مطالب پر بازدید
درمان گزگز دست و پا: راهکارهای نوین و طب سنتی

درمان گزگز دست و پا: راهکارهای نوین و طب سنتی

درمان گزگز دست و پا بسیاری از ما تجربه حس گزگز در اندام‌های خود را داریم، پدیده‌ای که بیشتر اوقات به دلیل قرار گرفتن در وضعیت‌های نامناسب بدنی اتفاق می‌افتد و معمولاً …

طرز تهیه حلوا ارده وگان خوشمزه و مقوی برای گیاهخواران

طرز تهیه حلوا ارده وگان خوشمزه و مقوی برای گیاهخواران

طرز تهیه حلوا ارده وگان حلوا ارده یک حلوای پر طرفدار است که از ارده کنجد تهیه می شود و به عنوان صبحانه یا عصرانه با نان مصرف می شود. حلوای ارده …

طرز تهیه اسلیم کباب خوشمزه و مخصوص به روش ترکیه ای

طرز تهیه اسلیم کباب خوشمزه و مخصوص به روش ترکیه ای

طرز تهیه اسلیم کباب اسلیم کباب یک نوع کباب یا غذای اصیل کشور ترکیه است که از گوشت قلقلی و بادمجان تهیه شده است. این غذا به صورت دلمه یا بقچه ای …

طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

طرز تهیه شامی رودباری

طرز تهیه شامی رودباری رستوران سرچشمه ساده خانم گل آور سبزی معطر مواد اولیه بهونه xvc jidi ahld v nfhvd

شامی رودباری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر رودبار می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبسایت چیشی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز۳ عدد متوسط
جعفری۵۰ گرم
گشنیز۵۰ گرم
ریحان۵۰ گرم
گوجه فرنگی۵ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهیه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت شامی رودباری

مرحله اول

برای تهیه شامی رودباری خوشمزه ابتدا پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم، سپس به همراه گوشت چرخ کرده، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه جادار و مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

برای تهیه این شامی می توانید از سبزیجات محلی رودبار مثل خالواش و چوچاق استفاده کنید، ولی به دلیل اینکه این سبزیجات فقط در شمال کشور به راحتی قابل دسترس هستند ما از ترکیب ریحان، جعفری و گشنیز استفاده می کنیم.

مرحله سوم

سبزی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه مایه شامی را به خوبی ورز می دهیم تا کاملا مواد یکدست شوند، سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم.

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه شامی به خوبی استراحت کرد، آنرا از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم. در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و آنرا با دست شکل می دهیم.

مرحله پنجم

سپس داخل رو.غن داغ می اندازیم تا شامی ها سرخ شوند، پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام شامی ها را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله ششم

در این مرحله برای تهیه سس شامی، ابتدا پوست گوجه فرنگی ها را جدا می کنیم و به صورت ریز یا پوره شده خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایه به تابه اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

حالا رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگش باز شود، سپس پوره گوجه فرنگی را به همراه کمی سبزی معطر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس کمی غلیظ شود.

مرحله هشتم

پس از اینکه سس کمی غلیظ شد، شامی ها را به آرامی درون سس می چینیم و درب تابه را می گذاریم تا سس به خورد شامی ها برود. در پایان شامی ها را به همراه سس گوجه فرنگی داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 5 شهریور 1399
  • منبع :
  • img from instagram.com/ashpazi_gilan_langroud
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.