طرز تهیه کلوچه فومن خوشمزه و مغزدار به روش سنتی شمالی
طرز تهیه کلوچه فومن
کلوچه فومن یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر فومن می باشد، برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه فومن در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم خمیر کلوچه | |
آرد سفید | ۴۵۰ گرم |
ماست چکیده | ۱۰۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۳۰ گرم |
بکینگ پودر | ½ قاشق چایخوری |
روغن صاف قنادی | ۱۲۰ گرم |
عسل | ۱ قاشق سوپخوری |
کره | ۴۰ گرم |
روغن مایع | ۲۵ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری غلیظ |
آب | ۱۰۰ میلی لیتر |
مواد میانی کلوچه | |
کره | ۵۰ گرم |
روغن صاف قنادی | ۴۰ گرم |
مغز گردو | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۱۵۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۲ قاشق سوپخوری |
طرز تهیه کلوچه فومنی
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه کلوچه فومنی خوشمزه ابتدا آرد سفید را به همراه نشاسته ذرت و بکینگ پودر داخل یک ظرف مناسب دو مرتبه الک می کنیم و کنار می گذاریم، سپس کره را به همراه روغن صاف با همزن می زنیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله دوم
در ادامه ماست را به همراه آب، عسل و زعفران دم کرده به مخلوط کره و روغن صاف اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، سپس مخلوط آرد را کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
مرحله سوم
اضافه کردن آرد را باید تا حدی ادامه دهیم که خمیر چسبندگی خیلی کمی داشته باشد و نباید بیش از حد آرد اضافه کنیم که خمیر خشک و سنگین شود. حالا خمیر را در حد چند دقیقه ورز می دهیم و داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم.
مرحله چهارم
روی کاسه حاوی خمیر را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند. در همین حین به سراغ آماده کردن مایه میانی کلوچه ها می رویم. کره، روغن صاف و شکر را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله پنجم
سپس به خوبی ترکیب می کنیم تا با هم یکدست شوند، توجه داشته باشید باید مواد را فقط در حد مخلوط شدن بزنیم و نباید شکر حل شود. در صورتی که مواد را بیش از اندازه مخلوط کنیم و شکر حل شود باعث می شود کلوچه ها شیره پس بدهند.
مرحله ششم
در این مرحله دارچین را به همراه پودر هل و پودر زنجبیل به مواد اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، در ادامه آرد و مغز گردوی خرد شده را اضافه می کنیم و مواد را تا حدی که با هم یکدست شوند مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله پس از اینکه خمیر به خوبی استراحت کرد، چونه هایی به اندازه نارنگی از خمیر می گیریم و با دست آنرا صاف می کنیم. در ادامه مقداری از مواد میانی در وسط خمیر قرار می دهیم و آنرا گرد می کنیم، سپس داخل سینی فر قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا با مهر مخصوص کلوچه را روی خمیر گرد شده فشار می دهیم تا خمیر صاف شود و جای مهر روی خمیر نقش بیندازد. در صورتی که مهر مخصوص نداشتیم می توانیم خمیر را با کف دست فشار دهیم تا کمی تخت شود.
مرحله نهم
سپس با ته ماسوره یا در بطری روی خمیر نقش بیندازیم. پس از اینکه تمام خمیر را آماده کردیم و درون سینی فر قرار دادیم، کمی زعفران دم کرده را با ۱زرده تخم مرغ مخلوط می کنیم و برای رومال کلوچه ها استفاده می کنیم.
مرحله دهم
در پایان با کارد چند خط در وسط کلوچه ها ایجاد می کنیم تا پف نکنند و ظاهرشان خراب نشود، در پایان کلوچه ها را به مدت ۳۰ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده ایم قرار می دهیم تا آماده شوند.
مرحله یازدهم
پس از اینکه پخت کلوچه ها به پایان رسید، چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی کلوچه ها طلایی شود، سپس سینی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم کلوچه ها خنک شوند. در نهایت کلوچه ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و سرو می کنیم.
- منبع :
- samira_alizade66_cake