طرز تهیه برساق

طرز تهیه برساق بیجار با ماست ایوانکی ارمنی نی نی سایت با شیره انگور نان fvshr

برساق یکی از انواع شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برساق
آرد بربری۶ لیوان
تخم مرغ۱ عدد
روغن۱ پیمانه
آب ولرم۱ لیوان
وانیل۱ پنس
شکر¾ لیوان
ماست۱ لیوان
نمک۱ قاشق چایخوری
مواد لازم مایه خمیر
مایه خمیر فوری۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم½ پیمانه

دستور پخت برساق

مرحله اول

برای تهیه برساق سنتی و خوشمزه ابتدا پودر خمیر مایه فوری را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و نصف پیمانه آب با هم در یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم، سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا عمل بیاید.

مرحله دوم

در این مرحله آرد را چند مرتبه الک می کنیم، سپس داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم. در ادامه نمک را به همراه شکر، تخم مرغ، وانیل، روغن، آب ولرم و ماست به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا خمیر جمع شود.

مرحله سوم

حالا خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و به خوبی ورز می دهیم تا خمیر به طور کامل یکدست و منسجم شود. در ادامه یک کاسه مناسب را با روغن چرب می کنیم و خمیر را چونه گرفته و داخل کاسه قرار می دهیم.

مرحله چهارم

حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود. پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آنرا به سطح کار منتقل می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله خمیر ار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی آن خارج شود، سپس خمیر را به چونه های کوچک به تاندازه نارنگی تبدیل می کنیم. حالا چونه ها را صاف می کنیم و با نوک انگشت طرح دلخواه خود را روی خمیرها می زنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل تابه می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد خمیرها را داخل تابه می چینیم و صبر می کنیم تا یک سمت شان رنگ بگیرد و به طور کامل سرخ شود.

مرحله هفتم

پس از اینکه یک سمت برساق ها سرخ شد، انها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. حالا برساق ها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود، سپس در یخچال نگهداری می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.