طرز تهیه پاستا ایتالیایی خوشمزه با مرغ و سس رستورانی + 10 نکته طلایی
طرز تهیه پاستا
پاستا یکی از انواع غذاهای بسیار محبوب و پر طرفدار در سراسر جهان است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه مانند لازانیا اصالتی ایتالیایی دارد و به دلیل طعم خوبش در سراسر جهان به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود. در این مطلب، دستور یکی از پر طرفدارترین پاستا ها که چیکن پاستا یا به زبان فارسی پاستای مرغ نام دارد را آماده کرده ایم، اگر غذاهای مثل لازانیا و ماکارونی را می پسندید توصیه می کنیم حتما پاستا را هم درست کنید، چون مطمئنا از این غذای خاص و خوشمزه هم خوشتان خواهد آمد، برای مشاهده آموزش آشپزی ایتالیایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پاستا در ادامه با سایت آموزشی و فرهنگی چی شی همراه باشید.
برای تهیه پاستای مرغ، ابتدا سینه مرغ را نواری خرد کرده و قارچها را تفت دهید. مرغ را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. سپس سس پاستا را با آرد، روغن و شیر آماده کنید. پاستا را بجوشانید و با مرغ، قارچ، سس و پنیر پارمزان ترکیب کنید. پاستا را روی حرارت بگذارید تا کامل بپزد.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
پاستا | ۴۰۰-۵۰۰ گرم |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
سینه مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱ فنجان |
سیر | ۱ حبه |
آب مرغ | ۱ لیوان |
پنیر پارمزان | ¼ فنجان |
آرد سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
جعفری و روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه پاستا
فهرست محتوا
- 1 مرحله ۱: آمادهسازی سینه مرغ
- 2 مرحله ۲: خرد کردن و تفت دادن قارچ
- 3 مرحله ۳: افزودن مرغ به قارچ
- 4 مرحله ۴: تغییر رنگ و سرخ کردن مرغ
- 5 مرحله ۵: آمادهسازی سس پاستا
- 6 مرحله ۶: جوشاندن و غلیظ کردن سس
- 7 مرحله ۷: جوشاندن پاستا
- 8 مرحله ۸: ترکیب مرغ، قارچ و پاستا
- 9 مرحله ۹: افزودن سس و پنیر پارمزان
- 10 مرحله ۱۰: پخت نهایی پاستا
- 11 مرحله ۱۱: سرو و تزیین پاستا
- 12 انتخاب نوع پاستا
- 13 پختن پاستا به میزان مناسب
- 14 اضافه کردن نمک به آب پاستا
- 15 استفاده از آب پاستا در سس
- 16 اضافه کردن پنیر تازه
- 17 استفاده از سبزیجات تازه
- 18 طلایی شدن پنیر پاستا
- 19 جایگزین آب مرغ
- 20 طرز تهیه پاستا رژیمی
- 21 تزیین پاستا
مرحله ۱: آمادهسازی سینه مرغ
برای تهیه پاستای ساده و خوشمزه با مرغ ابتدا سینه مرغ را پس از خارج کردن استخوان ها به قطعاتی به شکل نواری خرد می کنیم به این صورت که عرض قطعات مرغ بین یک تا دو سانتی متر و طول آنها حدود ۴ سانتی متر باشد. خرد کردن سینه مرغ به این صورت برای زیباتر شدن غذا است و در صورت تمایل می توانیم آنرا به صورت دلخواه خرد کنیم.
مرحله ۲: خرد کردن و تفت دادن قارچ
پس از اینکه قطعات مرغ را خرد کردیم آنها را کنار می گذاریم. در ادامه قارچ ها را نیز پس از شستشو به صورت ورقه ای خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در این مرحله قارچ را به همراه کمی روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله ۳: افزودن مرغ به قارچ
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه قارچ را کمی تفت می دهیم تا آب آن به طور کامل تبخیر شود، سپس قطعات مرغ را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله ۴: تغییر رنگ و سرخ کردن مرغ
در این مرحله تفت دادن را تا زمانی که رنگ گوشت مرغ به خوبی تغییر کند و کمی سرخ شود ادامه می دهیم، سپس تابه حاوی قارچ و مرغ تفت داده شده را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه به سراغ آماده کردن سس پاستا می رویم.
