طرز تهیه سیب پلو خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانشاهی
طرز تهیه حلوای بحرینی خوشمزه و ساده به روش سنتی
طرز تهیه حلوای بحرینی حلوای بحرینی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و ساده عربی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه …
طرز تهیه دست حلوا خوشمزه و مخصوص به روش سنتی گیلانی
طرز تهیه دست حلوا دست حلوا یکی از انواع حلواهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان گیلان می باشد. این حلوای خوشمزه با طعم ها و …
طرز تهیه مرغ آلبالویی خوشمزه و مخصوص به روش شمالی
طرز تهیه مرغ آلبالویی مرغ آلبالویی یک غذای ساده و در عین حال منحصر بفردی است. مرغ سرخ شده که با آلبالو و رب های آلبالو و نارنج تهیه می شود. این …
طرز تهیه سیب پلو
سیب پلو یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
دستور پخت سیب پلو
مرحله اول
برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت با آب ولرم و مقداری نمک می خیسانیم. در همین حین سیب زمینی را پوست می گیریم، سپس به صورت حبه ای خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله سیب زمینی خرد شده را چند دقیقه درون آب سرد قرار می دهیم تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها از بین برود. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه از آب پر می کنیم.
مرحله سوم
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه می کنیم، سپس برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می کنیم. سیب زمینی ها را هم آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا برنج کمی نرم شود، سپس برنج و سیب زمینی ها را آبکشی می کنیم. در ادامه قابلمه ای که برای پخت سیب پلو در نظر گرفته ایم را روی حرات ملایم قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله برای ته دیگ از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده می کنیم و پس از قرار دادن ته دیگ، مخلوط برنج و سیب زمینی را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس در وسط برنج با دسته کفگیر یک حفره ایجاد می کنیم.
مرحله ششم
در ادامه یک یا دو قاشق روغن مایع به همراه زعفران دم کرده را به صورت پخش روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. حالا حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد می کنیم تا درون قابلمه بخار بپیچد سپس حرارت را ملایم می کنیم.
مرحله هفتم
حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیده برنج زمان نیاز است. در کنار برنج هم می توانیم از گزینه های بسیار متفاوتی استفاده کنیم. به سلیقه خود می توانیم در کنار سیب پلو از خورش مرغ، گوشت قلقلی و … استفاده کنیم.
- منبع :
- img from instagram.com/leila.lb1359_