طرز تهیه رب گوجه فرنگی

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانم گل آور در کارخانه با مخلوط کن با چرخ گوشت فوری علت کپک زدن خانگی علت سیاه شدن با سبزی خردکن رب به روازاده ایران کوک نی نی سایت

رب گوجه فرنگی یکی از پر مصرف ترین چاشنی های غذایی در سراسر جهان است که هم به عنوان طعم دهنده و هم به عنوان رنگ دهنده به انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. رب گوجه فرنگی در آشپزی ایرانی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از رب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی در اکثر غذاهای سنتی و اصیل ایرانی ( مثل خورش قیمه ، آبگوشت و … ) استفاده می شود.

مواد لازم برای ۱ کیلوگرم رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی۴ کیلوگرم
روغم مایع۵۰ گرم
نمک۲۰ گرم
آب۱ کیلوگرم

دستور پخت رب گوجه فرنگی

مرحله اول

نکته اول اینکه برای رب گوجه فرنگی باید از گوجه فرنگی های گوشتی و سفت استفاده کنید. ابتدا گوجه فرنگی ها را به خوبی بشویید سپس با یک کارد تیز به صورت ۴ قاچ یا دو تکه خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ بریزید.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی ها خارج شود که این کار باعث می شود پوست گوجه فرنگی ها به راحتی از گوشت شان جدا شود. البته چون حرارت زیاد است مراقب باشید گوجه فرنگی ها به کف قابلمه نچسبند.

مرحله سوم

پس از اینکه گوجه فرنگی های نرم شدند ، قابلمه را از روی حرارت بر دارید ، سپس یک توری سیمی با سوراخ های ریز روی یک قابلمه دیگر قرار دهید، سپس گوجه فرنگی ها را با فشار دست روی توری فلزی صاف کنید، بهتر است برای احتیاط چند بار گوجه فرنگی ها را صاف کنید.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که فقط باید گوشت و آب گوجه فرنگی ها از توری رد شود ، زیرا رد شدن پوست یا تخمه های گوجه فرنگی باعث می شود رب شما خیلی زود کپک بزند و خراب شود ، پس با دقت گوجه فرنگی ها را صاف کنید.

مرحله پنجم

پس از اینکه صاف کردن گوجه فرنگی ها به پایان رسید قابلمه حاوی گوجه فرنگی صاف شده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود ، پس از اینکه رب گوجه فرنگی کمی غلظت پیدا کرد نمک را اضافه کنید و با رب مخلوط کنید.

مرحله ششم

برای اینکه متوجه شوید رب گوجه فرنگی شما به غلظت کافی رسیده است با یک قاشق روی رب یک خط ایجاد کنید اگر خط ایجاد شده خیلی سریع پر شد رب شما به غلظت کافی نرسیده است و باید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا غلیظ تر شود.

مرحله هفتم

اگر زمانی زیادی طول کشید تا خط ایجاد شده با قاشق پر شود یعنی رب شما غلیظ شده و آماده است. رب گوجه فرنگی زمانی که کمی غلیظ شد باید متداوم هم زده شود زیرا احتمال ته گرفتن آن زیاد می شود و مراقبت بیشتری نیاز دارد.

مرحله هشتم

در این مرحله باید خیلی مراقب باشید تا رب شما ته نگیرد زیرا سوختن رب باعث بد طعم شدن رب شما خواهد شد. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به غلظت رسید روغن مایع را اضافه کنید و خوب با رب مخلوط کنید تا رنگ رب درخشان تر شود.

مرحله نهم

در صورت تمایل می توانید مقدار بیشتری روغن مایع به رب خود اضافه کنید. پس از اینکه رب گوجه فرنگی آماده شد حرارت زیر آنرا خاموش کنید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس آنرا در یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید و آنرا در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

نکات پخت رب گوجه فرنگی

جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگیخانگی به دلیل اینکه حاوی مواد نگه دارند نیست و در خانه تهیه می شود احتمال کپک زدن بیشتری دارد. اگر چند نکته را رعایت کنید احتمال کپک زدن رب شما به کمترین حد خواهد رسید. اولین مورد اینکه زمانی که گوجه فرنگی ها را صاف می کنید اجازه ندهید تخمه یا پوست گوجه فرنگی از صافی شما عبور کند.

دوم اینکه رب گوجه فرنگی را خود زود از روی حرارت برندارید و اجازه دهید کاملا غلیظ شود چون رب گوجه فرنگی شل و آبکی خیلی سریع کپک می زند. و در آخر اینکه پس از هر بار مصرف درب ظرف رب را محکم ببنید تا هوایی از بیرون وارد ظرف رب گوجه فرنگی نشود.

هر کیلوگرم گوجه فرنگی چقدر رب می دهد؟

این سوال خیلی از افراد است و هر کس جواب متفاوتی به آن می دهد. به طور معمول باید از هر ۴ کیلوگرم گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم رب گرفت. البته این درصد به نوع گوجه فرنگی مرتبط است. گوجه فرنگی های آبکی هر ۵ تا ۶ کیلوگرم ۱ کیلوگرم رب می دهد ولی گوجه فرنگی ها گوشتی هر ۴ کیلوگرم ۱ کیلوگرم رب می دهد.

نگهداری طولانی تر رب گوجه فرنگی

بهتر است رب گوجه فرنگی را در ظروف شیشه ای نگهداری کنید و برای اینکه رب گوجه فرنگی ماندگاری بیشتری داشته باشد و بتوانید انرا بیرون از یخچال هم نگهداری کنید توصیه می کنیم روی سطح رب گوجه فرنگی کمی روغن زیتون اضافه کنید. با این روش می توانید رب گوجه فرنگی را بدون مواد نگهدارنده تا یک سال نگهداری کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.