طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مجلسی به روش اصیل رستورانی

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مجلسی به روش اصیل رستورانی

طرز تهیه قلیه ماهی قلیه ماهی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار استان های جنوبی کشورمان است که به دلیل محبوبیتی که دارد تقریبا در تمام کشور شناخته شده می باشد. این …

طرز تهیه باقلا قاتق خوشمزه و مجلسی به روش اصیل گیلانی

طرز تهیه باقلا قاتق خوشمزه و مجلسی به روش اصیل گیلانی

طرز تهیه باقلا قاتق باقلا قاتق یکی از انواع خورش های ساده و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای شمال کشور می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در …

طرز تهیه حمص هوموس خوشمزه و ساده غذای معروف لبنانی

طرز تهیه حمص هوموس خوشمزه و ساده غذای معروف لبنانی

طرز تهیه حمص حمص یا هوموس یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار کشور لبنان است، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حمص در ادامه با …

طرز تهیه عدسی

طرز تهیه عدسی رستورانی اسان کرمانشاهی برای کودک خوشمزه و لعابدار بدون سیب زمینی مجلسی با گوشت با قارچ

عدسی یکی از انواع آش های اصیل و سنتی ایرانی است که به عنوان صبحانه سرو می شود. این غذای خوشمزه را به سلیقه خود می توانیم با موادی مثل سیب زمینی یا قارچ درست کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی و مرحله به مرحله طرز تهیه عدسی در ادامه با سایت تفریحی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
عدس۲٫۵ لیوان
سیب زمینی۱ عدد بزرگ
پیاز۱ عدد بزرگ
آرد سفید۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبهبه اندازه کافی

طرز تهیه عدسی

مرحله اول

برای تهیه عدسی خوشمزه و مخصوص به روش سنتی ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر می کنیم و عدس را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب می خیسانیم. پس از گذشت این زمان عدس را آبکشی و تمیز می کنیم.

مرحله دوم

اگر از عدس محلی استفاده می کنید حتما با دقت آنرا با پاک کنید زیرا در میان عدس های محلی سنگ ریزه زیاد وجود دارد. در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم سپس با ۱ قاشق غذاخوری از روغن زیتون در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم.

مرحله سوم

در مرحله سوم تفت دادن پیاز را تا زمانی که سبک شود ادامه می دهیم. در ادامه مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.  رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سپس خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شود. توجه داشته باشید که سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم و بوی خامی آنرا می گیرد باعث می شود در پایان عدسی خوشرنگ تری داشته باشیم.

مرحله پنجم

در این مرحله عدس آبکشی شدهرا به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و در صورت تمایل عدس را هم کمی تفت می دهیم. در ادامه ۶ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را قرار می دهیم تا عدس به آرامی بپزد.

مرحله ششم

حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید ، پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش امد حرارت را کم می کنیم تا عدسی با حرارت ملایم بپزد. در ادامه آرد سفید را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه کوچک تفت می دهیم.

مرحله هفتم

تفت دادن آرد باعث می شود که تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود و در نهایت رنگ آن کرمی شود. پس از اینکه آرد را خوب تفت دادیم آنرا به قابلمه عدسی اضافه می کنیم. این کار باعث می شود عدسی لعاب خوبی بگیرد.

مرحله هشتم

در ادامه سیب زمینی را به صورت مکعب های کوچک خرد می کنیم تا راحت تر پخته شوند ، سپس با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه عدس ها نیمپز شدند سیب زمینی های خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله نهم

برای پخت سیب زمینی ها ۳۰ دقیقه زمان کافی است و اگر آنها را خیلی زود داخل عدسی بریزیم له می شوند و ظاهر عدسی را خراب می کنند.پس از اینکه عدسی اماده شد می توانید برای تزیین آن از کنجد ، جعفری تازه یا پیاز داغ به سلیقه خود استفاده کنید.

مرحله دهم

پس از اینکه عدسی را در ظرف مورد نظر خود کشیدید، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را برای زیبایی بیشتر روی آن بریزید. در صورت تمایل می توانید چند برش لیمو ترش تازه نیز در کنار عدسی خود سرو کنید.

نکات طرز تهیه عدسی

طرز تهیه عدسی با قارچ

اگر تمایل دارید علاوه بر سیب زمینی از قارچ هم در عدسی خود استفاده کنید برای مقدار مواد بالا می توانید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم قارچ اضافه کنید. قارچ را با مقداری روغن و آبلیمو تفت دهید سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی به آن اضافه کنید. استفاده از آبلیمو برای سرخ کردن قارچ باعث می شود که رنگ قارچ های شما تیره نشود.

خیساندن عدس

عدس مانند نخود و لوبیا نیاز به خیساندن ندارد ، ۱۵ دقیقه خیساندن عدس برای نرم شدن و تمیز کردن آن کافی است. نکته دیگر اینکه اگر عدس را به مدت طولانی بخیسانید در زمان پخت بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسی شما را خراب کند. زمان پخت عدس با حرارت ملایم حدود ۱ ساعت می باشد و نباید بیشتر از این زمان روی حرارت بماند.

موادی برای خوشمزه تر شدن عدسی

از موادی که باعث خوشمزه تر شدن عدسی می شوند می توان به سیر و پیاز اشاره کرد. اگر با طعم سیر مشکل ندارید می توانید برای مقدار مواد بالا بین دو تا سه حبه سیر استفاده کنید. پیاز فراوان نیز به خوشمزه تر شدن عدسی کمک زیادی می کند ، البته به دلیل اینکه دستور بالا برای تمام سلیقه ها ارائه شده است از سیر در آن استفاده نشده است و مقدار پیاز آن نیز متعادل است.

عدسی بدون سیب زمینی

وجود سیب زمینی در عدسی علاوه بر اینکه به خوشمزه تر شدن آن کمک می کند ، باعث می شود عدسی لعاب بیشتری داشته باشد. البته اگر دوست ندارید از سیب زمینی در عدسی خود استفاده کنید می توانید آنرا حذف کنید. توصیه می کنیم در صورت حذف سیب زمینی مقدار بیشتری آرد تفت داده و در عدسی بریزید تا عدسی شما پس از پخت لعاب کافی داشته باشد.

لعاب دار شدن عدسی

برای لعاب دار شدن عدسی راه های متفاوتی وجود دارد که از مرسوم ترین این روش های می توان به اضافه کردن آرد تفت شده اشاره کرد. مقداری آرد را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شود سپس در میانه پخت به عدسی خود اضافه کنید، این کار لعاب بسیار خوبی به عدسی می دهد.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 16 مرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.