طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

طرز تهیه سالاد الویه سالاد الویه یکی از انواع سالادهای معروف و پرطرفدار در سراسر جهان است که اصالت آن مانند سالاد روسی متعلق به کشور روسیه می باشد. برای مشاهده این …

طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

طرز تهیه شامی رودباری شامی رودباری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر رودبار می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با …

طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و مخصوص رستوران های گیلان

طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و مخصوص رستوران های گیلان

طرز تهیه میرزا قاسمی میرزا قاسمی یکی از غذاهای اصیل و بسیار محبوب استان گیلان است که به دلیل طعم خوشمزه و خاصی که به خاطر بادمجان کباب شده دارد در تمام …

طرز تهیه یرالما یومورتا

طرز تهیه یرالما یومورتا تبریز سیب زمینی و تخمه مرغ پخته استان آذربایجان شرقی، تبریز تنوری ارومیه یعنی چی چیست xvc jidi dvhglh d l vjh

یرالما یومورتا یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با طعم های متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه اصالتا متعلق به شهر تبریز می باشد و در گویش تبریزی یرالما یومورتا نامیده می شود. این غذای خوشمزه را ما در زبان فارسی با نام سیب زمینی و تخم مرغ می شناسیم. البته روش پخت و مخلفات این غذا بسیار متفاوت است و با روشی خاص پخته می شود، ما سیب زمینی و تخم مرغ را به صورت آبپز درست می کنیم، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته می شود و به همین دلیل طعم خوشمزه تری دارد. جالب است بدانید این غذای یکی از محبوب ترین غذاهای شهر تبریز محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی تبریزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 2 نفر
سیب زمینی3 عدد متوسط
تخم مرغ3 عدد
گشنیز تازه200 گرم
پیاز1 عدد درشت
نان لواشبه تعداد کافی
کره50 گرم
سنگ نان سنگک3 مشت
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

دستور پخت یرالما یومورتا

مرحله اول

برای تهیه یرالما یومورتا به روش تبریزی ابتدا سنگ های نان را از نانوایی سنگک محل تهیه می کنیم و داخل قابلمه ای مسی می ریزیم. در ادامه سیب زمینی ها را تمیز با اسکاج می کشیم و آبکشی می کنیم.

مرحله دوم

سپس همان طور با پوست روی سنگ های داخل قابلمه قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان سنگ ها داغ شوند و سیب زمینی ها بپزند.

مرحله سوم

در این مرحله تخم مرغ ها را داخل کیسه ای قرار می دهیم و گره می زنیم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. در ادامه کیسه محتوی تخم مرغ ها را داخل آن می گذاریم.

مرحله چهارم

سپس اجازه می دهیم تا 15 دقیقه الی 20 دقیقه کاملا مغز پخت شوند. در ادامه گشنیزها را پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه آنها را ساطوری خرد می کنیم.

مرحله پنجم

حالا پیاز را نیز پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی درشت و نازک خرد می کنیم و با جعفری مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه سیب زمینی های تنوری پخته شدند.

مرحله ششم

با یک کارد داخل سیب زمنی ها می زنیم اگر راحت فرو رفت یعنی کاملا پخته شده اند. سیب زمینی ها را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا از دما بیافتند. سپس تخم مرغ ها را نیز بررسی می کنیم.

مرحله هفتم

اگر تخم مرغ ها نیز پخته شده بودند، پوست روی آن ها را می گیریم، سپس نان لواش را روی صفحه کار قرار می دهیم و از لبه آن کمی تا وسط نان تا می زنیم و ابتدا یک عدد از سیب زمینی های پخته شده را وسط آن قرار می دهیم.

مرحله هشتم

سپس سیب زمینی را از وسط نصف می کنیم و با گوشتکوب دستی یا پشت قاشق روی هر نیمه آن می زنیم تا سیب زمینی داخل نان متلاشی شود و بعد آن را به صورت یکدست روی نان پخش می کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله مقداری کره را با چاقو خرد می کنیم و در سرتاسر نان به صورت عمودی پخش می کنیم و بعد 1 عدد از تخم مرغ ها را با چاقو خرد می کنیم و به همه نقاط نان پخش می کنیم و مخلوط پیاز و جعفری خرد شده را نیز روی مواد می ریزیم.

مرحله دهم

حالا در صورت تمایل کمی نمک و فلفل سیاه روی مواد به صورت پخش می ریزیم و نان را جمع می کنیم به صورت لوله ای و داخل کیسه فریزر یا کاغذ می پیچیم. در پایان یرالما یومورتا را به صورت گرم سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 11 دی 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.