طرز تهیه نان اردک سنتی خوشمزه و مخصوص به روش همدانی
طرز تهیه نان اردک
نان اردک یکی از انواع نان های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر همدان می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت آموزشی چیشی همراه باشید.
مواد لازم نان اردک | |
آرد سفید | حدود ۳ پیمانه |
شیر | ½ پیمانه |
شکر | ¼ پیمانه |
کره | ¼ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | ۱ پنس |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس |
مواد لازم خمیر مایه | |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق مرباخوری |
آب ولرم | یک پنجم پیمانه |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
دستور پخت نان اردک
مرحله اول
برای تهیه نان اردک همدانی ابتدا برای تهیه خمیر مایه، پودر خمیر مایه فوری را به همراه آب ولرم و شکر در یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم و به مدت ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
در مرحله بعدی شیر را به همراه شکر، خمیر مایه عمل آمده، تخم مرغ، روغن، زردچوبه و نمک داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و کمی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس آرد را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم.
مرحله سوم
تاز مانی که خمیری نرم به دست بیاید که به دست نچسبد، آرد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. پس از اینکه خمیر جمع شد، انرا کمی ورز می دهیم، سپس داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم و روی خمیر را با سلفون می پوشانیم.
مرحله چهارم
حالا خمیر را به همین صورت به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا استراحت کند. پس از گذشت یک ساعت خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی با دست ورز می دهیم تا پف و هوای اضافی خمیر گرفته شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه هوای اضافی خمیر را گرفتیم، خمیر را به چونه هایی اندازه نارنگی های کوچک تبدیل می کنیم، سپس چونه ها را با وردنه به صورت گرد و نازک باز می کنیم. حالا یک تابه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و مقدار کمی روغن داخل آن می ریزیم.
مرحله ششم
نکته مهم در مورد سرخ کردن نان ها این است که حتما باید از مقدار خیلی کمی روغن برای سرخ کردن نان اردک استفاده شود، چون اگر از روغن زیاد استفاده کنیم، نان ها هنگام سرخ شدن روغن را جذب کرده و چرب می شوند.
مرحله هفتم
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد خمیرهای باز شده را در روغن می اندازیم تا با حرارت بالا سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت نان ها سرخ شد آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام نان ها را آماده می کنیم.
- منبع :
- img from instagram.com/shur_o_shirin