طرز تهیه مربای به، فوت و فن یک مربای شفاف و خوشرنگ!
طرز تهیه مربای به مربای به یکی از مرباهای بسیار جذاب و خوشمزه فصل پاییز است که علاوه بر طعم خوبی که دارد، بسیار خوشرنگ و وسوسهکننده است. اگر میخواهید این مربا …
طرز تهیه مربای کیوی شفاف + نکات مهم برای طعم عالی
طرز تهیه مربای کیوی مربای کیوی یکی از انواع مرباهای خاص و مجلسی ایرانی است که مانند دیگر مرباها به عنوان صبحانه سرو میشود. این مربا را به سلیقه خود میتوانید با …
طرز تهیه مربای انجیر، رمز و راز تهیه یک مربای خانگی خاص
طرز تهیه مربای انجیر مربای انجیر یکی از انواع مرباهای پرطرفدار و خوشمزه در سراسر جهان است که مانند انواع دیگر مرباها معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. البته از مربای …
طرز تهیه مربای بالنگ خانگی خوشمزه و سنتی به روش شمالی
طرز تهیه مربای بالنگ
مربای بالنگ یکی از انواع مرباهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که بیشتر برای وعده های صبحانه و عصرانه مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای یک شیشه متوسط | |
بالنگ | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلو گرم |
آب لیمو ترش | ۳ قاشق غذاخوری |
آب | ۳ لیوان |
دستور تهیه مربای بالنگ
مرحله اول
برای تهیه مربای بالنگ مجلسی ابتدا بالنگ ها را تمیز می شوییم و با چاقو پوست روی آنها را نازک می بریم و بعد بالنگ ها را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و از وسط نصف می کنیم و محتویات وسط آن را خالی می کنیم.
مرحله دوم
سپس با قالب یا با دست هر مدلی که دوست داریم آن ها را خرد می کنیم، اگر بخواهیم مربا شبیه به گل شود، باید بالنگ را به صورت نازک مثل پوست گرفتن برش بدهیم. سپس در کاسه ای بزرگ آب سرد می ریزیم و بالنگ های خرد شده را داخل کاسه می ریزیم.
مرحله سوم
حالا اجازه ی دهیم بالنگ ها به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد بمانند و در همین حین داخل قابلمه ای (متناسب با مقدار بالنگ های خرد شده) تا نصف آب می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.
مرحله چهارم
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه بالنگ ها را در آبکشی می ریزیم و بعد از گذشت ۱ دقیقه آب داخل قابلمه که در حال جوشیدن است بالنگ ها را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱ دقیقه داخل آب در حال جوش بمانند.
مرحله پنجم
بعد از گذشت ۱ دقیقه بالنگ ها را در آبکش یا صافی می ریزیم و مجددا داخل کاسه آب سرد می ریزیم تا ۱۰ دقیقه داخل آن بماند، حالا باید مجددا بالنگ ها را داخل آبکش بریزیم و همان مراحل قبل را مجددا انجام دهیم.
مرحله ششم
۴ مرتبه این کار را انجام می دهیم و در مرحله ۴ بالنگ ها را اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب در حال جوش بمانند تا نرم شوند و بعد در صافی می ریزیم و داخل کاسه آب سرد می ریزیم و بعد در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه بالنگ ها خارج شود.
مرحله هفتم
دقت کنید آب کاسه نیز باید در هر ۴ مرحله تعویض شود و حتما آب سرد داخل کاسه ریخته شود. سپس ۳ لیوان آب داخل قابلمه ای متناسب با حجم بالنگ ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید.
مرحله هشتم
سپس کم کم شکر را به آن اضافه می کنیم و آرام با قاشق هم می زنیم تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت کمی به غلظت برسد و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و کنار می گذاریم.به این نکته دقت کنید که شربت پس از سرد شدن غلیظ تر می شود.
مرحله نهم
اجازه می دهیم تا شربت خنک شود و بالنگ ها را داخل شربت می ریزیم و قابلمه را مجددا روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا شربت به جوش بیاید و بالنگ ها نیز به مدت ۱۵ دقیقه طعم دار شوند و مربا نیز به غلظت مطلوبمان برسد.
مرحله دهم
در آخر زمانیکه مربا آماده شد و به غلظت مطلوب رسید آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و ۱ دقیقه بعد از روی حرارت مربا را بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود و داخل شیشه کاملا خشک می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم و در یخجال نگهداری می کنیم.نوش جان
- منبع :
- img from instagram.com/azalia1357