طرز تهیه ترشی گل کلم

طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه سفید پخته شده رنگی چطور درست میشودچگونه ترشی گل کلم را زرد کنیم صورتی

ترشی گل کلم یکی از انواع ترشی های خوشمزه  ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۱ شیشه کوچک
گل کلم۱ عدد متوسط
هویج۵۰۰ گرم
فلفل سبز تند۶ عدد
سیب ترشی۵۰۰ گرم
سرکهبه مقدار کافی
گلپر۱ قاشق چایخوری
ترخون۴ شاخه
نمکبه میزان کافی

دستور تهیه ترشی گل کلم

مرحله اول

برای تهیه ترشی گل کلم مجلسی ابتدا گل کلم را با دقت می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد بوته های گل کلم را جدا می کنیم و اگر خیلی بزرگ هستند با چاقو هر بوته را نصف و خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم.

مرحله دوم

هویج ها را نیز با پوست کن تمیز پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه با چاقو به صورت حلقه ای یا نگینی خرد می کنیم و به گل کلم ها اضافه می کنیم.

مرحله سوم

سیب ترشی ها را می شوییم و پوست می گیریم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های بزرگ خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم.سپس ۲ الی ۳ شاخه ترخون را نیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا خشک شود.

مرحله چهارم

سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم.(می توانید از ترخون خشک شده نیز استفاده کنید)گلپر را نیز روی مواد می پاشیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم.شیشه ای که برای ترشی تهیه کرده ایم را می شوییم.

مرحله پنجم

سپس با دستمال کاملا خشک می کنیم و اجازه می دهیم تا کاملا خشک شود و (باعث کپک زدن ترشی می شود)بعد مواد ترشی را کم کم داخل شیشه می ریزیم و لابه لای مواد ترشی فلفل سبزها را قرار می دهیم.

مرحله ششم

حدود ۳ سانتیمتر از روی شیشه را خالی نگه می داریم و سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی مواد ترشی می ریزیم تا کاملا روی سطح ترشی را سرکه بپوشاند و درب شیشه را محکم می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

مرحله هفتم

پس از گذشت ۲ هفته ترشی اماده می شود و می توانید آنرا مصرف کنید. البته اگر تمایل ندارید دو هفته صبر کنید و می خواهید ترشی گلم را به صورت فوری و یک روزه درست کنید می توانید از روش کارخانه ای استفاده کنید و مواد ترشی را بپزید.

مرحله هشتم

به این صورت که پس از اینکه همگی مواد را که خرد کردید در قابلمه ای می ریزیم و سرکه و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شوند و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و ترشی گل کلم آماده مصرف است.نوش جان

نکات تهیه ترشی گل کلم

ترشی گل کلم زرد

اگر مایلید رنگ ترشی شما سفید نباید و زرد یا طلایی باشد می توانید از زعفران یا زردچوبه استفاده کنید. به دلیل اینکه عطر زعفران ممکن است عطر ترشی را تغییر دهد توصیه می شود برای مقدار مواد لازم در دستور بالا از ۱ قاشق چایخوری زردچوبه اصل استفاده کنید.

ترشی گل کلم قرمز

برای قرمز شدن رنگ ترشی گل کلم می توانیم از چند راه حل استفاده کنیم. راه اول اضافه کردن رنگ غذا می باشد که به دلیل اینکه ممکن است برای بدن زیان آور و مضر باشد توصیه نمی شود. راه حل دوم استفاده از رنگ قرمز طبیعی است.

رنگ قرمز طبیعی را می توانیم از سبزیجات مانند چغندر قرمز بگیریم. راه حل دیگری هم وجود دارد که البته روی طعم ترشی تاثیر می گذارد، اضافه کردن پوره گوجه فرنگی هم می تواند باعث قرمز شدن رنگ ترشی سود، البته همانطور که گفتیم روی طعم ترشی هم تاثیر می گذارد.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.