طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی به روش نذری تهرانی + فوت و فن‌های طلایی

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر 15 نفر 8 نفرد رزا منتظمی فوری 100 نفر 200 نفر 50 نفر تصویری با شیر پخت اصولی شله زرد

شله زرد یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان دسر هم شناخته می شود، البته امروزه بیشتر به عنوان پیش غذا تهیه می شود. نکته جالب در مورد شله زرد این است که مانند غذاهایی مثل قیمه و عدس پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می شود و به همین دلیل معمولا در مناسبت های خاص مذهبی برای پخش کردن به صورت نذری به مقدار زیاد طبخ می شود.

برای تهیه شله زرد نذری، ابتدا برنج را در آب و گلاب خیس می‌کنیم. بادام‌ها را نیز خیس کرده تا پوست آن‌ها جدا شود. سپس برنج خیس خورده را به همراه آب در قابلمه‌ای جوشانده، کف آن را گرفته و حرارت را کم می‌کنیم تا بپزد. پس از نیم‌پز شدن برنج، شکر را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا شکر حل شود و شله زرد ته نگیرد.

بادام‌های خلال شده و زعفران دم کرده به همراه نمک اضافه کرده و هم می‌زنیم تا به قوام مطلوب برسد. در صورت لزوم کره اضافه کرده و پس از خنک شدن، شله زرد را تزئین و سرو می‌کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله زرد در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
برنج نیم دانه۲ لیوان
شکر۴ لیوان
گلابنصف لیوان
خلال بادام۱۰۰ گرم
کره۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
دارچینبرای تزیین

طرز تهیه شله زرد

مرحله 1: آماده‌سازی و شستشوی برنج

برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.

مرحله 2: خیساندن برنج با گلاب و آب

این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.

مرحله 3: خیساندن بادام‌ها و آماده‌سازی برای پخت

بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.

مرحله 4: جوشاندن آب و اضافه کردن مخلوط برنج

سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.

مرحله 5: افزودن شکر و تست بافت برنج

سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر برنج به طور کامل نرم شده بود، ابتدا زعفران را اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود، سپس شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد.

مرحله 6: اضافه کردن بادام و زعفران

پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد. حالا بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. در ادامه کمی نمک به شله زرد می افزاییم.

مرحله 7: رسیدن به غلظت مطلوب

سپس شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم.

مرحله 8: تنظیم غلظت نهایی و افزودن کره

اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.

مرحله 9: تزئین و سرو شله زرد

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد هم مانند مشکوفی پس از اینکه خنک می شود کمی سفت تر می شود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان

نکات طرز تهیه شله زرد

کالری شله زرد نذری

کالری شله زرد، که یکی از غذاهای نذری محبوب است، نسبتاً بالا می‌باشد. مثلاً، در هر قاشق غذاخوری از این دسر سنتی، حدود ۴۹ کالری وجود دارد به همراه ۹ گرم کربوهیدرات، ۶۴ گرم قند و ۲.۱ گرم چربی. به همین دلیل زیاده روی در مصرف شله زرد میتواند باعث چاقی شود.

آب انداختن شله زرد

یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار می دهیم مانند فرنی آب می اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است.

پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.

طرز تهیه شله زرد قالبی

برای تهیه شله زرد قالبی زعفرانی، ابتدا برنج را پاک کرده، شسته و با گلاب و آب به مدت ۳ ساعت خیس می‌کنیم، سپس آب آن را دور ریخته و برنج را در قابلمه‌ای با ۱۰ لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم. پس از پخته شدن برنج، زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

شکر، هل ساییده یا عرق هل، کره، گلاب و خلال بادام را به ترتیب افزوده و هم می‌زنیم. پودر ژلاتین را در آب سرد حل کرده، بن ماری کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم. پس از جوشیدن و دم کشیدن، شله زرد را در قالب ریخته و پس از بسته شدن در یخچال، با دارچین و پودر پسته تزیین می‌کنیم.

خلال بادام خانگی

در صورتی که تمایل دارید شله زرد خود را با خلال بادام خوشمزه و اورگانیک درست کنید توصیه می کنیم از خلال بادام خانگی استفاده کنید. اگر با روش درست کردن خلال بادام در منزل آشنایی ندارید می توانید از مقاله زیر اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

چه امتیازی میدی؟
دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در یکشنبه 5 فروردین 1403

1 دیدگاه

  • مریم 5 آوریل 2024 at 6:24 ب.ظ

    اخه ۴ لیوان شکر! چه خبره! همه از قدیم خوردن عادت کردن هیچ کس نگفت چقدر این غذا مضره. فک کن فقط ۴ لیوااااااااان شکر!!!! میدونی اصن چقدر قنده! چقدر مضره!!!

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.