طرز تهیه کلوچه زنجبیلی خوشمزه و مخصوص به روش مشهدی
طرز تهیه کلوچه زنجبیلی
کلوچه زنجبیلی یکی از انواع کلوچه های خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به تبریز می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبسایت تفریحی چی شی همراه باشید.
مواد لازم کلوچه زنجبیلی | |
آرد نان فانتزی | ۲۵۰ گرم |
آب | ½ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
کره | ۲۵ گرم |
روغن مایع | ۱ قاشق سوپخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
بهبود دهنده | ½ قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
ماست پر چرب | ۵۰ گرم |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق سوپخوری |
مواد لازم رومال کلوچه | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
خامه صبحانه | ۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
عسل | ۱ قاشق مرباخوری |
شیره انگور یا خرما | ۱ قاشق مرباخوری |
دستور پخت کلوچه زنجبیلی
مرحله اول
برای تهیه کلوچه زنحبیلی سنتی ابتدا آب ولرم را به همراه پودر خمیر مایه و شکر داخل یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم و درب کاسه را می گذاریم، سپس کاسه را در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه کره، ماست و روغن مایع در یک کاسه مناسب می ریزیم و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس آرد را به همراه بهبود دهنده، نمک و پودر زنجبیل مخلوط می کنیم و پس از الک کردن به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند و خمیر شکل بگیرد، سپس خمیر را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شود. در پایان باید خمیری نرم و لطیف داشته باشیم که شل و چسبناک نباشد.
مرحله چهارم
خمیر را چونه می گیریم، سپس روی آنرا با یک پارچه یا پلاستیک می پوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را مجددا چونه می گیریم.
مرحله پنجم
در این مرحله درون سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم، سپس چونه ها را داخل سینی فر می چینیم و روی چونه ها را مجددا با پارچه یا پلاستیک می پوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر به چونه ها استراحت می دهیم.
مرحله ششم
پس از گذشت این زمان چونه را با دست کمی فشار می دهیم تا کمی تخت شوند و با هر وسیله ای داریم روی خمیرها طرح می زنیم. حالا فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود.
مرحله هفتم
در همین حین مواد رومال را در یک کاسه کوچک با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس با برس روی خمیرها می مالیم. در ادامه سینی فر را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا کلوچه ها بپزند.
- منبع :
- img from instagram.com/art_of_cakery