طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر 2 نفر ساده بدون فر 6 نفر در فر 12 نفر و بادمجان در پلوپز با ماست و سیب زمینی شرف الاسلامی

ته چین مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی بسیار پرطرفدار و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی برای مجالس و مراسم های مهم نیز شناخته می شود. امروزه ته چین هم یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است به فینگر فود تبدیل شده است و برای مهمانی هایی مثل تولد از ته چین های تک نفره استفاده می شود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : آموزش کامل طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی و خوشمزه رستورانی

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ایرانی۳ پیمانه
سینه مرغ۱ عدد کامل
ماست چکیده۱ پیمانه
پیاز۱ عدد متوسط
زرده تخم مرغ۲ عدد
گلاب۱ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
زرشک۱۰۰ گرم
پودر قند۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
دارچین و خلال پستهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

دستور پخت ته چین مرغ

مرحله اول

در محله اول باید مرغ را بپزید ، برای این منظور مرغ را به همراه دو لیوان آب ، مقداری زردچوبه ، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید تا بپزد.اگر می خواهید مرغ تان خوشمزه تر باشد بگذارید تمام آب مرغ خشک شود سپس مرغ را از روی حرارت بردارید ، با این طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ می شود. پس از اینکه مرغ را از روی حرارت برداشتید و کمی سرد شد آنرا به صورت ریش ریش خرد کنید.

مرحله دوم

پس از اینکه مرغ را ریش ریش کردید آنرا به همراه کمی روغن مایع داخل یک تابه بریزید و کمی تفت دهید سپس مقداری زردچوبه ، دارچین و فلفل سیاه به مرغ اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مرغ با  ادویه ها یکدست شود ، سپس مرغ را کنار بگذارید.

مرحله سوم

در این مرحله زرشک های را از قبل یک ساعت بخیسانید سپس آبکشی کنید و به همراه پودر قند در مقدار کمی روغن مایع یا کره تفت دهید. پدر قند باعث می شود طعم زرشک شما ترش نباشد و ملس تر باشد. پس از اینکه زرشک را تفت دادید انرا کنار بگذارید.

همچنین ببینید : آموزش کامل طرز تهیه عدس پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت

مرحله چهارم

در این مرحله برنج را نسبت به نوع آن بخیسانید ( برنج ایرانی نیاز به خیس خوردن زیادی ندارد ) سپس یک قابلمه حاوی آب روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید سپس مقداری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل قابلمه بریزیدو در ادامه برنج را اضافه کنید. پس از اینکه برنج نیم پز شد آنرا آبکشی کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم

در این مرحله زرده های تخم مرغ را به همراه ماست چکیده ، گلاب و زعفران دم کرده داخل یک ظرف بزرگ و جادار بریزید ( به دلیل اینکه در مرحله بعدی باید برنج اضافه کنید ) و خوب مخلوط کنید تا بوی زهم تخم مرغ های گرفته شود و مواد با هم یکدست شوند.

مرحله ششم

در این مرحله برنج آبکش شده را ( به مخلوط ماست ، تخم مرغ ، زعفران و گلاب ) اضافه کنید و مواد را به آرامی مخلوط کنید تا یکدست شوند. یک قابلمه نچسب انتخاب کنید و کف آنرا با روغن مایع کمی چرب کنید و در ادامه نصف مخلوط برنج را کف قابلمه بریزید و با پست قاشق یا کف دست خوب فشار دهید تا کاملا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد.

مرحله هفم

در ادامه مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک تف داده شده روی برنج بریزید و در پایان نیمه دیگر برنج را به قابلمه اضافه کنید و مواد داخل قابلمه را خوب فشار دهید تا کاملا فشرده شوند و ته چین پس از پخت از هم باز نشود. در پایان کره را تکه تکه کنید و در قسمت مختلف روی برنج قرار دهید.

مرحله هشتم

در ادامه قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا ته چین به آرامی بپزد. برای پخت ته چین و دم کشیدن برنج حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است. توجه داشته باشید که اگر در این مرحله حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید احتمال سوختن و قهوه ای شدن ته چین شما بسیار زیاد است. پس از اینکه ته چین آماده شد آنرا روی یک دیس بزرگ برگردانید و با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

نکات پخت ته چین مرغ

پخت ته چین مرغ در فر

ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا زمان اماده شدن ته چین برای گرم شدن فر معطل نشوید. برای پخت ته چین مرغ در فر به جای استفاده از قابلمه بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید. پس از اینکه ظرف پیرکس را با روغن مایع چرب کردید مواد ته چین را مانند دستور بالا در ظرف پیرکس قرار دهید و فشرده کنید سپس کره را روی قسمت های مختلف لایه آخر ته چین قرار دهید. در پایان یک فویل نازک روی ظرف پیرکس بکشید و آنرا به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا آماده شود.

تخم مرغ ته چین

برای درست کردن ته چین بهتر است همیشه از زرده تخم مرغ استفاده کنید زیرا باعث می شود در پایان پخت ته دیگ نرم تر و لطیف تری داشته باشید. اگر از تخم مرغ کامل استفاده کنید احتمال سفت و خشک شدن ته دیگ ته چین شما بالا می رود. نکته دیگر در مورد تخم مرغ ته چین این است که استفاده از تخم مرغ زیاد باعث خشک شدن ته چین و استفاده از تخم مرغ کمتر از حد توصیه شده باعث می شود ته چین شما شل شود که احتمال وا رفتن و باز شدن مواد آن زیاد می شود.

ته چین مرغ با بادمجان

در صورتی که می خواهید به ته چین خود بادمجان هم اضافه کنید برای ۴ نفر ۲ عدد بادمجان را از وسط نصف کنید و پس از سرخ کردن له کنید و به دیگر مواد اضافه کنید. بادمجان طعم خوبی به ته چین می دهد البته بعضی افراد هم طعم آن را در ته چین دوست ندارند.

ته چین زعفرانی

یکی از مهم ترین مواد غذایی که هم باعث رنگ بهتر و عطر ته چین می شود زعفران است. برای درست کردن ته چین حتما از زعفران با کیفیت استفاده کنید و به هیچ وجه در ریختن زعفران خساست به خرج ندهید. نکته دیگر حتما زعفران را به خوبی دم کنید تا تمام رنگ آن خارج شود سپس به ته چین اضافه کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.