2023 at 6:09 ب.ظ

      با سلام
      ممنون از نظر شما، دستور آپدیت شد.

  • عبدي 25 آوریل 2023 at 5:37 ق.ظ

    باسلام در مرحله یازدهم منظورتان را از اضافه کردن نصف پیاز به لپه متوجه نشدم؟ کدام نصف پیاز و چگونه؟

    • ادمین 25 آوریل 2023 at 8:41 ق.ظ

      با سلام
      ممنون از تذکر شما.
      مواد لازم تصحیح شد.

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.