طرز تهیه شامی نخودچی خوشمزه و مجلسی به روش اصیل تهرانی

طرز تهیه شامی نخودچی

طرز تهیه شامی با آرد نخودچی و هویج رزا منتظمی بدون گوشت تهرانی ساده سس شامی آرد نخودچی ahld Hvn ko n d

شامی نخودچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این شامی خوشمزه یکی از قدیمی ترین شامی های ایرانی محسوب می شود که به دلیل اینکه در تهیه آن از مقدار زیادی آرد نخودچی استفاده می شود نام آنرا شامی نخودچی گذاشته اند. شامی نخودچی مانند شامی های مثل شامی رودباری یا شامی ترش به همراه سس مخصوص سرو می شود. حتما این شامی را به همراه سس گوجه فرنگی سرو کنید، زیرا این شامی به دلیل استفاده از آرد نخودچی حالتی خشک دارد و سس باعث می شود شامی نرم تر شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وب چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
آرد نخودچی۱ پیمانه
سرکه سفید۱ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد بزرگ
تخم مرغ۲ عدد
گوجه فرنگی۴ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
رب فلفل شیرین۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت شامی نخودچی

مرحله اول

برای تهیه شامی نخودچی مجلسی ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا گوشت چرخ کرده کاملا منسجم و چسبناک شود.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آبش را می گیریم. در ادامه پیاز رنده شده و آب گرفته را به همراه آرد نخودچی، سرکه سفید و تخم مرغ به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم.

مرحله سوم

پس از اینکه مایه شامی به خوبی منسجم و یکدست شد، روی درب ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کباب استراحت کند. در همین حین برای تهیه سس شامی، گوجه فرنگی ها را رنده می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله گوجه فرنگی های رنده شده را داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم، سپس کمی روغن به همراه رب گوجه فرنگی و رب فلفل شیرین به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس شامی جا بیفتد و به خوبی روغن بیندازد.

مرحله پنجم

در این مرحله مایه شامی را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه شامی برمیداریم و با دست شکل می دهیم.

مرحله ششم

سپس در روغن داغ می اندازیم و سرخ می کنیم. پس از اینکه شامی ها را سرخ کردیم، انها را به آرامی داخل تایه سس گوجه فرنگی قرار می دهیم و اجازه می دهیم سس به خورد شامی ها برود. در پایان شامی ها را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

مطالب پیشنهادی

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز: 7

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.