طرز تهیه ته انداز کتف و بال مرغ زعفرانی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه ته انداز کتف و بال مرغ
ته انداز یا ته دیگ کتف و بال مرغ یکی از انواع غذاهای بسیار مجلسی و خوشمزه ایرانی است، برای مشاهده این آموزش آشپزی مجلسی در ادامه با مجله سرگرمی چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
کتف و بال | ۶ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
ماست | ۶ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری غلیظ |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
سس فرانسوی | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خلال پسته و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت ته دیگ بال و کتف مرغ
مرحله اول
برای تهیه ته اندازه کتف و بال مرغ ابتدا کتف و بال مرغ را به همراه سس فرانسوی، روغن زیتون، ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم تا گوشت مرغ طعم دار شود.
مرحله دوم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت چند ساعت در یخچال قرار می دهیم. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک می خیسانیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله زرشک و شکر را ترکیب می کنیم و کنار می گذاریم تا طعم زرشک ها ملش شود. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به نقطه جوش برسد.
مرحله چهارم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که دانه های برنج به طور کامل نرم شدند ولی مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله تخم مرغ ها را داخل یک کاسه مناسب به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس ماست را به همراه زعفران دم کرده، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک اضافه می کنیم و با هم به خوبی ترکیب می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج آبکش شده را با مخلوط تخم مرغ و ماست ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در کتف و بال را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم و بال و کتف را کف قابلمه می چینیم.
مرحله هفتم
حالا مقداری از مخلوط برنج را روی کتف و بال می ریزیم و با پشت قاشق فشرده می کنیم تا سطحش صاف شود، سپس مقداری خلال پسته و زرشک را اضافه می کنیم. در ادامه باقیمانده برنج را اضافه می کنیم و با پشت قاشق فشرده می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت بسیار ملایم دم بکشد. توجه داشته باشید که حرارت زیر قابلمه را به هیچ وجه نباید زیاد نکنیم چون ته دیگ خیلی سریع می سوزد.
مرحله نهم
پس از اینکه برنج دم کشید، ته قابلمه را زیر آب سرد می گیریم تا ته چین راحت تر از قابلمه جدا شود. در ادامه یک دیس روی درب قابلمه قرار می دهیم و قابلمه را روی آن برمی گردانیم تا ته چین کتف و بال به صورت یکدست روی دیس قرار بگیرد.
- منبع :
- img from instagram.com/mahbube_tayebi
مطالب پربازدید از سراسر وب
- طرز تهیه خورش گوشت و قارچ خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
- طرز تهیه خورش سیب گلاب مجلسی + نکاتی برای طعم و عطر بهتر
- ست مانتو مادر و دختری؛ طرح هایی که هیچ جا پیدا نمی کنید!
- ست پیراهن و مانتو زن و شوهری: جدیدترین ترندهای بازار برای زوجهای جوان
- مانتو کیمونو جدید و فوق العاده شیک؛ ترندهای بازار رو اینجا ببین!