مطالب پر بازدید
طرز تهیه سس پیله، یک غذای خوشمزه و ساده گیلانی!

طرز تهیه سس پیله، یک غذای خوشمزه و ساده گیلانی!

طرز تهیه سس پیله سس پیله یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که طعمی فوق العاده دارد این غذای سریع خیلی راحت با کمترین مواد در دسترس درست می‌شود، …

طرز تهیه لازانیا خوشمزه و مخصوص ایتالیایی به روش رستورانی

طرز تهیه لازانیا خوشمزه و مخصوص ایتالیایی به روش رستورانی

طرز تهیه لازانیا لازانیا نوعی پاستای ورقه ای بسیار محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان محسوب می شود که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. دستور اصلی لازانیا با موادی مانند گوشت …

طرز تهیه لقمه بادمجان پنیری خوشکزه یک پیش غذای لاکچری

طرز تهیه لقمه بادمجان پنیری خوشکزه یک پیش غذای لاکچری

طرز تهیه لقمه بادمجان پنیری لقمه بادمجان پنیری نوعی پیش غذا است که با پنیر گودا و موزارلا به صورت لایه ای تهیه می شود. این غذا با بادمجان پخته شده در …

طرز تهیه پلو بندری فوق العاده خوشمزه و ساده به روش سنتی

طرز تهیه پلو بندری

طرز تهیه پلو بندری با گوشت طرز تهیه پلو بندری با مرغ طرز تهیه پلو بندری با گوشت ریش ریش پلو نذری بندری طرز تهیه پلو بندری با تن ماهی

پلو بندری یکی از غذاهای سنتی و محلی جنوبی است که طعم خوشمزه و بی‌نظیری دارد و روش پخت و درست کردن آن در شهرهای مختلف، متفاوت است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو بندری خوزستان و هرمزگان در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
برنج محلی۴ پیمانه
تن ماهی۲ قوطی
پیاز بزرگ۲ عدد
شوید تازه خرد شده۱ لیوان بزرگ
گوجه فرنگی متوسط۳ عدد
سیر درشت۳ حبه
پودر تخم گشنیزیک قاشق چایخوری
زردچوبهیک قاشق مرباخوری
فلفل سبز تند متوسط۲ عدد
زعفران دم کرده۳/۱ فنجان
روغن مایع و آببه مقدار لازم
ادویه ماهی۱ قاشق مربا خوری
ادویه پلویی۱ قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمزبه مقدار لازم

طرز تهیه پلو بندری

مرحله اول

برای تهیه پلو بندری خوشمزه ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی روغن گرم شد، پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

مرحله دوم

حالا سیرها را که نگینی خرد کرده‌اید اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود، بعد زردچوبه را بریزید و دوباره چند ثانیه تفت دهید تا پیاز و سیر خوشرنگ و طلایی شوند.

مرحله سوم

سپس فلفل‌های سبز را خرد کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و حدودا یک دقیقه تفت دهید، اگر نمی‌خواهید پلو خیلی تند شود، فقط از یک فلفل استفاده کنید.

مرحله چهارم

بعد از آن تن ماهی را که از قبل به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده و روغن آن را گرفته‌اید به ترکیب مواد اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا تکه‌های ماهی از هم جدا شوند.

مرحله پنجم

حالا نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه ماهی، ادویه پلویی، زردچوبه و پودر تخم گیشنیز را هم روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید، ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله ششم

بعد از آن گوجه‌ها را که از قبل شسته‌اید، پوست بگیرید و ریز خرد کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید خوب تفت دهید، تا بافت گوجه‌ها نرم و پوره‌ای شکل شود.

مرحله هفتم

سپس شوید تازه را خرد کنید و به اندازه یک لیوان بزرگ از آن را به ترکیب اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید، بعد از آن یک لیوان آب را هم روی مواد بریزید.

مرحله هشتم

وقتی آب به جوش آمد اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه ریز جوش بزند و آب کامل به بافت میانی مواد وارد شود تا کاملا پخته شوند بعد از آن حرارت را خاموش کنید.

مرحله نهم

در این مرحله به مقدار ۵ تا ۶ لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید‌.

مرحله دهم

حالا برنج‌ها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید تا ۳/۲ آب به خورد برنج‌ها رود سپس مواد میانی را روی برنج بریزید و آرام یک هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

نکته: اگر برنج شما تازه نیست، بهتر است آن‌را یک و نیم تا ۲ ساعت قبل از طبخ در آب خیس کنید.

مرحله یازدهم

اگر می‌خواهید کته با ته‌دیگ برنجی درست کنید، زعفران را هم روی مواد بریزید و هم بزنید، بعد برنج را به شکل گنبدی جمع کنید، سپس دم کنی را بگذارید و شعله را کم کنید تا پلو دم بکشد.

مرحله دوازدهم

اگر می‌خواهید ته دیگ نان و یا سیب‌زمینی داشته باشید برنج را قبل از این‌که دم بیاندازید از قابلمه در ظرف دیگری بریزید، قابلمه را بشویید و خشک کنید.

نکته: می‌توانید برای گذاشتن ته دیگ از یک قابلمه دیگر استفاده کنید.

مرحله سیزدهم

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن بریزید تا گرم شود، برای ته‌ دیگ، نان یا سیب زمینی‌های حلقه شده را در کف قابلمه بچینید.

مرحله چهاردهم

روی ته دیگ، یک لایه برنج اضافه کنید، سپس روی آن چند قاشق زعفران دم کرده بریزید، دوباره یک لایه برنج و چند قاشق زعفران، بریزید تا مواد تمام شوند.

مرحله پانزدهم

وقتی برنج و زعفران تمام شد، دم‌کنی را بگذارید تا پلو بندری روی حرارت ملایم خوب دم بکشد، بعد از حدودا یک ساعت پلو را از روی حرارت بردارید. در آخر پلو بندری را در ظرف مناسب بکشید و همراه با انواع دورچین، سالاد دلخواه، ترشی بندری و یا سبزی خوردن سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 18 بهمن 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.