مرحله ۵: آمادهسازی سس پاستا
برای این منظور یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آرد را به همراه کمی روغن مایع یا کره به قابلمه اضافه می کنیم ، آرد را کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و رنگش کرمی شود، سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم. حتما باید صبر کنیم تا عطر خوشایند آرد خارج شود، سپس شیر را اضافه کنیم.
مرحله ۶: جوشاندن و غلیظ کردن سس
حالا سس را به صورت متداوم هم می زنیم تا سس به جوش بیاید و کمی غلیظ شود، سپس آنرا کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه پر از آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب به سرعت به نقطه جوش برسد.
مرحله ۷: جوشاندن پاستا
سپس سیر را به همراه مقداری نمک و روغن مایع داخل قابلمه می ریزیم. در ادامه پاستاها را داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم نرم و قابل خوردن شوند. توجه داشته باشید که زمان پخت هر نوع پاستا روی بسته آن نوشته شده است.
مرحله ۸: ترکیب مرغ، قارچ و پاستا
البته معمولا زمان پخت پاستا ۵ تا ۱۰ دقیقه می باشد. پس از اینکه پاستا آماده شد، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم سپس آب مرغ را به همراه مرغ و قارچی را که در مرحله دوم کنار گذاشته بودیم به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۹: افزودن سس و پنیر پارمزان
در ادامه پاستا را به قابلمه اضافه می کنیم و سس پاستا را نیز به همراه نیمی از پنیر پامیزان به مواد اضافه می کنیم. حالا مواد پاستا را به آرامی خوب مخلوط می کنیم تا سس به تمام نقاط پاستا برسد و پاستا و سس کاملا یکدست شوند.
مرحله ۱۰: پخت نهایی پاستا
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پاستا روی حرارت بماند تا به طور کامل آماده شود. در این مدت بهتر است چند بار مواد پاستا را به آرامی زیر و رو کنید تا پاستا سفت نشود یا اینکه ته آن نسوزد.
مرحله ۱۱: سرو و تزیین پاستا
پس از اینکه پاستا آماده شد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس داخل یک ظرف مناسب می کشیم. برای تزیین پاستا هم می توانیم از قطعات مرغ، جعفری خرد شده و باقیمانده پنیر پارمزان به همراه گوجه گیلاسی استفاده کنیم.
نکات طرز تهیه پاستا
انتخاب نوع پاستا
برای هر نوع سسی، نوع خاصی از پاستا مناسب تر است. برای سسهای غلیظ و خامهای، پاستاهای توخالی مانند پنه یا ریگاتونی مناسبترند چون سس به خوبی درون آنها قرار میگیرد. پاستاهای نازک و طولانی مانند اسپاگتی برای سسهای سبکتر و روغنی بهترند.
پختن پاستا به میزان مناسب
پاستا را باید به صورت “آل دنته” (کمی سفت) بپزید تا هنگام ترکیب با سس، نرم و له نشود. این حالت به پاستا اجازه میدهد که بافت خود را حفظ کند و طعم بهتری به خود بگیرد. زمان پخت هر نوع پاستا روی بستهبندی آن نوشته شده است و بهتر است به دقت رعایت شود. اگر پاستا بیش از حد پخته شود، ممکن است هنگام ترکیب با سس خمیری شود و طعم و بافت مطلوب خود را از دست بدهد.
اضافه کردن نمک به آب پاستا
برای طعمدار کردن پاستا، به آب جوش کمی نمک اضافه کنید. این کار باعث میشود پاستا طعمدار شود و از بیمزه بودن آن جلوگیری کند. مقدار نمک معمولاً به ازای هر لیتر آب یک قاشق چایخوری است. اضافه کردن نمک به آب، نه تنها به پاستا طعم میدهد، بلکه باعث میشود سسهای مورد استفاده بهتر به پاستا بچسبند و طعم یکدستتری داشته باشند.
