طرز تهیه نان سوخاری

طرز تهیه نان سوخاری دسر نحوه مصرف تصویری فواید زعفرانی خوشمزه xvc jidi khk s ohvd

نان سوخاری یکی از انواع شیرینی های خوشمزه بین المللی است که با رسپی های متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم نان سوخاری
آرد سفید۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
شکر۵۰ گرم
آب ولرم½ پیمانه
خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
کره۲۰ گرم
روغن مایع۱۰ گرم
وانیلیک سوم قاشق چایخوری
نمک¼ قاشق چایخوری
تخم مرغ۱ عدد
زرده تخم مرغ۱ عدد برای رومال
مواد لازم شربت
شکر۱ لیوان
آب½ لیوان
زعفران خشک¼ قاشق چایخوری

دستور تهیه نان سوخاری زعفرانی

مرحله اول

برای تهیه نان سوخاری خوشمزه ابتدا خمیرمایه و شکر را داخل لیوانی می ریزیم و تقریبا دو سوم لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و با قاشق یک هم مختصر می زنیم و کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید و روی آن کف کند.

مرحله دوم

بعد تخم مرغ را ابتدا در پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن در کاسه ای بزرگ می ریزیم، سپس شکر را به همراه روغن، کره، نمک و وانیل به آن می افزاییم و با چنگال مواد را مخلوط و کمی هم می زنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم

سپس خمیر مایه که عمل آمده را به مواد می افزاییم و آرد را الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.مقدار آرد زمانی کافی است که دیگر خمیر به دستمان نچسبد و زمانی که خمیر را ورز می دهیم لطیف باشد.

مرحله چهارم

می توانیم خمیر را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهیم و یا خمیر را به صورت یک دایره در دست بگیریم و ۵۰ تا ۱۰۰ مرتبه محکم به سطح کار بزنیم تا خمیر سبک شود، ضمن اینکه این کار باعث می شود هیچ هوایی دیگر داخل خمیر باقی نماند.

مرحله پنجم

بعد کاسه ای را کاملا چرب می کنیم و خمیر را در وسط آن قرار می دهیم و روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و روی آن حوله یا پارچه ای قرار می دهیم و در جای گرمی کاسه را می گذاریم تا به مدت حداکثر ۱ ساعت خمیر استراحت کند.

مرحله ششم

سپس در این مدت زمان باقی شربت زعفرانی را آماده می کنیم.۱ لیوان شکر را داخل شیرجوش می ریزیم و ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر در آب حل شود.

مرحله هفتم

بعد ۱/۴ قاشق چایخوری زعفران به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت به جوش بیاید و از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.بهتر است شربت از قبل آماده کنیم و داخل یخچال قرار دهیم تا خنک شود.

مرحله هشتم

پس از گذشت ۱ ساعت خمیر دو برابر شده است.خمیر را در داخل کاسه جمع می کنیم و روی سطح کار قرار می دهیم و ۲۰ ثانیه آن را ورز می دهیم تا پف آن از بین برود و قالب لوف (۱۰در ۲۰) را با استفاده از قلمو و کره چرب می کنیم.

مرحله نهم

خمیر را در قالب قرار می دهیم و سطح خمیر را صاف می کنیم و قلمو را داخل زرده تخم مرغ (رومال) می زنیم و روی سطح خمیر می کشیم و ۳۰ دقیقه به خمیر داخل قالب استراحت می دهیم تا مجددا خمیر در این زمان پف کند و حجم قالب را کاملا بگیرد.

مرحله دهم

بیست دقیقه از زمان استراحت خمیر که گذشت فر را روشن می کنیم و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.زمان ۳۰ دقیقه خمیر که کامل شد قالب را داخل فر قرار می دهیم و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر پخته شود.

مرحله یازدهم

زمانیکه نان پخته شد اجازه می دهیم در فر نیمه باز باشد و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه نان همین طور داخل فر باقی بماند تا کمی خنک شود. بعد قالب را از داخل فر بیرون می آوریم و روی نانها را با پارچه ای می پوشانیم و اجازه می دهیم تا خنک شود.

مرحله دوازدهم

بعد نان ها را برش می زنیم و از داخل قالب بیرون می آوریم و داخل تابه ای کره  را قرار می دهیم و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان آب شود و نان ها را  یکی یکی داخل تابه می گذاریم و هر دو طرف آن ها را سرخ می کنیم.

مرحله سیزدهم

سپس بلافاصله که از داخل تابه بیرون می آوریم داخل شربت زعفرانی خنک قرار می دهیم تا کاملا آغشته به شربت شود و بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر نان سوخاری ها را قرار می دهیم و روی آن ها پودر هل الک می کنیم نوش جان.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.