طرز تهیه قطاب ساده خانگی خوشمزه و مخصوص به روش شمالی

طرز تهیه قطاب ساده خانگی خوشمزه و مخصوص به روش شمالی

طرز تهیه قطاب قطاب یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای یزد و کرمان می باشد. از این شیرینی خوشمزه می توانیم …

طرز تهیه پنکیک شکلاتی خوشمزه و مجلسی پفکی و پف دار

طرز تهیه پنکیک شکلاتی خوشمزه و مجلسی پفکی و پف دار

طرز تهیه پنکیک شکلاتی پنکیک شکلاتی یکی از انواع صبحانه های خوشمزه و بین المللی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این پنکیک خوشمزه تفاوتی با پنکیک ساده ندارد، …

طرز تهیه پیراشکی کرم دار خوشمزه و پفکی به روش بازاری

طرز تهیه پیراشکی کرم دار خوشمزه و پفکی به روش بازاری

طرز تهیه پیراشکی پیراشکی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار است که به عنوان یک میان وعده بین المللی شناخته می شود. این شیرینی خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می …

طرز تهیه نان مزگین

طرز تهیه نان مزگین الموت قزوین

نان مزگین یکی از انواع نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. این نان خوشمزه اصالتا متعلق به شهر الموت قزوین می باشد و به عنوان سوغاتی این شهر شناخته می شود. جالب است بدانید که برای رومال این نان خوشرنگ و خوش طعم علاوه بر زرده تخم مرغ از گردوی آسیاب شده هم استفاده می شود که باعث خوشمزه تر شدن این نان سنتی می شود. این نان خوشمزه را می توانیم برای اعیاد درست کنیم یا اینکه به صورت گرم برای صبحانه یا عصرانه سرو کنیم. اگر مغز گردو در دسترس نداشته باشیم می توانیم از مغزیجات دیگر استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم نان مزگین
آرد سفید4 لیوان
شکر5 قاشق چایخوری
روغن6 قاشق غذاخوری
شیر یا آب1 لیوان
تخم مرغ1 عدد
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ2 عدد
زردچوبه1 قاشق چایخوری
گردوی آسیاب شده1 پیمانه
سیاه دانهبه مقدار کافی

دستور پخت نان مزگین

مرحله اول

برای تهیه نان مزگین قزوینی ابتدا مواد داخل یخچال را 30 دقیقه جلوتر بیرون می آوریم و در محیط آشپزخانه قرار می دهیم تا هم دمای محیط شوند. شیر ولرم (گرم باشد و دست را نسوزاند کافی است) را داخل لیوانی می ریزیم .

مرحله دوم

سپس 1 قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه را با هم به آن اضافه می کنیم و با قاشق یک هم سطحی مواد را می زنیم و درپوشی روی لیوان قرار می دهیم و کنار می گذاریم تا خمیر مایه طی 10 دقیقه عمل بیاید.

مرحله سوم

از سطحی ترین علائم عمل آمدن خمیر مایه کف کردن روی آن است که نشان از سالم بودن خمیر مایه است و می توانیم استفاده کنیم.تخم مرغ را داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم.

مرحله چهارم

باقی مانده شکر را به همراه روغن و نمک به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی آن ها را مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی داشته باشیم. سپس به خمیرمایه سر می زنیم در صورت به عمل آمدن کم کم  4 قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

با قاشق کاملا مخلوط می کنیم و به ترکیب تخم مرغ اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند و بعد باقیمانده آرد را کم کم اضافه می کنیم و مداوم مواد را با همزن دستی مخلوط می کنیم تا جایکه دیگر نمیشود از همزن استفاده کرد.

مرحله ششم

سپس دستمان را چرب می کنیم و با دست مواد را مخلوط می کنیم و آرد به مواد اضافه می کنیم تا حدی که دیگر خمیر به دستمان نمی چسبد و از افزودن آرد جلوگیری می کنیم(چون باعث سفت شدن نانها می شود)

مرحله هفتم

حالا همچنان خمیر را ورز می دهیم و روی صفحه کار کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن می گذاریم و به مدت 10 دقیقه مداوم روی سطح کار می کوبیم و همین طور باز و جمع می کنیم تا اگر هوا داخل خمیر مانده خارج شود.

مرحله هشتم

سپس خمیر نرم و لطیف و یکدستی داریم و داخل کاسه ای را چرب می کنیم و خمیر را در آن می گذاریم و با سلفون روی کاسه را می پوشانیم و در جای نسبتا گرمی قرار می دهیم تا به مدت 1 ساعت حجم خمیر 2 برایر شود.

مرحله نهم

زرده تخم مرغ را داخل کاسه ای می ریزیم و با چنگال هم می زنیم تا از لختی در بیاید و زردچوبه به آن اضافه می کنیم.بعد مقداری گردو بسته به تمایل خودتان آسیاب کنید و در پیاله ای بریزید.سینی فر را بیرون می آوریم.

مرحله دهم

سپس فر را روی 170 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.خمیر را بررسی می کنیم و سلفون را بر می داریم و با فشار دست پف آن را می گیریم و کف سینی فر را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

به صورت گرد باز می کنیم و با قلمو داخل ترکیب زرده تخم مرغ می زنیم و روی خمیر می کشیم و بعد از گردو آسیاب شده و سیاه دانه(به هیچ وجه آن را پودر نکنید)روی آن می ریزیم و یک ظرف را پر آب می کنیم و داخل فر قرار می دهیم.

مرحله دوازدهم

سینی را نیز داخل فر می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت 30 دقیقه نان ها بپزند. بعد از پخت سینی محتوی نان ها را بیرون می آوریم و روی نان ها دستمالی قرار می دهیم تا به مدت 10 دقیقه خنک شوند و بعد در سبد می چینیم و نوش جان

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 16 دی 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.