طرز تهیه کباب کفتا اصیل و سنتی لبنانی به روش رستورانی

طرز تهیه کباب کفتا اصیل و سنتی لبنانی به روش رستورانی

طرز تهیه کباب لبنانی کباب لبنانی یکی از انواع کباب های خوشمزه و مخصوص لبنانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت …

طرز تهیه خوراک سوسیس رژیمی خوشمزه با سبزیجات کم کالری

طرز تهیه خوراک سوسیس رژیمی خوشمزه با سبزیجات کم کالری

طرز تهیه خوراک سوسیس رژیمی خوراک سوسیس و سبزیجات، یک خوراک بسیار خوشمزه است که از هر نوع سوسیسی به دلخواه، تهیه شده است. در این خوراک از انواع سبزیجات مختلف، استفاده …

طرز تهیه خورش چغرتمه خوشمزه به روش گیلانی با مرغ

طرز تهیه خورش چغرتمه خوشمزه به روش گیلانی با مرغ

طرز تهیه خورش چغرتمه خورشت چغرتمه یا چخرتمه یکی از غذاهای شناسنامه دار و قدیمی استان گیلان است که در مناطق مختلف این استان به روش های متفاوتی تهیه می ‌شود، برای …

طرز تهیه دمپختک

طرز تهیه دمپختک با نیمرو کته زرد باقالی پلو کته دمپختک اصفهانی دمپخت شیرازی قمی لپه باقالی کالری دمپختک

دمپختک باقالی که با نام دمی باقالی هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای پلویی ساده خوشمزه ایرانی است، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپختک باقالی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
باقالی زرد۱٫۵ پیمانه
پیاز۲ عدد متوسط
تخم مرغ۲ عدد
آب۴٫۵ پیمانه
کره۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

طرز تهیه دمپختک

مرحله اول

برای تهیه دمپختک ابتدا باقالی ها را به مدت ۲ ساعت در یک کاسه آب می خیسانیم تا نرم شوند، برنج را هم نسبت به نوع آن در یک ظرف جداگانه به همراه مقداری نمک می خیسانیم. برای شروع ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

مرحله دوم

سپس پیازهای نگینی را به همراه نیمی از کره داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک و طلایی شوند، سپس نصف پیاز داغ را کنار می گذاریم. در ادامه باقالی ها را آبکشی می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.

مرحله سوم

حالا چند دقیقه ای باقالی ها را تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند و هنگام پخت له نشوند. در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به باقالی ها اضافه می کنیم ( در صورت تمایل می توانید ادویه های مورد علاقه خود را نیز در این مرحله اضافه کنید )

مرحله چهارم

سپس باقالی ها را به همراه ادویه ها خوب تفت می دهیم تا با هم ترکیب شده و یکدست شوند. پس از اینکه مواد به خوبی ترکیب شدند ۲ پیمانه آب گرم اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه باقالی ها با حرارت بسیار ملایم بپزند.

مرحله پنجم

در ادامه برنج را آبکشی می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن برنج دو و نیم پیمانه دیگر آب گرم، به همراه پیاز داغ، یک قاشق غذاخوری نمک و در صورت تمایل برای بهتر شدن رنگ غذا مقداری زعفران دم کرده هم اضافه می کنیم.

مرحله ششم

حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را ملایم تر می کنیم و صبر می کنیم تا آب موجود در قابلمه کشیده شود و آب خیلی کمی داخل قابلمه بماند.

مرحله هفتم

سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع (از کره هم می توانید استفاده کنید) به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا غذا دم بکشد. در این مرحله برای دم کشیدن بهتر دمپختک می توانید زیر درب قابلمه یک دم کنی هم قرار بدهید.

مرحله هشتم

حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز است تا دمپختک به خوبی دم بکشد. پس از اینکه دمپختک آماده شد باقیمانده کره را داخل آن می ریزیم و مخلوط می کنیم. در کنار دمپختک معمولا از انواع ترشی، سالاد شیرازی و تخم مرغ نیمرو شده استفاده می شود.

نکات طرز تهیه دمپختک

دمپختک زعفرانی

برای رنگ دادن به دمپختک معمولا از زردچوبه استفاده می شود ولی اگر می خواهید رنگ دمپختک شما کدر نباشد می توانید مقداری کمتری زردچوبه اضافه کنید و به جای آن از زعفران دم کرده استفاده کنید تا علاوه بر عطر بهتر دمپختک، رنگ مجلسی تری نیز داشته باشید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 3 مهر 1400
           
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.