طرز تهیه مربای زنجبیل خوشمزه و مجلسی به روش سنتی + نکات مهم

طرز تهیه مربای زنجبیل

طرز تهیه مربای زنجبیل,فیلم مربای زنجبیل ,طرز تهیه مربای زنجبیل با مغزیجات ,طرز تهیه مربای زنجبیل با سیب ,طرز تهیه مربای زنجبیل با گردو ,طرز تهیه مربای زنجبیل با عسل ,طرز تهیه مربای زنجبیل با عسل و مغزیجات ,مربای زنجبیل با گردو و کنجد ,مربای زنجبیل یگانه محلات

امروز بیایید با هم یک مربای خوشمزه درست کنیم؛ مربای زنجبیل. این مربا با طعم تند و شیرینش می‌تونه هر صبحانه‌ای رو به یک وعده‌ی لذت‌بخش تبدیل کنه. استفاده از زنجبیل تازه در این دستور، عطر و طعم منحصربه‌فردی به مربا می‌ده که نمی‌شه از کنارش به سادگی گذشت. تهیه‌ی این مربا خیلی ساده است و نیاز به مواد خیلی پیچیده‌ای ندارید. بریم که یاد بگیریم چطور این مربای خوش طعم رو در خانه تهیه کنیم.

برای تهیه مربای زنجبیل، اول از همه پوست زنجبیل‌ها رو می‌گیریم و توی قابلمه می‌ریزیم. بعدش قابلمه رو نصفه آب می‌کنیم و روی حرارت می‌ذاریم تا آب به جوش بیاد. زنجبیل‌ها رو پنج دور جوشونده و آبشونو دور می‌ریزیم تا تلخیشون گرفته شه. بعد، زنجبیل رو با شکر، هل و زعفران دم کرده، به همراه آب داخل قابلمه می‌ریزیم و حرارت می‌دیم تا شکر حل شه و مربا قوام بیاد. وقتی مربا قوام اومد، می‌ذاریم خنک شه و بعد توی ظروف شیشه‌ای درب دار می‌ریزیم و تو یخچال نگهداری می‌کنیم.

مواد لازممقدار مواد
زنجبیل۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
هل۶ عدد
آب½ لیتر
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری غلیظ

دستور پخت مربای زنجبیل

مرحله ۱: آماده‌سازی زنجبیل

برای تهیه مربای زنجبیل مجلسی ابتدا پوست زنجبیل ها را می گیریم و آنها را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله ۲: جوشاندن زنجبیل

پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، ۵ دقیقه صبر می کنیم سپس آب درون قابلمه را دور می ریزیم. عمل جوشاندن رنجبیل ها را باید ۵ مرتبه تکرار کنیم تا تلخی رنجبیل ها به طور کامل گرفته شود و طعم مربا را خراب نکنند.

مرحله ۳: افزودن مواد و جوشاندن مخلوط

پس از اینکه زنجبیل ها را ۵ مرتبه جوشاندیم، آنها را به همراه نیم لیتر آب، شکر، هل و زعفران دم کرده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر به طور کامل حل شود و مربا به قوام برسد.

مرحله ۴: تست قوام مربا

برای اینکه متوجه شویم مربا به قوام رسیده است، یک قاشق از شهد مربا بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود، سپس شهد را بین دو انگشت خود تست می کنیم، اگر شهد مربا بین دو انگشت کش آمد یعنی مربا به قوام رسیده است.

مرحله ۵: خنک کردن و نگهداری مربا

در پایان پس از اینکه مربا به قوام رسید، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم مربا در دمای محیط خنک شود، سپس آنرا داخل ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.

نکات پخت مربای زنجبیل

مربای زنجبیل با هل و زعفران

برای آماده‌سازی مربای زنجبیل تازه، نه تنها می‌توانید از خواص زنجبیل بهره ببرید، بلکه با افزودن دانه‌های هل و زعفران دم کرده، عطر و طعم بی‌نظیری به مربا اضافه کنید. این ترکیبات نه تنها مزه‌ی مربا را بهتر می‌کنند بلکه خواص آرام‌بخش و ضد التهابی دارند که مصرف روزانه‌ی آن‌ها می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.

رفع شکرک زدن مربای زنجبیل

گاهی اوقات پیش می‌آید که مربای زنجبیل بعد از مدتی نگهداری در یخچال یا محلی خنک، شکرک می‌زند. این اتفاق نشان‌دهنده‌ی کریستالیزه شدن شکر در مرباست و نه تنها ظاهر مربا را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه ممکن است بر بافت و طعم آن نیز اثر بگذارد. اما نگران نباشید، راه حلی ساده و مؤثر برای حل این مشکل وجود دارد.

برای رفع شکرک مربای زنجبیل، کافی است مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید. میزان آب بستگی به مقدار شکرک و غلظت مربا دارد، اما به طور کلی یک چهارم فنجان آب برای هر کیلوگرم مربا کافی است. پس از اضافه کردن آب، مربا را بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید برای چند دقیقه بجوشد. این کار باعث می‌شود که شکر حل شده و مربا دوباره به حالت یکدست و صاف خود بازگردد.

خواص زنجبیل

زنجبیل از مواد غذایی محسوب می شود که خاصیت های بسیار برای سلامتی بدن و درمان انواع بیماری ها دارد. اگر تمایل دارید به صورت جزیی با خاصیت ها و مضرات مصرف زنجبیل آشنا شوید، توصیه می کنیم مقاله «تمام خواص و مضرات زنجبیل» را مطالعه بفرمایید.

آموزش انواع مرباهای خوشمزه!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 4

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.