طرز تهیه دمپخت عدس و کلم

طرز تهیه دمپخت عدس با گوشت ساده دمی عدس دمپختک عدس و کلم شیرازی xvc jidi nl oj uns

دمپخت عدس و کلم یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر شیراز می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۳ پیمانه
عدس۱ پیمانه
کلم برگ۱ عدد کوچک
سبزی پلویی۵۰۰ گرم
هویج۲ عدد متوسط
آب لیمو ترش۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت دمپخت عدس

مرحله اول

برای تهیه دمپخت عدس و کلم شیرازی ابتدا برنج را می خیسانیم، سپس عدس را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس به طور کامل بپزد (نه خیلی سفت نه خیلی له شود)

مرحله دوم

در این مرحله کلم برگ را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا کلم کمی سرخ شود، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک و زردچوبه اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله کلم و زردچوبه را کمی تفت می دهیم تا یکدست شوند، در ادامه آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا کلم به مدت ۵ دقیقه آب بیندازد. در ادامه کلم را تا زمانی که آبش به طور کامل کشیده شود تفت می دهیم.

مرحله چهارم

پس از اینکه کلم به طور کامل سرخ شد و رنگش مایل به قهوه ای کمرنگ شد، سبزی پلویی که متشکل از تره، ریحان، ترخون و شوید است را خرد می کنیم و به همراه هویج نگینی شده به قابلمه حاوی کلم اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

در ادامه برنج را به قابلمه اضافه می کنیم و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد آب اضافه می کنیم و پس از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد، عدس پخته شده را اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله ششم

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار می دهیم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. در پایان دمپختک را داخل ظرف مناسب می کشیم و به دلخواه به همراه گوشت یا مرغ سرو می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.