طرز تهیه شامی ترش

طرز تهیه شامی ترش سنتی لرستانی رشتی هانی شف بدون گوشت xvc jidi jva ahld

شامی ترش که با نام های بسیار متنوعی  مثل ترشه شامی هم شناخته می شود یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمالی است که با طعم دهنده های متنوعی مثل آب نارنج، رب انار و … طعم دار می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی رشتی در ادامه با سایت چیشی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز۱ عدد درشت
گوجه فرنگی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی۲ قاشق غذاخوری
گشنیز۱ قاشق غذاخوری
جعفری۱ قاشق غذاخوری
نعناع خشک۱ قاشق چایخوری
آب نارنج½ لیوان
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت ترش شامی

مرحله اول

برای تهیه شامی ترش رشتی ابتدا پیاز را رنده می کنیم و آب اضافی اش را با فشار دست می گیریم، سپس داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله گشنیز و جعفری را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه نعناع خشک و آرد نخودچی به کاسه می افزاییم. در ادامه مایه شامی را با دست به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه ورز می دهیم تا کاملا منسجم چسبناک شود.

مرحله سوم

در این مرحله روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه شامی استراحت کند. پس از گذشت یک ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله چهارم

در ادامه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم، سپس از مایه شامی به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم و به دست به صورت گرد پهن می کنیم و در روغن می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد انها را بر می گردانیم.

مرحله پنجم

به همین صورت تمام شامی ها را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه در همان تابه ای که شامی ها را سرخ کردیم کمی روغن اضافه می کنیم، سپس گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ششم

گوجه فرنگی ها را به خوبی تفت می دهیم تا روغن بیندازند و سرخ شوند، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه رب گوجه فرگی را به همراه مقداری نمکف فلفل سیاه و زردچوبه داخل تابه تفت می دهیم.

مرحله هفتم

پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد، یک لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب جوش بیاید، سپس شامی ها را درون تابه می چینیم و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم مغز پخت شوند.

مرحله هشتم

در ۵ دقیقه پایانی پخت شامی ها آب نارنج را اضافه می کنیم و پس از آن گوجه فرنگی های سرخ شده را به تابه اضافه می کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر زمان می دهیم تا غذا جا بیفتد. در پایان غذا را به همراه کته سرو می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.