طرز تهیه قلیه تن ماهی خوشمزه و مخصوص به روش جنوبی
طرز تهیه قلیه تن ماهی
قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی جنوب کشور است که خیلی خوش طعم و عطر است. اما با وجود ماهی در این خورش، سختی جدا کردن سیخ ماهی و تمیز کردن ماهی ها، پخت این غذا را می تواند مشکل کند. این غذا با استفاده از تن ماهی طبخ می شود که مشکلات طبخ ماهی را ندارد و مزه خوشایندی به خورش می دهد. این غذا را می توان برای مهمانی ها و مجالس تهیه نمود و در کنار انواع کته و برنج سرو کرد. وجود تمر هندی و سبزیجات معطر، طعم و عطر خوبی به تن ماهی می دهد که برای هر سلیقه ای خوشایند است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کنسرو تن ماهی | ۲ عدد |
گشنیز تازه | ۳۵۰ گرم |
شنبلیله تازه | ۵۰ گرم |
تمرهندی | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد درشت |
سیر | ۱ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت قلیه تن ماهی
مرحله اول
در ابتدای کار، یک تابه بزرگ برداشته و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه گشنیز و شنبلیله را به صورت ساطوری شده خرد می کنیم و درون تابه می ریزیم و هم می زنیم تا آب آن کشیده شود. سپس روغن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.
مرحله دوم
وقتی رنگ سبزی ها عوض شد آن را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. تابه را تمیز می کنیم و مجددا روی حرارت قرار می دهیم. پیاز را رنده کرده و درون تابه می ریزیم. وقتی آب آن کشیده شد، کمی روغن نیز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود.
مرحله سوم
سپس سیر را له می کنیم و به پیاز ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد از این که سیر تفت داده شد و بوی آن بلند شد، فلفل ها و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ و بوی ادویه ها و رب خارج شود.
مرحله چهارم
در این مرحله تمر هندی را در دو پیمانه آب جوش حل می کنیم. سپس از صافی رد می کنیم تا قسمت های اضافی و هسته های آن جدا شود و یک مخلوط یک دست به وجود آید. در ادامه تمر هندی را به تابه اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله پنجم
وقتی به طور کامل مخلوط شد، سبزی های سرخ شده را اضافه می کنیم. کمی آب جوش اضافه کرده و می گذاریم تا کم کم بپزد و جا بیفتد. در این مرحله نمک را نیز اضافه می کنیم. حدود یک ساعت زمان می دهیم تا خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
مرحله ششم
پس از گذشت حدودا ۱ ساعت کنسرو هایی که از قبل جوشانده ایم را باز کرده و به خورش اضافه می کنیم. می گذاریم یک ربع با حرارت ملایم بجوشد تا طعم خورش به خورد ماهی ها برود. خورش آماده است که می توان کنار برنج ( آموزش برنج آبکش ) ، سرو نمود.
- منبع :
- img from foodiemaryam
مطالب پربازدید از سراسر وب
- طرز تهیه خورش گوشت و قارچ خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
- طرز تهیه قلیه تخم مرغ فوری و بسیار خوشمزه با مواد بسیار ساده!
- طرز تهیه خورش گوشت و قارچ؛ برای روزهایی که وقت نداری عالیه!
- طرز تهیه بلالیت به روش عربی؛ یک میان وعده خاص و خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه کوفته دنیزلی؛ این غذای خوشمزه ترکیه ای را حتما درست کنید!