طرز تهیه ترشی بامیه خانگی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه ترشی بامیه
ترشی بامیه یکی از انواع ترشی های اصیل و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خوزستان می باشد. ترشی بامیه با روش ها و مواد متفاوتی تهیه می شود ، مثلا در برخی شهرها این ترشی را به همراه موادی مثل گوجه فرنگی ، تمرهندی و رب انار تهیه می شود.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
بامیه | ۵۰۰ گرم |
فلفل قرمز | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
سرکه سفید یا قرمز | ۱ لیوان |
شوید خشک شده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه ترشی بامیه
مرحله اول
برای تهیه ترشی بامیه خوشمزه ابتدا باید بامیه ها را پاک کنیم ، برای این منظور باید با دقت سر و دم اضافی بامیه ها را جدا کنید. البته می توانید بامیه ها را به همان صورت با سر و دم هم به ترشی تبدیل کنید که سلیقه ای می باشد.
مرحله دوم
در صورتی که می خواهید سر و دم بامیه ها جدا کنید به این نکته توجه داشته باشید که اگر می خواهید ترشی بامیه را به صورت خرد نشده (کامل) درست کنید دقت داشته باشید که به بافت بدنه بامیه ها آسیبی نرسد.
مرحله سوم
پس از اینکه تمیز کردن بامیه ها به پایان رسید آنها را می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان برود. به هیچ وجه از بامیه های خیس و نم دار برای تهیه ترشی استفاده نکنید زیرا ممکن است ترشی شما خیلی سریع کپک بزند.
مرحله چهارم
پس از اینکه تمیز کردن بامیه ها به پایان رسید آنها را می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان برود. به هیچ وجه از بامیه های خیس و نم دار برای تهیه ترشی استفاده نکنید زیرا ممکن است ترشی شما خیلی سریع کپک بزند.
مرحله پنجم
در این مرحله یک لیوان سرکه را به همراه نمک داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا سرکه به جوش بیاید. اگر می خواهید طعم ترشی متعادل تر شود می توانید نصف لیوان آب نیز به سرکه اضافه کنید.
مرحله ششم
پس از اینکه نمک به طور کامل در سرکه حل شد آنرا از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی ولرم تر شود سپس آنرا روی مواد داخل شیشه می ریزیم و درب آنرا محکم می بندیم به صورتی که هیچ هوایی وارد شیشه نشود.
مرحله هفتم
وارد شدن هوا به شیشه ترشی می تواند باعث کپک زدن ترشی شود. پس از اینکه ترشی آماده شد آنرا به مدت ۱۵ روز در یک جای خشک و خنک قرار می دهیم تا آماده شود. پس از اینکه ترشی آماده شد آنرا در یخچال نگهداری می کنیم.
نکات تهیه ترشی بامیه
سرکه مخصوص ترشی بامیه
برای تهیه ترشی بامیه می توانید از انواع ترشی های سفید و قرمز به سلیقه خود استفاده کنید. بهترین و مرغوب ترین نوع سرکه برای تهیه ترشی بامیه سرکه های طبیعی هستند که ما توصیه می کنیم برای تهیه این ترشی از سرکه طبیعی سیب یا انگور استفاده کنید.
ترشی بامیه با آب گوجه فرنگی
در برخی مناطق برای تهیه این ترشی از آب گوجه فرنگی استفاده می شود. البته در صورت تمایل می توانید می توانید از گوشت گوجه فرنگی هم برای تهیه این ترشی استفاده کنید. برای مقدار مواد بالا می توانید از ۴ گوجه فرنگی متوسط استفاده کنید. باید پوست و قسمت های اضافی گوجه فرنگی را بگیرید و باقیمانده آنرا به ترشی اضافه کنید.
- منبع :
- img from instagram.com/vaghte.sham