طرز تهیه کوفته نخودچی خوشمزه با سیب زمینی و لپه + 5 نکته مهم

طرز تهیه کوفته نخودچی

طرز تهیه کوفته نخودچی اصفهانی کرمانشاهی ملایری قزوینی با برنج یزدی xvc jidi tji ko n d

کوفته نخودچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شباهت زیاد به آبگوشت کله گنجشکی دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

برای تهیه کوفته نخودچی، ابتدا لپه‌ها را خیسانده و پیاز را تفت دهید. سپس ادویه‌ها و لپه‌ها را اضافه کرده و تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی و آب را افزوده و بگذارید لپه بپزد. لیمو عمانی و نمک را اضافه کرده و در این حین، مایه کوفته را با گوشت، پیاز، آرد نخودچی و ادویه آماده کنید. کوفته‌ها را به اندازه نارنگی درست کرده و به قابلمه اضافه کنید. بعد از نیم ساعت، سیب‌زمینی را اضافه کنید و بگذارید غذا بپزد.

مواد لازم برای 4 نفرمقدار مواد
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
آرد نخودچی۳ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد درشت
سیب زمینی۱ عدد درشت
لپه½ لیوان
لیمو عمانی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت کوفته نخودچی

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و پیاز

ابتدا لپه را از چند ساعت قبل می خیسانیم تا علاوه بر اینکه نفخش گرفته شود، راحت تر نیز پخته شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب به خوبی تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود.

مرحله ۲: افزودن ادویه‌ها و لپه

سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز داغ یکدست شوند. در ادامه لپه خیس خورده را آبکشی می کنیم و به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم، سپس به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.

مرحله ۳: افزودن رب گوجه‌فرنگی و آب

در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد، یک و نیم لیتر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم لپه با حرارت ملایم بپزد.

مرحله ۴: اضافه کردن لیمو عمانی و نمک

پس از گذشت ۳۰ دقیقه لیمو عمانی ها را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم. برای اینکه لیمو عمانی ها غذا را تلخ نکند حتما از ۳۰ دقیقه قبل آنها را با چنگال سوراخ می کنیم و در یک لیوان آب قرار می دهیم تا تلخی شان گرفته شود.

مرحله ۵: آماده‌سازی مایه کوفته

در این مرحله به سراغ آماده کردن کوفته ها می رویم، برای این منظور پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مناسب به خوبی ورز می دهیم تا مایه کوفته منسجم شود.

مرحله ۶: درست کردن و اضافه کردن کوفته‌ها

پس از اینکه مایه کوفته آماده شد، از آن کوفته هایی به اندازه نارنگی های کوچک درست می کنیم و با دست به خوبی حالت می دهیم تا کاملا گرد شود. در ادامه کوفته ها را به آرامی به درون قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم غذا جا بیفتد.

مرحله ۷: پخت نهایی کوفته‌ها و افزودن سیب‌زمینی

حدود یک ساعت زمان برای پخت کوفته ها کافیست، پس از اینکه ۳۰ دقیقه گذشت سیب زمینی را به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم تا بپزد. مقدار آب این غذا به خودمان بستگی دارد، می توانیم آنرا به صورت کم آب یا آبدار سرو کنیم.

نکات تهیه کوفته نخودچی

استفاده از گوشت مرغ

برای تهیه کوفته نخودچی با گوشت مرغ، از مرغ چرخ کرده استفاده کنید. مرغ طعم ملایم‌تری دارد و کوفته‌ها را نرم‌تر می‌کند. مرغ چرخ کرده را با پیاز رنده شده، آرد نخودچی، و ادویه‌جات مانند زردچوبه، فلفل سیاه، و کمی زیره سبز مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید تا مایه‌ای یکدست و منسجم به دست آید. کوفته‌ها را به اندازه دلخواه درست کنید و به آرامی در قابلمه قرار دهید.

افزودن سبزیجات معطر

برای افزایش عطر و طعم کوفته‌ها، مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری و نعناع تازه را به مایه کوفته اضافه کنید. سبزیجات را ریز خرد کرده و به همراه گوشت چرخ کرده و سایر مواد ورز دهید. این سبزیجات علاوه بر طعم‌دهی، باعث می‌شوند کوفته‌ها نرم‌تر و خوشمزه‌تر شوند.

تفت دادن ادویه‌ها

قبل از افزودن لپه و سایر مواد، ادویه‌ها را تفت دهید. زردچوبه و فلفل سیاه را به همراه مقداری دارچین و زیره سبز در روغن تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بیشتر شود و طعم غذا غنی‌تر گردد. این کار کمک می‌کند تا ادویه‌ها بهتر در غذا پخش شده و طعم عمیق‌تری به کوفته‌ها بدهند.

اضافه کردن سیر

برای افزایش عطر و طعم غذا، چند حبه سیر را رنده کرده و همراه با پیاز در ابتدای پخت تفت دهید. سیر عطر خاصی به غذا می‌بخشد و طعم کوفته‌ها را دلچسب‌تر می‌کند. سیر رنده شده را به همراه پیاز در روغن تفت دهید تا طلایی شود و سپس سایر مواد را اضافه کنید.

استفاده از لیموترش تازه

علاوه بر استفاده از لیمو عمانی، می‌توانید در انتهای پخت چند قاشق آب لیموترش تازه نیز به غذا اضافه کنید. این کار باعث می‌شود طعم ترش و تازه‌ای به کوفته‌ها اضافه شود و تعادل بهتری بین طعم‌های مختلف غذا ایجاد شود. لیموترش تازه را قبل از سرو به غذا اضافه کنید تا طعم ویتامین‌های آن حفظ شود.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 16 خرداد 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد امتیاز: 19

ممنون که اولین امتیاز را دادید!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.