طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ و خوشمزه به روش خانگی + 6 نکته مهم
طرز تهیه مربای آلبالو
مربای آلبالو یکی از انواع مرباهای خوشرنگ و خوشمزه ایرانی است که مانند دیگر مرباها به عنوان صبحانه سرو میشود. طعم مربای آلبالو به دلیل اینکه این میوه طعمی ترش دارد، ملس می باشد و به کسانی که عاشق طعم ترش و شیرین هستند توصیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای آلبالو در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 1 شیشه | مقدار مواد |
آلبالو | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلوگرم |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل (اختیاری) | ۱ پنس |
دستور پخت مربای آلبالو
فهرست محتوا
- 1 مرحله ۱: آمادهسازی آلبالوها و قرار دادن در قابلمه
- 2 مرحله ۲: جوشاندن و استراحت آلبالوها
- 3 مرحله ۳: جدا کردن کف روی آلبالوها
- 4 مرحله ۴: تنظیم حرارت و قوام مربا
- 5 مرحله ۵: خارج کردن آلبالوها
- 6 مرحله ۶: خنک کردن و نگهداری مربا
- 7 مرحله ۷: جلوگیری از سر رفتن مربای آلبالو
- 8 مرحله ۸: نکاتی برای رسیدن به طعم و رنگ مطلوب
- 9 مرحله ۹: تنظیم میزان شکر در ترشی و شیرینی مربا
- 10 درست کردن شربت آلبالو
- 11 انتخاب آلبالوی مناسب برای مربا
- 12 اهمیت شکل و ظاهر آلبالو
مرحله ۱: آمادهسازی آلبالوها و قرار دادن در قابلمه
برای طرز تهیه مربای آلبالو به روش سنتی ابتدا هسته های آلبالوها را به وسیله دستگاه هسته گیر یا خلال دندان خارج می کنیم و آنها را به صورت لایه ای داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. به این صورت که روی هر لایه آلبالو مقداری شکر می پاشیم، این کار باعث میشود که آلبالوها آب بیندازند.
مرحله ۲: جوشاندن و استراحت آلبالوها
در ادامه هسته های آلبالو را داخل یک لیوان آب جوش می ریزیم، سپس آب جوش را صاف می کنیم و به قابلمه حاوی آلبالوها اضافه می کنیم. حالا قابلمه حاوی آلبالو را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا آلبالوها به خوبی آب بیندازند.
مرحله ۳: جدا کردن کف روی آلبالوها
پس از گذشت این زمان قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید و روی آلبالوها کف کند. حالا با قاشق یا کفگیر کف روی آلبالوها را جمع می کنیم و دور می ریزیم. این کار را حتما انجم دهید تا مربای شفاف شفاف و درخشان شود.
مرحله ۴: تنظیم حرارت و قوام مربا
حرارت زیر قابلمه را نیز نیست کم و زیاد کنید چون باعث می شود رنگ مربا سیاه شود. حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا مربا قوام بیاید، اگر مربا بیشتر از ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند کیفیتش افت می کند و رنگش تیره می شود.
مرحله ۵: خارج کردن آلبالوها
اگر پس از ۳۰ دقیقه دیدید که مربا قوام نیامده است آلبالوها را خارج کنید و فقط اجزه دهید شربت مربا روی حرارت بماند تا به قوام برسد و حالتی کشدار پیدا کند. در آخر مقداری آبلیمو و در صورت تمایل وانیل اضافه می کنیم.
مرحله ۶: خنک کردن و نگهداری مربا
البته احتمال شکرک زدن این مربا خیلی کم است و می توانید آبلیمو را هم حذف کنید. حالا اجازه می دهیم مربا به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط خنک شود، سپس آنرا داخل ظرف شیشه ای می ریزیم و داخل یخچال نگهدای می کنیم.
مرحله ۷: جلوگیری از سر رفتن مربای آلبالو
یکی از نکات مهمی که در تهیه این مربا باید به آن توجه داشته باشیم سر رفتن آب آلبالو است. آب آلبالو مستعد کف زیاد است و به همین دلیل باید در زمان پخت، کاملا مراقب باشید تا آب آلبالو سرریز نشود.
