طرز تهیه فرنی

طرز تهیه فرنی نشاسته شیرازی بدون شیر , فرنی مجلسی با آرد برنج برای 8 نفر ,  فرنی دونفره برای نوزاد با شیر گاو

فرنی یکی از غذاهای سبک و بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر در مناسبت های خاص مثل ماه مبارک رمضان طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه شله زرد فوری مجلسی و خوشمزه به روش ساده و زعفرانی

روش اول : فرنی با آرد برنج

مواد لازم برای ۴ نفر
شیر۴ لیوان
آرد برنج۴ قاشق غذاخوری
گلاب۲ قاشق غذاخوری
شکر۸ قاشق غذاخوری
زعفران دم کردهدر صورت تمایل

دستور پخت فرنی با آرد برنج

مرحله اول

ابتدا شیر را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا در شیر کاملا حل شود. سپس گلاب را اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و آرد برنج را نیز کم کم می افزاییم.

مرحله دوم

سپس به آرامی با مواد مخلوط می کنیم تا داخل شیر گوله نشود و همین طور به هم زدن را ادامه می دهیم و کمی حرارت را ملایم می کنیم تا شیر به جوش بیاید و بعد حرارت را مجددا کم می کنیم. برای فرنی به طور مداوم باید مواد را هم زد تا ته نگیرد و به قوام برسد.

مرحله سوم

پس از اینکه فرنی غلیظ شد و به قوام رسید ( دقت کنید خیلی سفت نشود چون زمانی که فرنی خنک شود کمی سفت تر می شود ) قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم ولی همچنان به هم زدن ادامه می دهیم.

همچنین ببینید : طرز تهیه حلیم گندم سریع و خوشمزه و مخصوص به روش نذری

مرحله چهارم

به این دلیل هم زدن را ادامه می دهیم زیرا فرنی هنوز داغ است و اگر رها شود ته می گیرد. می توانید یک فرنی دو رنگ نیز داشته باشید به این صورت که نصف فرنی را داخل کاسه ای بریزید و کمی زعفران دم کرده و یا رنگ غذا مجاز به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم

پس از اینکه فرنی از حرارت افتاد می توانید اول فرنی سفید رنگ را در ظرف مورد نظر بریزید و بعد فرنی رنگی را بریزید و همان زمان نوش جان کنید و یا اجازه بدهید داخل محیط خنک شود و بعد داخل یخچال قرار دهید تا آب نیندازد. نوش جان

روش دوم : فرنی با نشاسته

مواد لازم برای ۲ نفر
شیر۲ لیوان
نشاسته۲ قاشق سوپخوری
شکر۲ قاشق سوپخوری
وانیل۱ پنس
گلاب¼ قاشق چایخوری

دستور پخت فرنی با نشاسته

مرحله اول

ابتدا شیر را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس نشاسته را به شیر اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا نشاسته با شیر مخلوط شود. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شیر را به صورت متداوم هم می زنیم.

همچنین ببینید : طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی و تقویت بدن به روش سنتی

مرحله دوم

هم زدن را تا جایی که مخلوط شیر و نشاسته به غلظت مناسب برسند ادامه می دهیم، سپس شکر را به همراه وانیل و گلاب به فرنی اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس فرنی را زا روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله سوم

اگر می خواهید فرنی را به صورت زعفرانی درست کنید هم کمی زعفران دم کرده به همراه شکر به فرنی اضافه کنید. پس از اینکه فرنی را از روی حارت کنار گذاشتیم صبر می کنیم تا کمی خنک شود سپس در ظرف مورد نطرمان می کشیم و با مواد دلخواه تزیین می کنیم.

نکات پخت فرنی

فرنی با آرد گندم

برای تهیه فرنی با آرد گندم کافیست آرد برنج را از لیست مواد لازم حذف کنید و به جای آن از ۴ قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده کنید. روش پخت فرنی تفاوتی ندارد فقط برای اینکه فرنی یکدست باشد حتما آرد گندم را دو مرتبه الک کنید سپس به دیگر مواد اضافه کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.