استفاده از آب پاستا در سس
قبل از آبکش کردن پاستا، مقداری از آب پخت آن را نگه دارید و به سس اضافه کنید. نشاسته موجود در این آب به غلظت و قوام سس کمک میکند و سس را به پاستا بهتر میچسباند. این روش به ویژه زمانی که سس کمی رقیق است، بسیار مفید است و میتواند طعم و بافت سس را بهبود بخشد.
اضافه کردن پنیر تازه
استفاده از پنیر پارمزان تازه رنده شده یا پنیرهای دیگر به جای پنیرهای آماده، طعم بهتری به پاستا میدهد. پنیر تازه دارای عطر و طعم غنیتری است و به دلیل تازگی، به راحتی در سس حل میشود و بافت کرمیتری به آن میبخشد. این کار باعث میشود پاستا لطیفتر و خوشمزهتر شود.
استفاده از سبزیجات تازه
افزودن سبزیجات تازه مثل ریحان، جعفری یا اسفناج میتواند عطر و طعم پاستا را افزایش دهد و آن را سالمتر کند. سبزیجات تازه نه تنها به غذا رنگ و زیبایی میبخشند، بلکه طعمهای جدیدی را نیز اضافه میکنند که میتواند تجربهی خوردن را متنوعتر و دلپذیرتر کند. استفاده از سبزیجات تازه در آخرین مرحله پخت باعث میشود طعم و عطر آنها حفظ شود.
طلایی شدن پنیر پاستا
اگر دوست دارید پنیر روی پاستا طلایی شود پس از اینکه پاستا آماده شد مقداری پنیر روی آن بریزید سپس به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر روی پاستا طلایی رنگ شود. برای این منظور باید فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
پس از اینکه پنیر روی پاستا طلایی شد و آنرا از فر خارج کردید می توانید جعفری خرد شده را روی پاستا بریزید. البته در صورتی که تمایل داشته باشید پاستا را با پنیر فراوان تهیه کنید می توانید با استفاده از آموزش گراتن پاستا درست کنید.
جایگزین آب مرغ
استفاده از آب مرغ در پاستا باعث خوشمزه تر شدن طعم آن می شودف به همین دلیلیپ سر آشپزهای بزرگ همیشه توصیه می کنند که پاستا را با آب مرغ بپزم. البته در ضصورت نبود آب مرغ می توانیم از مواد دیگری به عنوان جایگزین استفاده کنیم.
در صورتی که آب مرغ در دسترس ندارید می توانید از آب جوش به همراه عصاره های طبیعی گوشت مرغ استفاده کنید. توجه داشته باشید که عصاره مرغ دارای نمک زیادی است و باید مراقب باشید که پاستای شما شور نشود.
طرز تهیه پاستا رژیمی
برای اینکه پاستای شما رژیمی تر باشد بهتر است پنیر پارمزان را از مواد لازم حذف کنید. گوشت مرغ هم یا حذف کنید یا از سینه مرغ که دارای کالری کمتری می باشد استفاده کنید تا پاستای شما در پایان کالری کمتری داشته باشد.
تزیین پاستا
برای تزیین پاستا می توانیم از انواع سبزیجات معطر استفاده کنیم، البته نباید سبزیجات را خرد کنیم، مثلا چند برگ ریحان تازه می تواند باعث زیبایی خاصی به پاستای ما بدهد. یا می توانیم پاستا را به روش رستورانی تزیین کنیم.
برای تزیین پاستا به روش رستورانی می توانیم مقداری پنیر پارمزان روی پاستا رنده کنیم. یا اینکه در روشی دیگر می توانیم از سبزیجات معطر خشک شده استفاده کنیم، برای این منظور آویشن خشک شده یک گزینه مناسب می باشد.
- منبع :
- _.fingren._ - foodnetwork