طرز تهیه عصاره قلم سالم و خانگی برای خوشمزه تر شدن غذاها

طرز تهیه عصاره قلم سالم و خانگی برای خوشمزه تر شدن غذاها

طرز تهیه عصاره قلم عصاره قلم یکی از غنی ترین منابع کلسیم و ویتامین دی است و حاوی مواد معدنی و پروتئین و ویتامین هاست. اما از آن جا که پخت قلم …

طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه و مجلسی به روش شمالی

طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه و مجلسی به روش شمالی

طرز تهیه مربای کامکوات مربای کامکوات یکی از انواع مرباهای خوشمزه و نوین بین المللی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. اگر به دنبال تهیه صبحانه های متنوع و …

طرز تهیه مربای سیب خوشمزه و مجلسی با رنگ های قرمز و زرد

طرز تهیه مربای سیب خوشمزه و مجلسی با رنگ های قرمز و زرد

طرز تهیه مربا سیب مربای سیب یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه و پر مصرف در سراسر جهان است که می توانید از آن علاوه بر صبحانه یا عصرانه برای تزیین شیرینی …

طرز تهیه ترشی گل کلم

طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه سفید پخته شده رنگی چطور درست میشودچگونه ترشی گل کلم را زرد کنیم صورتی

ترشی گل کلم یکی از انواع ترشی های خوشمزه  ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه می شود. این ترشی خوشمزه با نام ترشی گل کلم شناخته می شود، اما این نام به این منظور نیست که در تهیه آن فقط از گل کلم استفاده می شود. نام این ترشی بیشتر به این دلیل ترشی گل کلم گذاشته شده است که اصلی ترین ماده در تهیه این ترشی گل کلم می باشد. به مواد تشکیل دهنده این ترشی خوشمزه  می توانیم به سلیقه خود موادی مثل هویج، سیب ترشی، انواع فلفل های تند و شیرین و .. اضافه کنیم. یکی دیگر از نکاتی که در مورد این ترشی باید بدانیم این است که این ترشی با رنگ های متنوعی تهیه می شود که رنگ های سفید و زرد محبوب ترین رنگ ها برای تهیه این ترشی هستند، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۱ شیشه کوچک
گل کلم۱ عدد متوسط
هویج۵۰۰ گرم
فلفل سبز تند۶ عدد
سیب ترشی۵۰۰ گرم
سرکهبه مقدار کافی
گلپر۱ قاشق چایخوری
ترخون۴ شاخه
نمکبه میزان کافی

دستور تهیه ترشی گل کلم

مرحله اول

برای تهیه ترشی مخلوط گل کلم مجلسی ابتدا گل کلم را با دقت می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد بوته های گل کلم را جدا می کنیم و اگر خیلی بزرگ هستند با چاقو هر بوته را نصف و خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم.

مرحله دوم

هویج ها را نیز با پوست کن تمیز پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه با چاقو به صورت حلقه ای یا نگینی خرد می کنیم و به گل کلم ها اضافه می کنیم.

مرحله سوم

سیب ترشی ها را می شوییم و پوست می گیریم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های بزرگ خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم. سپس ۲ الی ۳ شاخه ترخون را نیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا خشک شود.

مرحله چهارم

سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم.(می توانید از ترخون خشک شده نیز استفاده کنید) گلپر را نیز روی مواد می پاشیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم.شیشه ای که برای ترشی تهیه کرده ایم را می شوییم.

مرحله پنجم

سپس با دستمال کاملا خشک می کنیم و اجازه می دهیم تا کاملا خشک شود و (باعث کپک زدن ترشی می شود) بعد مواد ترشی را کم کم داخل شیشه می ریزیم و لابه لای مواد ترشی فلفل سبزها را قرار می دهیم.

مرحله ششم

حدود ۳ سانتیمتر از روی شیشه را خالی نگه می داریم و سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی مواد ترشی می ریزیم تا کاملا روی سطح ترشی را سرکه بپوشاند و درب شیشه را محکم می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

مرحله هفتم

پس از گذشت ۲ هفته ترشی اماده می شود و می توانید آنرا مصرف کنید. البته اگر تمایل ندارید دو هفته صبر کنید و می خواهید ترشی گلم را به صورت فوری و یک روزه درست کنید می توانید از روش کارخانه ای استفاده کنید و مواد ترشی را بپزید.

مرحله هشتم

به این صورت که پس از اینکه همگی مواد را که خرد کردید در قابلمه ای می ریزیم و سرکه و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شوند و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و ترشی گل کلم آماده مصرف است.نوش جان

نکات تهیه ترشی گل کلم

ترشی گل کلم , ترشی گل کلم سفید , ترشی گل کلم ساده , xvc jidi jvad g gl

ترشی گل کلم زرد

اگر مایلید رنگ ترشی شما سفید نباید و زرد یا طلایی باشد می توانید از زعفران یا زردچوبه استفاده کنید. به دلیل اینکه عطر زعفران ممکن است عطر ترشی را تغییر دهد توصیه می شود برای مقدار مواد لازم در دستور بالا از ۱ قاشق چایخوری زردچوبه اصل استفاده کنید. البته می توانید از پودر ریشه زعفران هم برای رنگی کردن ترشی استفاده کنید. برای این منظور کافیست زعفران را با یخ یا آب جوش دم کنید و به ترشی اضافه کنید. البته همانطور که در بالاتر توضیح دادیم به هیچ وجه مقدار زیاد زعفران نباید به ترشی اضافه کنیم چون باعث تغییر عطر ترشی می شود.

ترشی گل کلم قرمز

برای قرمز شدن رنگ ترشی گل کلم می توانیم از چند راه حل استفاده کنیم. راه اول اضافه کردن رنگ غذا می باشد که به دلیل اینکه ممکن است برای بدن زیان آور و مضر باشد توصیه نمی شود. راه حل دوم استفاده از رنگ قرمز طبیعی است.

رنگ قرمز طبیعی را می توانیم از سبزیجات مانند چغندر قرمز بگیریم. راه حل دیگری هم وجود دارد که البته روی طعم ترشی تاثیر می گذارد، اضافه کردن پوره گوجه فرنگی هم می تواند باعث قرمز شدن رنگ ترشی سود، البته همانطور که گفتیم روی طعم ترشی هم تاثیر می گذارد.

ترشی گل کلم شور

ترشی گل کلم با روش های متنوعی تهیه می شود، شور گل کلم یا ترشی گل کلم شور یکی از انواع چاشنی های خوشمزه ایرانی است که طعم بسیار متفاوت و خوشایندی دارد. در صورتی که تمایل دارید گل کلم شور را به روش سنتی در منزل درست کنید به مطلب زیر مراجعه نمایید.

مطالب پیشنهادی

آخرین بروز رسانی در : شنبه 16 اسفند 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.