طرز تهیه پاستا آلفرنو خوشمزه و مخصوص ایتالیایی با سس راگو
طرز تهیه پاستا آلفرنو
پاستا آلفرنو یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که اصالت آن متعلق به ایتالیا می باشد. این پاستای خوشمزه با پاستا آلفردو تفاوت دارد ولی به دلیل شباهت لغتی که دارند خیلی افراد متوجه تفاوت این دو نوع پاستا نمی شوند. پاستا آلفردو معمولا با گوشت مرغ تهیه می شود ولی پاستا آلفرنو با سس راگو که مخلوطس از سبزیجات و گوشت چرخ کرده می باشد تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی ایتالیایی در ادامه با سایت چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پاستا | ۴۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
ساقه کرفس | ۱ شاخه |
هویج | ۳ عدد متوسط |
برگ بو | ۴ برگ |
آب گوجه فرنگی | ۱ لیتر |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ لیوان |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
جعفری یا ارگانو | به مقدار کافی |
مواد لازم سس بشامل | |
آرد سفید | ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
شیر | ۱ لیتر |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
جوز هندی | به مقدار کافی |
دستور پخت پاستا آلفرنو
مرحله اول
برای تهیه پاستا آلفرنو ایتالیایی ابتدا راگو را آماده می کنیم. پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.پووست روی هویج را با پوست کن می گیریم و می شوییم و به صورت مکعب های ریز خرد می کنیم و به پیاز و سیر اضافه می کنیم.
مرحله دوم
ساقه کرفس را می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و به باقی مواد اضافه می کنیم.تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کره را داخل ان می ریزیم و همگی مواد خرد شده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سبک و نرم شوند.
مرحله سوم
بعد گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند و آنوقت برگ بو،فلفل و ارگانو و نمک را به مواد می افزاییم و تفت می دهیم و در آخر مواد را برای سرخ کردن رب گوجه فرنگیبه کناره های تابه هدایت می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را وسط تابه می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ ان تیره تر شود و بعد آب گوجه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم مواد مخصوصا گوشت بپزد.
مرحله پنجم
زمانیکه آب غذا کشیده شده بود (غلیظ بود) شیر را اضافه می کنیم.می توانید آب را نیز جایگزین شیر کنید.حرارت را بسیار کم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت حداقل ۴ ساعت مواد جابیافتد و پخته شود.این خورشت باید آبدار باشد.
مرحله ششم
سپس بشامل را آماده می کنیم.ابتدا به اندازه نصف لیوان از شیر را داخل قابلمه ای می ریزیم و آرد را به آن اضافه می کنیم و با چنگال هم می زنیم تا اگر آرد گلوله شده از هم باز شود.بعد قابلمه را روی حرارت می گذاریم.
مرحله هفتم
سپس باقی شیر را همراه با کره نرم شده اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم و اجازه می دهیم تا کمی غلیظ شود تقریبا در حد فرنی کمی شل تر غلظت مناسبی است.(غلظت زیاد باشد باعث خشک شدن لازانیا می شود)
مرحله هشتم
حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و مداوم هم می زنیم تا کمی خنک شود و کنار می گذاریم. سپس قابلمه ای را تا نصف آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش بیاید و بعد پاستای ریگاتونی را داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا داخل آبجوش بپزد.
مرحله نهم
بعد آبکش می کنیم و با نصف از مایه راگو پاستا را مخلوط می کنیم.ظرف مورد نظر که ترجیحا پیرکس مناسب تر است را کاملا چرب می کنیم و کمی سس بشامل کف ظرف می ریزیم و آن را پخش می کنیم و لایه بعد پاستا را کمی می ریزیم.
مرحله دهم
سپس روی آن کمی پنیر جنوبی پروولا یا موتزارلا می ریزیم و مجددا کمی پاستا می ریزیم و کمی از پنیر می ریزیم و پاستا می ریزیم و راگو می ریزیم و کاملا روی پاستا را با مایه راگو می پوشانیم و لایه بعد سس بشامل می ریزیم و کاملا روی راگو را با سس بشامل می پوشانیم.
مرحله یازدهم
سپس داخل فر قرار می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه حاضر شود. پاستا آلفرنو را بعد از پخت از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه خنک شود و از بخار بیفتد و بعد روی آن را با کمی پنیر پارمیزان و ریحان خرد شده تزئین می کنیم و بعد برش می زنیم.نوش جان
نکات پخت پاستا آلفرنو
سس بشامل حرفه ای
سس بشامل در خوشمزه تر شدن پاستا آلفرنو بسیار موثر است و اگر آنرا به صورت حرفه ای درست کنیم در نتیجه پاستای خوشمزه تری خواهیم داشت. برای مشاهده آموزش طرز تهیه سس بشامل و نکات طلایی آن به مطلب زیر مراجعه نمایید.