طرز تهیه شور بامیه خوشمزه به دو روش سنتی و فوری
طرز تهیه شور بامیه
شوری بامیه یا بامیه شور یکی از انواع چاشنی های خوشمزه و بسیار محبوب ایرانی است که معمولا در کنار انواع غذاهای سنتی ایرانی مثل آبگوشت سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شور بامیه در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم بامیه شوری | |
بامیه ریز | ۵۰۰ گرم |
ترخون و مرزه | ۱ دسته |
آب | ۱ لیتر |
سرکه | ½ لیوان |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۸ حبه |
طرز تهیه شور بامیه
مرحله اول
برای تهیه شوری بامیه خوشمزه ابتدا باید از بامیه مناسب استفاده کنیم. برای این منظور توصیه می شود از بامیه های بسیار ریز که در خورش قابل استفاده نیستند، استفاده شود تا در پایان بامیه شور خوشمزه تری داشته باشید.
مرحله دوم
ضمن اینکه بامیه ها ریز ظاهر جذاب تری نیز دارند. در ادامه سر و ته بامیه ها را با دقت برش می زنیم. توجه داشته باشید که هنگام تمیز کردن بایمه ها باید دقت داشته باشیک که به بافت میانی بامیه آسیبی وارد نشود.
مرحله سوم
پس از اینکه تمیز کردن بامیه ها به پایان رسید، آنها را به همراه ترخون و مرزه درون یک آبکش می ریزیم و با آب سرد به خوبی می شوییم. در ادامه بامیه ها را به همراه ترخون و مرزه روی یک دستمال تمیز پهن می کنیم تا خشک شوند.
مرحله چهارم
در همین حین آب را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه سرکه را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه مخلوط آب سرکه روی حرارت بمانند تا به طور کامل به جوش بیایند.
مرحله پنجم
پس از اینکه محلول آب و سرکه به نقطه جوش رسید، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم کمی خنک شود. در ادامه یک شیشه مناسب با درب فلزی را به خوبی می شوییم و با دستمال خشک می کنیم.
مرحله ششم
حالا سیرها را پوست می گیریم و به همراه بامیه ها درون شیشه می ریزیم. در ادامه محلول آب و سرکه را اضافه کرده و در پایان سبزی ها را روی مواد قرار می دهیم، سپس درب شیشه را می بندیم و به مدت ۲ هفته در یخچال قرار می دهیم تا آماده شود.
نکات طرز تهیه بامیه شور
بامیه شور فوری
روش درست کردن بامیه شور فوری تفاوتی با روش بالا ندارد، فقط باید بامیه ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون محلول سرکه و آب بجوشانیم تا کمی نرم شوند. البته برای داشتن کیفیت بالاتر توصیه می شود این شوری خوشمزه را به روش سنتی درست کنید.
- منبع :
- ra.elyar