طرز تهیه خورش آلو اسفناج خوشمزه شمالی به روش رستورانی + نکات طلایی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج

طرز تهیه خورش آلو اسفناج, طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ , خورشت آلو اسفناج حرفه ای , طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با گوشت گوسفندی , طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو , طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ و رب انار , طرز تهیه خورش اسفناج ساده , طرز تهیه خورشت اسفناج با گوشت , طرز تهیه خورش اسفناج مازندرانی

خورش آلو اسفناج یکی از انواع خورش های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که می توانید آنرا به سلیقه خود با گوشت یا مرغ درست کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش آلو اسفناج در ادامه با چی شی همراه باشید.

برای تهیه خورش آلو اسفناج، ابتدا پیاز را تفت داده و با زردچوبه و گردو ترکیب می‌کنیم. سپس گوشت خورشتی را تفت داده و به آن پیاز داغ کاراملی و سایر سبزیجات اضافه می‌کنیم. بعد از نیم‌پز شدن گوشت، رب انار و آلو را اضافه کرده و در آخر خورش را به همراه برنج سرو می‌کنیم.

مواد لازم برای 4 نفرمقدار مواد
گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
اسفناج۵۰۰ گرم
تره۲۰۰ گرم
سیر۲ حبه
پیاز۲ عدد متوسط
آلو خورشتی۲۰۰ گرم
مغز گردو۲۰۰ گرم
رب انار۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج

مرحله 1: آماده‌سازی پیاز و گردو

ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا نرم و شفاف شود، سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و پس از یک دقیقه تفت دادن گردو را چرخ یا آسیاب می کنیم و اضافه می کنیم.

مرحله 2: آماده‌سازی و تفت دادن گوشت

اضافه کردن گردو به این خورش اختیاری است ولی باعث می شود خورش شما خیلی خوشمزه تر شود. پس از کمی تفت دادن گوشت خورشتی را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت خورشتی را تا زمانی که تغییر رنگ بدهد تفت می دهیم.

مرحله 3: آماده‌سازی پیاز داغ کاراملی

در ادامه ۴ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد. در حین پخت گوشت پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک تابه جداگانه با روغن تفت می دهیم تا پیاز داغ کاراملی شود.

مرحله 4: افزودن سیر، تره و اسفناج به تابه

سیر را هم له می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم، سیر را نیاز نیست زیاد تفت دهیم. فقط در حدی تفت می دهیم که عطر سیر بلند شود. در ادامه تره و اسفناج را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.

مرحله 5: افزودن سبزیجات به گوشت نیم‌پز

چند دقیقه اسفناج و تره را تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. حالا باید زمانی که گوشت نیم پز شد سبزیجات را به آن اضافه کنیم. حالا باید منتظر جا افتادن خورش باشم.

مرحله 6: افزودن رب انار و آلو به خورش

زمانی که آب خورش نصف شد رب انار را داخل نصف استکان آب جوش حل می کنیم و مقداری نمک و فلفل سیاه هم اضافه می کنیم، سپس به قابلمه خورش اضافه می کنیم. آلو ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم.

مرحله 7: پخت نهایی و سروی خورش

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد. به هیچ وجه این خورش را با آب زیاد سرو نکنید، این خورش به صورت کم آب سرو می شود. در پایان خورش را به همراه برنج سرو کنید.

نکات طرز تهیه خورش آلو اسفناج

علت تلخ شدن خورش

یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با این خورش دارند این است که همه چیز خوب پیش می رود تا اینکه در پاین پخت متوجه می شوند که خورش طعم تلخی دارد و قابل استفاده نمی باشد. دلیل تلخ شدن این خورش اسفناج می باشد.

خیلی افراد فکر می کنند برای اینکه خورش رنگش تیره تر شود و مانند خورش قورمه سبزی سیاه شود، تره و اسفناج را باید خیلی سرخ کنند. سرخ کردن اسفناج باعث سیاه شدن رنگ خورش می شود ولی خب باید این را هم بدانید که اسفناجی که زیاد سرخ شود طعمش تلخ می شود.

جایگزین برای گوشت قرمز

اگر شما به هر دلیلی گوشت قرمز مصرف نمی‌کنید، نگران نباشید! می‌توانید به جای گوشت قرمز، از گوشت سفید مثل مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. فقط کافی است به جای گوشت گوسفند، از ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید و سایر مراحلی که در بالا توضیح داده شده را دنبال کنید. این تغییرات قطعاً به شما کمک خواهد کرد تا یک غذای خوشمزه و متنوع را تهیه کنید.

گردو و رب انار

استفاده از رب انار در این غذا یک انتخاب سلیقه‌ای است، اما توصیه می‌شود حتما از گردو نیز استفاده کنید. گردو به دلیل طبع گرمی که دارد، یک انتخاب مناسب برای تعادل دادن به طعم سرد این خورشت است. این تنوع در افزودن مواد به غذا، به شما امکان می‌دهد که طعمی دلپذیر و مطبوع برای خورشت خود ایجاد کنید.

آموزش انواع خورش ایرانی!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد امتیاز: 4

ممنون که اولین امتیاز را دادید!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.