طرز تهیه سس مایونز خوشمزه و مخصوص صنعتی در منزل
طرز تهیه سس مایونز
سس مایونز یکی از انواع سس های معروف و پر مصرف در سراسر جهان است که به همراه انواع سالاد ها و غذاها سرو می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
روغن مایع | ۱ لیوان |
سرکه | ۲ قاشق مرباخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
پودر خردل | ۱ پنس در صورت تمایل |
دستور تهیه سس مایونز
مرحله اول
برای تهیه سس مایونز حرفه ای ابتدا زرده تخم مرغ را به همراه شکرف پودر خردل و نمک داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با قاشق یا همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله دوم
در این مرحله سرکه را به همراه آبلیمو داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا مخلوط شوند، سپس نصف مخلوط سرکه و آبلیمو را کنار می گذاریم و نصف دیگر آنرا به کاسه حاوی زرده تخم مرغ اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله مواد را مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس روغن مایع را کم کم به صورت قطره قطره به کاسه اضافه می کنیم و با همزن دستی مواد را به صورت متداوم مخلوط می کنیم تا نیمی از روغن به مواد اضافه شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه نصف روغن مایع را به کاسه اضافه کردیم، روغن را کنار می گذاریم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا سس غلیظ شود. در این مرحله باید سس ما منسجم شده باشد و به اصطلا ح عامیانه خودش را گرفته باشد.
مرحله پنجم
در این مرحله باقیمانده سرکه و آبلیمو را به کاسه اضافه می کنیم و مواد سس را با همزن دستی یا قاشق مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، پس از اینکه مواد یکدست شدند دوباره مجددا روغن را به صورت قطره قطره به سس اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله باید هر قطره روغن که می ریزیم کمی مواد را مخلوط کنیم، سپس قطره بعدی روغن را اضافه کنیم. پس از اینکه روغن را به طور کامل به سس اضافه کردیم و سس قوام یافت، دیگر مواد سس را مخلوط نمی کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله فلفل سیاه را به سس اضافه می کنیم و کمی سس را مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس سس مایونز را به مدت ۲ ساعت در گوشه ای از آشپزخانه قرار می دهیم تا به خوبی استراحت کند.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۲ ساعت یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب می کنیم و سس را داخل ظرف می ریزیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم و در یخچال قرار می دهیم و بعد از هر بار مصرف هم باید درب شیشه را ببندیم تاسس ماندگاری بیشتری داشته باشد.
مرحله نهم
نکته مهم در تهیه سس مایونز خانگی این است که حتما مقدار خیلی زیادی سس درست نکنید و سعی کنید به اندازه مصرف یک هفته سس تهیه کنید، چون این سس مواد نگهدارنده ندارد ماندگاری آن حداکثر یک هفته است.
- منبع :
- img from instagram.com/iranpokht