طرز تهیه ترشی بندری خوشمزه و فوری سنتی به روش بازاری
طرز تهیه ترشی بندری
ترشی بندری یکی از انواع ترشی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به جنوب کشورمان می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم ترشی بندری | |
گوجه فرنگی | ۴ کیلوگرم |
گل کلم | ۱ بوته متوسط |
ساقه کرفس | ۲ عدد |
هویج | ۳ عدد متوسط |
سیر | ۱ بوته |
موسیر | ۱۰۰ گرم |
بادمجان | ۳ عدد متوسط |
خیار | ۲ عدد |
فلفل سبز | ۶ عدد |
تمر هندی | ۵۰ گرم |
رب انار ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
ادویه های ترشی | به مقدار کافی |
سرکه سفید | به مقدار کافی |
دستور تهیه ترشی بندری
مرحله اول
برای تهیه ترشی بندری خوشمزه ابتدا سبزیجات که شامل گل کلم، ساقه کرفس، هویج، سیر ، بادمجان ، خیار و فلفل سبز را به خوبی می شوییم، سپس سبزیجات شسته شده را کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.
مرحله دوم
پس از اینکه رطوبت سبزیجات به طور کامل گرفته شد، همه سبزیجات را به صورت ریز خرد می کنیم و داخل یک لگن بزرگ می ریزیم. برای راحتی کار می توانیم سبزیجات را در مخلوط کن یا غذاساز بریزیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله سبزی معطر را به خوبی می شوییم، سپس روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم تا آب اضافی شان گرفته شود و کاملا خشک شوند. حالا سبزی معطر را به صورت ساطوری کاملا ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
حالا موسیر را که از شب قبل در یک کاسه آب خیسانده ایم، به صورت ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه تمرهندی را به وسیله کمی سرکه می خیسانیم، سپس از صافی رد می کنیم و به ظرف حاوی مواد اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله گوجه فرنگی ها را پس از شستشو به صورت پوره در می آوریم و به همراه مقداری نمک داخل یک قابلمه بزرگ می ریزیم. پس از اینکه آب گوجه فرنگی تبخیر شد و کمی غلیظ شد، سبزیجات خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه سبزیجات کمی پختند و نرم شدند، سبزی معطر را به همراه رب انار، رب گوجه فرنگی و تمرهندی صاف شده اضافه می کنیم. در ادامه ۳ لیوان سرکه به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مواد بجوشند و به غلظت مناسب برسند.
مرحله هفتم
پس از اینکه ترشی به غلظت مورد نظرمان رسید، ادویه های ترشی که شامل نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، تخم گشنیز، جوز هندی، زردچوبه، گلپر و سیاه دانه هستند را اضافه می کنیم، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله اجازه می دهیم ترشی کاملا خنک شود، سپس آنرا درون ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم. به دلیل اینکه مواد ترشی را پخته ایم ترشی بعد از دو روز اماده مصرف می شود.
- منبع :
- img from setareh.food