طرز تهیه باقلوای گردویی خوشمزه و مخصوص به روش خانگی

طرز تهیه باقلوای گردویی

طرز تهیه باقلوای گردویی خانگی خوشمزه اصفهان با خمیر یوفکا ترکیه استانبولی

باقلوا یکی از شیرینی های معروف ایرانی و ترکی است. یکی از معروف ترین باقلوا های ایرانی، باقلوای گردویی است که یکی از شیرینی های محبوب شهر آستارا است. این باقلوا خیلی خیلی خوشمزه است و به راحتی در خانه تهیه می شود. باقلوا را به عنوان شیرینی یا میان عده همراه با چای میل می کنند. مغزیجات درون باقلوا آن را مقوی و خوشمزه می کند. برای مشاهده آموزش طرز تهیه باقلوای گردویی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم باقلوای گردویی
شیر ولرمیک و نیم لیوان
تخم مرغ۲ عدد
خمیر مایهیک چهارم قاشق چای خوری
شکر۲ قاشق چای خوری
کره۱۰۰ گرم
نمکیک چهارم قاشق چای خوری
آرد سفیدچهار و نیم تا ۵ لیوان
مواد لازم برای شیره
آب۲ لیوان
شکر۲ لیوان
گلابیک چهارم لیوان
جوهر لیمویک هشتم قاشق چای خوری
مواد میانی
گردوی خرد شدهیک و نیم لیوان
شکریک و نیم لیوان
هل آسیاب شده۱ قاشق غذا خوری معمولی
کره ذوب شده۱۵۰ گرم
مواد رومال
زرده تخم مرغ۱ عدد
زعفرانکمی

طرز تهیه باقلوای گردویی

 مرحله اول

برای تهیه باقولی خوشمزه و مخصوص  گردویی در ابتدای کار، شربت باقلوا را تهیه می کنیم. برای این کار، آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شکر آن حل شود و جوش بیاید.

مرحله دوم

بعد از ۲۰ دقیقه که شربت جوشید، گلاب را اضافه می کنیم. وقتی دوباره به جوش آمد، جوهر لیمو را با یک قاشق آب سرد حل کرده و به شربت اضافه می کنیم. می توان به جای جوهر لیمو از یک قاشق آبلیمو نیز استفاده کرد.

طرز تهیه باقلوای گردویی

در این مرحله یک دور هم بزنیم وقتی جوشید و دو جوش زد کافی است. از روی گاز بر می داریم تا خنک شود. یک کاسه برداشته و نصف لیوان شیر را با خمیر مایه و شکر و ۳ قاشق مربا خوری آرد مخلوط می کنیم و درب آن را می بندیم.

مرحله چهارم

حدود ۱۰ دقیقه استراحت می دهیم تا خمیر مایه به عمل آید. سپس یک کاسه دیگر برداشته و شیر و کره ذوب شده و تخم مرغ و نمک را مخلوط کرده و خمیر مایه هم به آن اضافه می کنیم. آرد را کم کم و به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یک خمیر منسجم بدست آید.

مرحله پنجم

خمیر را با دست ورز می دهیم تا خمیر یک دست شود و به دست نچسبد. سپس خمیر را درون کاسه می گذاریم و روی آن را با سلفون می پوشانیم. سپس خمیر را یک ساعت استراحت می دهیم. بعد از یک ساعت خمیر را برداشته و پف آن را با دست می گیریم.

طرز تهیه باقلوای گردویی

سپس آن را به ۸ چانه تقسیم می کنیم. ۲ چانه بزرگ برای اول و آخر و ۶ چانه کوچک برای لایه های میان. روی چانه ها را می پوشانیم و ۵ دقیقه استراحت می دهیم. یک قالب ۲۵ سانتی برداشته و کف آن را با ۱ قاشق کره ذوب شده چرب می کنیم.

مرحله هفتم

سپس آرد پاشی کرده و یکی از چانه های بزرگ را با وردنه باز می کنیم. سپس به درون قالب منتقل می کنیم. اضافه های خمیر را برش می زنیم. روی سطح خمیر را کره می مالیم. یک کاسه برداشته و گردو ها را خرد می کنیم. نبابد زیاد ریز یا درشت باشد.

مرحله هشتم

شکر و هل و را هم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. روی خمیر را با مواد میانی یک لایه پوشش می دهیم و با پشت قاشق صاف می کنیم. سپس از چانه های کوچک تر استفاده کرده آن ها را باز می کنیم وروی مواد قرار می دهیم.

طرز تهیه باقلوای گردویی

در این مرحله روی خمیر را کره می مالیم و از مواد میانی می ریزیم. همین طور لایه های بعد را ادامه می دهیم تا ۶ چانه تمام شود. برای لایه آخر چانه بزرگ تر را باز کرده کمی کلفت پهن می کنیم. و روی تمام مواد قرار می دهیم.

مرحله دهم

سپس به مدت ۲۰ دقیقه استراحت می دهیم تا روی خمیر هوا بخورد و کمی سفت شود. خمیر را به صورت لوزی و با اندازه دلخواه برش می زنیم. یک کاسه برداشته و زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده را با هم مخلوط می کنیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله با فرچه روی خمیر را به صورت یکدست رومال می کنیم. فر را از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. سپس باقلوا را درون آن قرار می دهیم و حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می دهیم تا بپزد.

طرز تهیه باقلوای گردویی

در این مرحله وقتی روی باقلوا کاملا طلایی شد، آن را از فر خارج کرده و از شربت بار سرد شده به تدریج روی آن می ریزیم. باقلواها را مجدد برش می زنیم. و صبر می کنیم تا سرد شود. سپس آن ها را از قالب جدا کرده و سرو می کنیم.

چه امتیازی میدی؟
بروز رسانی توسط در دوشنبه 13 اردیبهشت 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.