طرز تهیه نان زیتون خوشمزه و مخصوص به روش سنتی ترکیه ای
طرز تهیه نان زیتون
نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. نان زیتون مانند نان های حجیم است با این تفاوت که فیلینگ آن، زیتون خرد شده و سیر و آویشن است. با توجه به ذائقه، می توان سیر را حذف کرد یا مواد دیگری به آن اضافه نمود. این نان را می توان به تنهایی یا در کنار پنیر به عنوان عصرانه و یا در کنار غذاهای نانی و سوپ ها، برای وعده های ناهار و شام سرو نمود.
مواد لازم نان زیتون | |
آرد | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم |
خمیر مایه تازه | ۲۵ گرم |
ماست یا خامه ترش | ۲۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
زیتون سبز یا سیاه | ۱۰۰ گرم |
آویشن | ¾ قاشق چایخوری |
سیر (اختیاری) | ۴ حبه |
دستور پخت نان زیتون
مرحله اول
برای تهیه نان زیتون خوشمزه و مجلسی ابتدا یک ظرف بر می داریم و خمیر مایه تازه ( از نانوایی می توانیم تهیه کنیم ) و ماست را داخل آن می ریزیم تا مخلوط شود. سپس نمک و روغن زیتون را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله دوم
آرد را کم کم اضافه می کنیم تا جایی که خمیر لطیفی که به دست نچسبد، بوجود آید. حدود ۸ دقیقه با دستگاه یا ۱۰ دقیقه با دست ورز می دهیم. کف یک کاسه را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار داده روی ظرف را با سلفون می پوشانیم
مرحله سوم
سپس در جای گرم قرار می دهیم و حدود ۴۵ دقیقه استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. بعد از این که حجم خمیر دو برابر شد، پف خمیر را با دست می گیریم، سپس آنرا به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
مرحله چهارم
روی سطح کار را آرد پاشی می کنیم و خمیر را به شکل مستطیلی به ابعاد ۳۰ در ۴۰ سانتی متر باز می کنیم. سپس زیتون ها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و با سیر رنده شده و آویشن روی خمیر پخش می کنیم.
مرحله پنجم
سپس به آرامی مانند رولت، آن را رول می کنیم. برای خمیر دوم هم همین کار را انجام می دهیم. و با دست رول ها را مرتب می کنیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. سپس نان ها را با فاصله درون سینی قرار می دهیم.
مرحله ششم
روی خمیر را با یک پارچه تمیز می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت می دهیم. فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کرده ایم. روی رول ها را آرد می پاشیم. سپس با یک چاقو یا کاردک روی نان ها به طور مورب شیار می دهیم.
مرحله هفتم
نان ها را در فر با همان دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم. وقتی نان ها پخته شد و رنگ گرفت، ۵ دقیقه هم گریل فر را روشن می کنیم تا روی نان هم برشته شود. سپس از فر خارج می کنیم و می گذاریم از حرارت بیفتد. سپس در ظرف مناسب سرو می کنیم.
مطالب پیشنهادی
- منبع :
- img from us_pizza