طرز تهیه خورش زرشک آلو خوشمزه و مجلسی به روش شمالی
طرز تهیه خورش زرشک آلو
خورش زرشک آلو یکی از انواع خورش های خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
سینه مرغ | ۱ عدد |
آلو خشک | ۸ عدد |
زرشک | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
دستور پخت خورش زرشک آلو
مرحله اول
برای تهیه خورش زرشک و آلوی مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی یا نگینی متوسط خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سرخ شده و رنگش به طور کامل کاراملی شود.
مرحله دوم
پس از اینکه پیاز سرخ شد، گوشت مرغ را به صورت تکه های مکعبی کوچک مانند گوشت خورشتی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت مرغ را چند دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و به طور کامل سرخ شود.
مرحله سوم
پس از اینکه گوشت مرغ را سرخ کردیم، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی به خوبی باز شود، سپس آلوها را می شوییم و به همراه زرشک به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمکف فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با دیگر مواد ترکیب شوند. در ادامه گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم و به صورت پوره شده خرد می کنیم.
مرحله پنجم
حالا گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس یک تا دو لیوان آب اضافه می کنیم. در ادامه حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را ملایم تر می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله صبر می کنیم تا خورش جا بیفتد و آب اضافی آن کشیده شود. این خورش به صورت کم آب سرو می شود، پس نیاز به اضافه کردن آب زیاد نیست. در پایان خورش زرشک آلو را به همراه برنج ساده یا کته سرو می کنیم.
نکات پخت خورش زرشک آلو
آلو خشک خانگی
آلو خشک از چاشنی هایی پر مصرف ایرانی است که در تهیه انواع غذاهای اصیل ایرانی مثل خورش ها و آش ها کاربرد فراوانی دارد. اگر تمایل دارید آلو خشک را به صورت اورگانیک و خانگی در منزل تهیه کنید آموزش زیر را مطالعه نمایید.
- منبع :
- img from noshinkeshavarz