طرز تهیه مربای بادمجان قلمی خوشمزه و مخصوص بدون آهک
طرز تهیه مربای بادمجان
مربای بادمجان یکی از انواع مرباهای خاص و خوشمزه ایرانی است که برای صبحانه تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم مربا بادمجان | |
بادمجان ریز | ۳۵۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آب | ۳۵۰ میلی لیتر |
دارچین | ۲ تکه |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
هل | ۴ عدد |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت مربای بادمجان
مرحله اول
برای تهیه مربای بادمجان مجلسی ابتدایک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید، سپس روی بادمجان های با چاقو یک شکاف ایجاد می کنیم و در آب جوش می اندازیم.
مرحله دوم
حالا صبر می کنیم تا پوست بادمجان ها توسط آب خارج شود، سپس بادمجان های پوست گرفته را از آب جوش خارج می کنیم و درون آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب موجود در بادمجان ها به طور کامل کشیده شود.
مرحله سوم
در این مرحله آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم شکر به طور کامل حل شود و آب به نقطه جوش برسد. در ادامه بادمجان ها را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
پس از گذشت ۵ دقیقه زعفران دم کرده را به همراه پودر هل و پودر دارچین اضافه می کنیم، سپس زیر قابمله شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم مربا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد و بپزد.
مرحله پنجم
در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و پس از پخت کامل مربا قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه در ب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم مربا خنک شود و با دمای محیط هماهنگ شود.
مرحله ششم
پس از اینکه مربا خنک شد، کمی از شیره انرا بین دو انگشت تست می کنیم و در صورتی که کشدار بود، یعنی مربا به قوام رسیده است. در پایان مربا را در ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم و درون یخچال نگهداری می کنیم.
- منبع :
- img from instagram.com/mahbobeh.naghdbishi