مرحله ۸: نکاتی برای رسیدن به طعم و رنگ مطلوب
در حین تهیه مربای آلبالو، میتوانید از آلبالوهای تازه یخ زده یا فریزری استفاده کنید، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که طعم و رنگ مربا با آلبالوهای تازه بسیار متفاوت است. همچنین، در صورتی که نمیخواهید از آبلیمو استفاده کنید، میتوانید از کمی جوهر لیمو نیز استفاده کنید.
مرحله ۹: تنظیم میزان شکر در ترشی و شیرینی مربا
یکی از مواردی که در تهیه مربا باید تنظیم شود، میزان شکر است. شیرینی و ترشی مربا بستگی به مقدار افزوده شده شکر دارد، بنابراین شما میتوانید مقدار شکر را نسبت به ذائقه خود و خانواده کم یا زیاد کنید.
نکات مربای آلبالو
درست کردن شربت آلبالو
اگر بخواهیم در کنار مربای آلبالو، شربت این میوه را هم درست کنیم، کافیست که مقداری بیشتری شکر اضافه کنیم و در پایان مقداری از شربت مربا را درون شیشه بریزیم و درون یخچال نگهداری کنیم. برای تهیه شربت کافیست که شیره اضافی مربا را با آب خنک ترکیب کرده و سرو کنیم. آموزش کامل شربت آلبالو را در مطلب زیر ببینید.
انتخاب آلبالوی مناسب برای مربا
در ابتدا، برای انتخاب بهترین آلبالو برای تهیه مربا، باید به رنگ آلبالو توجه کنید. عموما، آلبالوهای با رنگ روشنتر برای این کار مناسبتر هستند. به یاد داشته باشید که رنگ آلبالو در نهایت روی رنگ مربا تاثیر میگذارد، بنابراین اگر مربایی با رنگ عالی و زیبا را ترجیح میدهید، آلبالوهای با رنگ روشنتر را انتخاب کنید.
اهمیت شکل و ظاهر آلبالو
علاوه بر رنگ، شکل و ظاهر آلبالو نیز بسیار مهم است. آلبالوهایی که شکل گرد و کروی دارند، برای تهیه مربا ایدهآل هستند. دلیل این موضوع این است که هسته این نوع آلبالوها را بسیار راحت میتوان جدا کرد و این کار تاثیر چشمگیری بر کیفیت مربای آلبالو خواهد داشت. برخلاف آلبالوهای گرد و کروی، آلبالوهایی که در ته آنها شیار کوچکی یا فرورفتگی دارند، اصلا برای تهیه مربا مناسب نیستند. زمانی که سعی میکنید هسته این نوع آلبالوها را بیرون بیاورید، آنها له میشوند و بافت و شکل خود را از دست میدهند که میتواند باعث کاهش کیفیت مربای آلبالو شود.
- منبع :
- ashpazi.termeh
سلام خیلی ممنون از دستور خوب و عالیتون🙏🏻
سلام
ممنون از لطف و محبت شما.
سلام وقتتون بخیر مرسی از دستور خوبتون
گفتید برای شربت شکر بیشتری نیازه…زمانی که آلبالوهارو جداکردیم و مقداری آب برایش برداشتیم باقیمانده ان را که میخواهیم شربت کنیم شکر بهش اضافه کنیم؟
سلام
اگر بخواهید همزمان شربت و مربا درست کنید، باید از ابتدا مقدار شکر را بیشتر در نظر بگیرید.
سلام میشه هسته های آلبالو رو جدا نکنیم
با سلام
مشکلی نیست، بعد پخت یا در زمان استفاده میتونید هستهها را جدا کنید.
سلام. ممنون از اموزشتان می خواستم بفرمایید علت کپک زدن مربای البالو پس از مدتی نگهداری چیست .ممنون و متشکر ازراهنماییتان میشوم .
با سلام
تشکر از لطف شما
اصلی ترین دلیل کپک زدن مربای آلبالو، قوام نیامدن مربا هنگام پخت است. یعنی اگر شهد مربا به خوبی غلیط نشود، مربا خیلی زود کپک میزند.
دلایل دیگر که کمتر تاثیرگذار هستند عبارتند از:
عدم بستن درب ظرف مربا پس از استفاده، کم بودن شکر استفاده شده در تهیه مربا و رطوبت یا آلودگی ظرف مربا
دستورتون عالی بود. هم رنگ مربام عالی شد هم طعمش. دستتون درد نکنه
با سلام
خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفته.