طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و هویج برای 4 نفرغ مرحله به مرحله ساده مخلوط ریش ریش نذری فوت و فن زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای مجلسی محسوب می شود که در مجالس مهم و مناسبت های خاص مذهبی به صورت نذری مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا ترکیبی از زرشک پلوی اصیل ایرانی به همراه خورش مرغ مجلسی است که در میان ایرانیان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

همچنین ببینید : طرز تهیه هویج پلو با دارچین و فیله مرغ به روش اصفهانی

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ایرانی۴ پیمانه
سینه یا ران مرغ۴ تکه
زرشک۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
کره۲۵ گرم
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق چایخوری
گلابنصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی

دستور پخت زرشک پلو با مرغ

مرحله اول

توصیه می کنیم اگر می خواهید مرغ خوشمزه تری داشته باشید حدود دو ساعت قبل از شروع آشپزی مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه روی قطعات مرغ بپاشید و آنها را در یک ظرف در بسته در یخچال قرار دهید تا علاوه بر اینکه بوی زهم شان گرفته شود خوشمزه تر نیز شوند.

مرحله دوم

برای شروع سیر و پیاز را خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا سیر و پیاز سبک و شفاف شوند. در ادامه مقداری زرچوبه اضافه می کنیم و پس از اینکه زردچوبه با سیر و پیاز یکدست شد قطعات مرغ را داخل قابلمه می چینیم تا سرخ شوند.

مرحله سوم

پس از اینکه سمت قطعات مرغ سرخ شد آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از اینکه مرغ ها را سرخ کردیم رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی نیز به خوبی سرخ شود.

همچنین ببینید : طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه با گوشت چرخ کرده

مرحله چهارم

سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم و بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود که در پایان مرغ خورشرنگ تری داشته باشیم.پس از اینکه تفت دادن رب گوجه فرنگی به پایان رسید مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه ۳ لیوان آب به قابلمه حاوی مرغ ها اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم مرغ ها با حرارت ملایم بپزند. حدود یک تا یک و نیم ساعت برای پخت کامل مرغ ها زمان نیاز است. در حین پختن مرغ ها برای اینکه معطل نشویم به سراع آماده کردن زرشک پلو می رویم.

مرحله ششم

ابتدا زرشک ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یک ظرف حاوی آب می خیسانیم تا نرم شوند. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم ( برنج های ایرانی نیاز به خیساندن زیادی ندارند ). یک قابلمه پر از آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.

همچنین ببینید : طرز تهیه آلبالو پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی

مرحله هفتم

پس از اینکه آّ درون قابلمه به جوش آمد یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه می ریزیم. در ادامه برنج را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم و برنج را کمی هم می زنیم تا دانه های برنج به هم نچسبندند.

مرحله هشتم

حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای نرم شدن برنج ایرانی کافی است ( برای اطمینان از اماده بودن برنج چند دانه برنج را زیر دندان تست کنید اگر اطراف برنج نرم و مغز ان سفت بود برنج آماده آبکشی است ) در ادامه برنج را در آبکش می ریزیم و با آب سرد می شوییم.

مرحله نهم

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت برنج در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم سپس مقداری روغن مایع اضافه می کنیم و ته دیگ را به دلخواه از نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه می چینیم. ( نان لواش برای ته دیگ زرشک پلو مناسب تر است )

همچنین ببینید : طرز تهیه عدس پلو نذری خوشمزه و مجلسی با کشمش و گوشت

مرحله دهم

در این مرحله با یک کفگیر تمام برنج را به آرامی روی ته دیگ می ریزیم. پس از گذاشتن درب قابلمه حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا درون قابلمه بخار بپیچد سپس حرارت را کم می کنیم تا برنج به آرامی دم بکشد.

مرحله یازدهم

( می توانید زیر قابلمه یک توری فلزی قرار دهید تا با حرارت ملایم تری دم بکشد )در این مرحله زرشک را آبکشی می کنیم و به همراه کره و شکر در یک تابه کوچک تفت می دهیم . نکته مهم در مورد زرشک این است که خیلی زود می سوزد و باید با حرارت بسیار ملایم مدت بسیار کمی تفت بخورد.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه زرشک اماده شد انرا کنار می گذاریم.خورش مرغ از خورش هایی است که باید به صورت کم آب سرو شود. ( فقط مقداری کمی آب از مرغ را برای قرار دادن بر سر سفره نگهدارید ) اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.

مرحله سیزدهم

سپس زعفران دم کرده را به همراه آبلیمو و گلاب به خورش اضافه و کنید و اجازه دهید خورش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند. نکته مهم در مورد گلاب این است که باید خیلی کم استفاده شود زیرا اضافه کردن گلاب زیاد طعم و عطر خورش را خراب خواهد کرد.

مرحله چهاردهم

پس از اینکه خورش جا افتاد و برنج نیز دم کشید مقداری کمی از برنج را به همراه زرشک و ۱ قاشق غذاخوری زعفران مخلوط کنید و برای تزیین روی برنج از آن مخلوط استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید در کنار خورش مرغ از سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید.

نکات پخت زرشک پلو با مرغ

خوشمزه تر شدن مرغ

یکی از نکات مهم برای خوشمزه تر شدن مرغ استفاده از سبزیجات در کنار آن می باشد که به سلیقه خود می توانید از سبزیجات متفاوتی مانند هویج ، ساقه کرفس و برگ بو استفاده کنید که علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری به مرغ شما خواهند داد بوی زهم مرغ را نیز به طور کامل از بین خواهند برد.

به عقیده سرآشپزهای بزرگ بهترین ماده برای خوشمزه کردن مرغ پیاز زیاد است و به همین دلیل استفاده از پیاز خلالی درشت به مقدار زیاد را توصیه می کنند. سبزیجاتی مثل هویج و فلفل دلمه ای را می توانید هنگام تفت دادن سیر و پیاز به غذا اضافه کنید.

زرشک پلو و مرغ با مواد متنوع

برای خوشمزه تر شدن خورش مرغ می توانید از سبزیجاتی زیادی در آن استفاده کنید که علاوه بر اینکه باعث خوشمزه تر شدن این خورش می شود ، باعث می شود رنگ و لعاب خورش نیز بهتر شود. از مهم ترین سبزیجاتی که می توانید در خورش مرغ استفاده کنید می توان به فلفل دلمه ای ، هویج ، دانه های ذرت و … اشاره کرد.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.