طرز تهیه روغن دنبه

طرز تهیه روغن دنبه مرحله سوم بی بو تبریزیان دکتر خیر اندیش دکتر ضیایی در برنامه طبیب روازاده ساناز مینایی

روغن دنبه یکی از انواع روغن های سنتی و بسیار مقوی ایرانی است که در تهیه انواع غذاها می توانیم از آن استفاده کنیم. در گذشته این روغن با نام روغن خوب شناخته می شد و  افرادی که دارای شغل های سخت و طاقت فرسا بودند از این روغن برای تقویت بدن خود استفاده می کردند. البته کسانی که در طول روز تحرک کمی دارند بهتر است در مصرف این روغن تعادل را رعایت کنند، چون روغن دنبه دارای کالری بسیار بالایی می باشد و می تواند باعث افزایش وزن خیلی سریع شود. کسانی که بیش از حد لاغر و دارای تحرک زیاد هستند برای چاقی و افزایش وزن سریع می توانند این روغن را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم روغن دنبه
دنبه تازه1 کیلوگرم
سیب1 عدد
هویج1 عدد
برگ بو2 عدد
رزماری1 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه2 قاشق چایخوری
هل4 عدد
میخک4 عدد
سرکه سیب¾ لیوان
ماست½ لیوان
ترکیب آب و گلاب½ لیوان

دستور تهیه روغن دنبه

مرحله اول

برای تهیه روغن دنبه سنتیو مقوی ابتدا دنبه را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های در اندازه سه سانتیمتر خرد می کنیم و داخل پلاستیک فریزر قرار می دهیم، سپس در فریزر قرار می دهیم تا خودش را بگیرد.

مرحله دوم

(فریزر کردن برای این است که  دنبه راحت چرخ شود و به چرخ گوشت هنگام چرخ کردن فشار وارد نشود) کمی یخ بشود و بعد از داخل فریزر بیرون می آوریم و آن ها را با چرخ گوشت چرخ می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم.

مرحله سوم

زرماری را به همراه برگ بو، دانه فلفل سیاه، هل، میخک داخل آسیاب می ریزیم و دستگاه را روشن می کنیم و پودر شده ادویه ها را تحویل می گیریم و کنار می گذاریم. سپس دنبه های چرخ شده را داخل قابلمه ای می ریزیم

مرحله چهارم

سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم.دنبه ها سریع آب می اندازند و سرکه سیب را به همراه آب و گلاب به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا 30 دقیقه بپزند.بعد ادویه های پودر شده و ماست را به آن می افزاییم

مرحله پنجم

حالا بلافاصله هویج را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم و به مواد اضافه می کینم.همین طور سیب را نیز می شوییم و هسته های آن را جدا می کنیم و داخل قابلمه دنبه قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 1 ساعت با حرارت کم بپزد.

مرحله ششم

پس از گذشت زمان پخت، درب قابلمه را بر می داریم و اجازه می دهیم تا 3 ساعت دیگر با حرارت بسیار کم دنبه ها بپزد.بعد از اینکه پخت دنبه ها کامل شد، روی کاسه ای بزرگ صافی قرار می دهیم و قابلمه محتوی دنبه را از روی حرارت بر می داریم

مرحله هفتم

سپس دنبه و همگی مخلفات داخل آن را داخل صافی می ریزیم (به ان ها جزغاله می گویند)صبر می کنیم تا آب دنبه ها کاملا داخل کاسه بریزد و بعد صافی را از روی کاسه بر می داریم و کنار می گذاریم و روغن دنبه را در شیشه ای می ریزیم

مرحله هشتم

سپس در جای خنک قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و جامد شود.حدودا هر یک کیلو دنبه به ما 600 گرم روغن دنبه می دهد.می توانید به جای انواع روغن های مضر از این روغن سالم در طبخ انواع غذاها استفاده کنید و نوش جان کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 15 بهمن 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.